Oymanq Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Türkiye'nin en iyi oyuncusu kim bilmem ama eniyi streameri desu.
tunca Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 lan manyak mısınız niye kıskaniyim commentary yaptığım falan mı var sdfşkljsd
Desu Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Oymanq said: Türkiye'nin en iyi oyuncusu kim bilmem ama eniyi streameri desu. saolasın :)
VoodooRush Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 tunca said: lan manyak mısınız niye kıskaniyim commentary yaptığım falan mı var sdfşkljsd ehue ben fotoya katıldım valla gerisini bilmem. Ben imrendim şahsen.
Desu Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 BaaL bugün sen uyardıgın için "ııı"lamamaya çalıştım ama sanırım izlemedin. video yu kaydettim ordan bakabilirsin :) varsa düzeltmemi istediginiz bi şeyler geliştirmeye calisirim. daha önce hiç yapmadığım bi şey tabi ki hatalarım olucak bazı arkadaşlar heyecan konusunda eksik oldugunu söylüyor haklılar. ama onun çözümü co-caster'da tek kişi sunmayı denerseniz görüceksiniz tek başınıza heyecanlanmak çok zor oluyo :P neyse ki benim noob co-casterim geldi kendisini noob postlarından görebilirsiniz balonlu kendisi "ozzymoto" bundan sonra cast edilecek şeyler olduğunda bu noob arkadaşla sunmaya calisicam. umarım heyecan mode ON olur.
screwy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 helal olsun desu =)) cok sevindim senin adına da TABIKI kıskandım lan! uashduahsd super oldu bu =)
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2010 fotoğrafa ben de katıldım meme var
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 harikasın desu devam! yakında dailyler de bekliyoruz senden DAILYDESU! die analizler yap bize her gün izleyelim
harristhegosu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 1-2 streami beraber yapak ya , sc1 de sesli replay geyigi ile bisiler yapmistim tutulmustu haha. bizim oyunlarin stream hakkınıda sana verdim belese haberin ola , sormana gerek yok.
BaaL Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 izledim şimdi videoyu güzel olmuş. "ııı" olayını direk iptal etmişsin ,azaltma da diil direk hiç ıı demedin nerdeyse :d daha kaliteli bi hale getirmek amacıyla sana tavsiyem take-artosis-trump'un kanallarını izle adamlar çok akıcı ve sürekli birşeyler anlatıyorlar maçla ilgili. buildları açılışları da öğrenmen gerek ki direk pat die "bu bunu yapıyor" "şu da şunu yapıyor" diyebilesin. bir de kelime seçimlerine alışman lazım eheh, mesela oyman-memph videosunda işte birisi saat 6 digeri 9 da çıktı, dedin ki "macro game için zergler çapraz yerlerde olmayı tercih ediyorlar" , nası tercih edicek random olan bişiyi, oyman 4 adet gate attığında 2. oyunda 4 gatewayin de yapıldığını görüyoruz mesela "4 gateway taktiğini kullanacağını tahmin ediyoruz" dedin :d daha tahminlik bi hali kalmamıştı. sen artık oyunu azalt biraz sunuculuk kas,daha oyun yassah sana, bütün türk maçlarının da official streamer'ı olduguna göre. bir de insanlardan da artık oyun içi 20 observer olmamasını rica ediyorum. amatör turnuvalarımızda bile her maç 25 kişi obs girmek isteyip yarısı dışarda kalıyor. açıp desu'nun stream'inden izlerseniz hem oyuncular daha az lag yaşar (bkz oyman lagdan geberdi oyunda) hem de stream'de daha çok insan olacagından desuya faydası olur.
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 desu mümkünse daa az durumun anlatma daha cok bir kac dakka ilerine dair yorum yapabilirsin bence. anlatamadım demek istediğimi tam ama sen anladın bence
inyourmind Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Şöyle söylemem gerekirse eksiklerin var ve biraz teknik sorunun var.Bunların altından başarı ile kalkarsan önünde uzun ve parıltılı bir yol olduğunu düşünüyorum.İyi şanslar sana.
Desu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 harristhegosu said: 1-2 streami beraber yapak ya , sc1 de sesli replay geyigi ile bisiler yapmistim tutulmustu haha. haha süper olur. feedbackler için teşekkür. ama her şey den önce benim bu işe hobi olarak gönüllü başladığımı belirtmek istiyorum. amaç turnuvalarda oynanan oyunlara observer olarak giremeyenlerin takip edebilmesini sağlamaktı. O yüzden önerdiğiniz gibi sc2 yi bırakıp bu işe yönelmek gibi bir şey asla olmayacak. Öncelik hala sc2 yi oynamak benim için. Dolayısıyla yayın yapmayacağım/yapamayacağım zamanlar da olacak. Zaten kış geliyor iş güç malum iyice azalacak. Benim amacım az yapabilsem de en azından güzel yapılması öz yapılması öyle ya da böyle (pro game sunma vs gibi). En azından birileri başlarsa başkalarının da ilgisini çekip başkalarının denemesini sağlayabiliri,başkaları bütün zamanını buna ayırabilir. Ama ben ne yazık ki ben o kişi olmayacağım. Kısacası bu işi tek Türkiye'de tek olarak üstlenen kişi olmak niyetinde değildim zaten geçen hafta ilk maç yorumunu yaparken(sc2 için), daha bi çok arkadaşlar var vodlara yorum yapan vs. onlardan güzel hamleler geleceğine inanıyorum. sadece belirtmek istedim benim için öncelik oynamak, sunum değil. Sunumu hepimiz zevk alalım, tat katsın diye yapıyorum. feedbacklar için tekrar teşekkürler. ama bazı öneriler bu işi sürekli yapan/yapacak biri için yapılmış gibi. üzgünüm ki ben hem bu işe 1 hafta önce başladım IEM finaliyle hem de sunum diyince akla gelen ilk kişi olmayı amaçlamıyorum. Streame ilk başlarken kendi oyunumu streamlemek amaçlı başlamıştım teamliquidde ve oyuna yeni başlayan zerglere birkaç şey gösterebilir miyim acaba diye. Bu hala devam ediyor. Sadece size benim bu işe nası baktığımı bilmeniz açısından açıklama ihtiyacı duydum. Ben bu iş için ilkleri kör tulumba yapmaya çalışıyorum (ESL gibi) ama sonunca da olmayacağım mutlaka birileri gayret sarfedecektir bu iş için özel olarak. bu zamana kadarki turnuvalara pek katılmadım hazırlanmaya zaman bulamadığım için ama top 10 olmasam da hala iddialı bir zerg sayılırım. bundan sonra da turnuvalara daha çok katılıcam. Sevgiler :)
Desu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 arzuladığım community, insanlar bu tür faaliyetler için seçim şansının olduğu bi community. Bi turnuva gerçekleştiğinde 250 ye yakın izleyicinin "abi desu'dan mı seyretsek?" "abi yok desu'nun kalitesi iyi ama yorumu zayıf arada da takılıyo, bence (atıyorum) harrisin streamine gidelim orda daha fazla analiz var" "abi harrisin streaminde kalite biraz düşük net seçilmiyo, bence hem yorumu hem kalitesi süper olan BaaL'in streamine gidelim" vs vs gibi. çeşitlilik olması. insanların seçim yapabilmesi.
Memphis Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 valla eleştri istiosan, hemen yaparım, oncelikle ufak caplı combatları kacırıosun, bunlar cidden cok onemli seyler, mesela bitane scv yolluo, bitane zealot yolluo veya helion gönderio, bunları kesinlikle takip etmen adam ne goruyosa senin onu yorumlaman lazım.. olmazsa olmaz bisey bunları kacırıodun benim gordugum kadarıyla, yani ilk bastani scv lerden bahsetmiorum, oyun biraz ortalara geldiginde, sen adamların taktikleri hakkında yorumlara baslarken bu kucuk oyun okuma hamleleri, oyunun en kritik anları aynanda 2 yerde combat olunca kacırıosun, mesela ornek olarak, biyere drop attım diyelim 1tane medivac ici marine dolu.., sonra adam gelince marinleri bindirdim geri cektim, bu arada ortada baska bi combat basladı sen, o dropshipi aklında tutman lazım, buyuk combata 5-6 saniyeden fazla tutmadan dropship napıo? hala kenarda bekliomu,combatın gidisatına gore, yenilen zorda kalan oyuncu ne basıo? bunlara 2-3 saniye bakıp ortadaki buyuk combatın sonucuna yetismen lazım.. sonracıgıma cok izlemedim ama, oyuncuların oyun okuma sekillerine her iki tarafdanda degerlendirmen lazım, yani su oyuncu bunu yapabilir, hmm x oyuncu 4 gate'e gidio, bakalım digeri napıcak degildeeee.. x oyuncu 4 gate yapıo,ama rakibin naptını biliomu neye gore 4 gate yapıo? diger oyuncu 4 gati gordumu, gormediyse ne gordu ve ne beklio, her iki tarafındanda acısından yorumlaman lazım mesela bazen izliyorum diosinki voidray bastı oyman ama adamın basine gitmio, suan gitmesi lazım oymanın cunku rakipde sadece zealot var diosun, ama oymanın acısından olay cok farklı, oyman orda 2 tane gate gordu baska bisey bilmio rakip acısından voidrayi gosterirse ve takipde stalker varsa ciddi anlamda geri dusucek oyunda,yani oyle durumlarda hemen oymanın cam e alıcaksın ve oyman ne düsünüo, neyi dogru dusunuo neyi yanlıs düsünüo, cunku sen her iki tarafıda goruyosun, o sekilde yorumlaman lazım, yani ben stream izliosam eger yorumcu bana gercekten beni gelistircek yorum yapıosa müzi kapatır dinlerim yoksa oyman suan gitse adamın basine herseyi alır yorumunu duyarsam mute'ler muzimi acarım kendim kafamda yorum yapmaya calısırım, en onemli konu bu, cogu streamci bunu yapamıo, istersen 1-2 macında yanında yorum yapabilirim, cunku dısardan bakıp yorum yapmakla, oyuncunun acısından bakıp yorum yapmak arasında cok büyük fark var, dısardan bakıp yorum yapmak izleyene faydasından cok zararı bile dokunur, hatta emirle bizi bi gun davet et konuk yorumcu olarak, izlenme rekorları kırılsın
Desu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 valla gel bana eleştiri yap memphis diye özel bi istekte bulunmamıştım ama saolasın görüşlerini paylaştığın için yukarda uzunca hangi konumda olduğumu yazdım. bu işi zevk için yapıyoruz ya da maçlara giremeyenler için. olursa da ESL'den 1-2 tane pro maçı canlı izletme fırsatı olsun diye. lisanslı radyo dj ya da sunucu değilim. rahatım. eksikleri yakaladıkça gidermeye çalışırım. bugün stream olur yarın olmaz. "ııı" demeyi kesmek hemen düzeltilebilecek bi şey ya da ekranı çok oynatmak bunlar küçük şeyler halledilir. ama yukardaki mesajda dediğim gibi oturup baseden çıkan hellionu yakalamak için streamercılığın altın kurallarını çalışmam ya da bu kadar kasmam. baştan sana söyleyeyim muasır sunucular seviyesine ulaşmak gibi bi amacım yok. verdiğin örneklerde ve yorumlarında pek çok streamercının yapamadığı sadece iyi streamerların yapabileceği şeyler olduğunu söylemişsin. yukarda da yazdıgm gibi bunlardan biri olmanın peşinde değilim. zevk için biz bize yapıyoruz bu işi.mutlaka bu işi daha ciddiye alacak birileri çıkacaktır. buradaki leştiriler bu kişi için de yol gösterici olacaktır. bugün ben esl e register olurum, yarın memphis world cyber games i sunar, baal IEM grand finali sunar. maksat birileri bi şeyler yapar. yukarda da dediğim gibi sizleri de stream yaparken görmek isterim. çeşit olur farklılık olur. gelişmeye katkısı olur.
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 adam iyi eleştirmeyin olm. o kadar hızlı takip etmesin zaten. anlamıyoruz dsf.
Memphis Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 olm nie triplere giriosunki ben bu is icin ölmüyorum die, zaten kimse zorla sana bunu yapıcan bunları yapmassan seni öldürrüz demio, vaktin olursa canın isterse yaparsan die, feedback niyetinde sölüyoruz, yani ben pro dj degilim falan die bisey yok bi isi yapıosan en iyisini yapmaya calıscaksın die gorduk büyüklerimizden, eksiklikleri söledim, ki zaten streamin amacıda feedback almak, yani sen nie 1v1 ladder golamıosun bilmiorum ama golarsan izlerim ondada feedback veririm ozamanda, yani ben morrow gibi gosu deilim zaten oledebi amacım yokmu diceksin feedback alınca? alabildini alıcan iste streamin amacı o yani suan sırtına yük bindiriyolar gibi gözüküo, hani butun macları desu cast etmek zorunda gibi ama öle degil yani, senin canın keyfi nası isterse
BaaL Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 yok iyi değil diyen buyursun daha iyisini kendisi yapsın zaten. ben gayet oturup izliyorum ama hani daha iyiye gitmesi amaçlı tavsiyeler. ben de bi denedim register olup kurdum stream programcığını falan ama errör verip durdu sildim gittiydi :d ayrıca evet tek kişi sunmak yerine 2 kişi sunmak çok çok avantajlı olur. birinin kaçırdığını digerinin yakalaması. monolog yerine sürekli dialog olacagından daha akıcı konuşma ve heyecen unsuru vs. ben de bi gün cohost olmak isterim.
ucunbiri Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 yapışkan başlık piliiiz. bir de ben mi körüm ya bulamadım stream adresini, diğer streamleri yaptığın adresten mi devam edicen ya da?
Öne çıkan mesajlar