Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 hic son halini yaymlamıştım bu tek pafta özet amaçlı, burada binaın tüm özelliklerini görebiliryorsunuz. Aslında bir ışık müzesi oalrak tasarlanan binanın yükseliği yerden 60m kadar. Yapılması düşünülen alan bozcaada'ydı böylece çanakaleden bile görüne bilecekti. Bir nevi Işık mabedi olan binanın amacı ziyaretcilerinne ışığı hissetitrmek. Bunun için ışığın bizim gözümüde olan haraketinden yola çıkıldı. Binanınn dış kabugu bir ışık tecrübesi zaten yasatmaktadır ama asıl insan ışık bütünleşmesi içeride saglanıyor. Ayak sisteminin içine gizlenmiş olan 3 anasörler ile (şimdi boyutlarını hatırlıyamıyorum) ortada oluşturulmuş olan asansörler dizesine giriyoruz. Burada ki asansörlerin hepsi ayrı ayrı ışık kaynakları ve içlerinde insanalrın oturabilecegi yerler, kahve alabilecegi makinalar var. Siz asansörün içine girdikten sonra gösteri başlıyor, istediginiz kadar kat yukarı aşağı çıakbiliyorsuuz, bu haraket sırasında kendi tarabzanalrınızdan yayılan ışık ile birşey yaratıyorsunuz. (her asasnsörün tepesinde bir ışık kaynagı var) Diger sasnsörlerin içinde ki insanlarında haraketiyde, içeriden durmadan değişenve her ziyaretçiye göre yeniden şekilllenen bir müze oluşuyor. Kabuk içerinde yer alan aynalarla ortam zenginleştiriliyor. En üst katta ise koordinasyon ve bakım bölümü var. Tuvaletler de orada yer almakta. Binanın asıl amacı turist cekmek ve görsel bir güzellik saglamak. Aslında biraz sınıfdaslarımın projelerine atıfta bulunmakta, çünkü aslında binam basit bir silindir. Oysa ki günümüzde geometrik oalrak tanımlanamsı zor binalarlar yenilik yaratılmaya çalışıyor, oval dönemeçler, elipsler kıvrımlar ki karaksızlar ve yumusaklık beni cok rahatsız ediyor. Amacım renkliligin ve modernliğin basitce saglanabilecegi gösterebilmekti aslında basit bir doku. [signature][hline]yıllarımı bu işe verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Çok güzel Bravo![signature][hline]| Mail | Lominadze [spo1=Herkeze Slogan Lazım]|The stupid sees difficulty in every opportunity; the intelligent sees opportunity in every difficulty.|[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 varoalsan :) AA aldım zaten[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kiddo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Tebrikler çok güzel olmuş.[signature][hline]Himiney... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 reply vermesem olmaz teşekkürler *şımarmıştır* :)[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Bu; Hani şu kola kutusu olayımı? ;)[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Amaç ? *! kaçar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 "Yapılması düşünülen alan bozcaada'ydı böylece çanakaleden bile görüne bilecekti. Bir nevi Işık mabedi olan binanın amacı ziyaretcilerinne ışığı hissetitrmek. Bunun için ışığın bizim gözümüde olan haraketinden yola çıkıldı. Binanınn dış kabugu bir ışık tecrübesi zaten yasatmaktadır ama asıl insan ışık bütünleşmesi içeride saglanıyor. " demiştim zaten kısa kelimelerle: müze + bir koleksiyon binası, bozcaada ve türkiye'ye turistik bir bina kazandırma amaçlı. insanlar ışıkla iç içe girsin istendi ve evet kola kutusu olayı :)[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar