Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hata nerde?

St_Dreamer

Öne çıkan mesajlar

Temizlikten önce 3 gün suyu gölgede ve toz almayan kapalı bir yerde beklettim(penceresi açık),temizlik günü akvaryumun suyuyla aynı sıcaklıkta suyu leğene koydum,balıkları içinde aldım,taşları,bitkileri çıkarıp içini temizledim,sonra suyu akvaryumun içine koydum biraz soğuktu ısınsın diye beklettim ve içine dezenfektan koyup motoru açtım 3 saat kadar sonra hadi koyayım balıkları dedim bir baktım leğene yarısı telef neonların 5 ide ölmüş iki vatoz ve birde çöpçüm teşef olmuştu.Hata nerde sabah yemlerini vermiştim,su ve leğen temizdi suyun sıcaklığı akvaryumla aynıydı?[signature][hline]Halfmumi,08 Haziran 2004 04:13 tarihinde demiş ki
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam
A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ama çok temiz olduğuna eminim birde hepsi gitmemiş betayla melekler ve bir çöpçü kalmış .Hatta akabinde şöle bişi oldu siyah ve beyaz meleğim suyun üstünde ölü gibi duruyordu ,dokunuyordum gene hareket ediyordu ölü pozisyonunda öle dönüp duruyorlardı,ters yüzüyorlardı yani resmen şavkları kaymıştı sonra onlarda öldü.Ama kalan ikisine hiç bişi olmadı.Ya su ve yem için kovayla tuzluk almıştım keşke birde leğen alsaydım.[signature][hline]Halfmumi,08 Haziran 2004 04:13 tarihinde demiş ki
A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle eaglecım o olaya dikkat ediyorum en basidinden akvaryumdaki suyun tamamını boşaltmam yada motorun filtresini tamamen temizlemem bu gibi şeylere dikkat ediyorum,leğendeki su olayına gelince burası bodrum su istanbul gibi değil zaten önceden temizlediklerimde balıklara hiç bişi olmamıştı.Birde betam çok mülayim bu güne kadar hiç bir sorun çıkmadı aralarında yalnız tabi akvaryuma başka beta atmıyorum :).Birtde ben eskiden az balık besliyordum.O yüzdende beta mülayimdi akvaryum yetiyordu bir anda balıklara yüklenincemi öldüler acaba?[signature][hline]Halfmumi,08 Haziran 2004 04:13 tarihinde demiş ki
A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

Balıkları dışarı çıkardığını söyleyince ben hepten suyu değiştirdin sanmıştım
Su değişimi yaparken balıkları çıkarmana gerek yok(yani hata burada hehe)
%10-15 oranında suyu dipten çekerek al
Sonra teze su koy onun yerine
Haftada bir bu şekilde su değişimi yaparsan akvaryumun temiz kalır(dipten çekmek önemli)
filtreyide 2-3 haftada bir akvaryumdan aldığın bir miktar su ile çalkala(musluk suyu kullanma sakın bu işlem için)
yeterli olacaktır temizlik için
Ayrıca istersen camdaki yosunlarıda silebilirsin(ben temizlemiyorum balıklar yiyorlar heh)

[Bu mesaj EagleEye tarafından 18 Ağustos 2004 05:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lykastos, 18 Ağustos 2004 12:06 tarihinde demiş ki:
suyu dipten nasıl alcam ?Her motorun pompa özelliği varmıdır yoksa yeni aparatmı alcam

su değişimlerinde %10-15 ini değiştir demiştim ya, işte o değiştireceğin suyu dipten çek demek istemiştim
bi hortum sokuyosun akvaryuma
vakumlama yoluyla su akışını sağlayıp hortumun ucunu akvaryumun dibinde taşları ve balıkları çekmemeye dikkat ederek, suyun %10-15 civarı boşalana kadar dolaştırıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...