Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

StarCraft II Turkiye Super Ligi (TSL)

TSL

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar öncelikle şunu söleyeyim.İşin içereği ile bilgisi olmayan insanların söylemlerini kesinlikle dikkate almayanız.Bizim şuanda hazır olmayan bir sistemimiz yok.Sadece lige ödül ve tanıtımı için birşeyleri kesinleştirmeye çalışıyoruz.

Arkadaşların büyük çoğu 2004 wcg den sonra SC ile ilgili ciddi bir organizasyon görmediği için bu işlerin 1 günde oldu bitti ile olduğunu düşünebilir.Bu konuda acemice ve basitçe bir lig yerine daha düzgün sistemi olan kimin ne olduğu ne yapacağı kesin olan bir lig tercih edeceğini düşünüyorum.

Diğer yandan nasıl girilirse bu piyasaya öyle gider.Saçma sapan amatörce bir piyasa bu oyunun yine 3 senede türkiyede ölmesine neden olur.Ve yine her organizasyonu netten izleriz.Bizim ligi başlatmamız 1 günü alamz bugun karar verelim yarın başlar.

Şuan üzerine çalıştığımız ligimizin ödülü.Ödül konusunda kesinlik almaya çalışıyoruz demolarımızı bile hazırladık.Bir organizasyonun ödülü sonradan konmaz biliyorsunuz.Ödül ile başlar bu yüzden kesinleşmeden başlatamyıoruz.

Bizim durumumuzuda düşünmenizi tavsiye ediyorum.xxx sponsorlugunda bir lig isimiyle duyurup sonra anlaşma düşmesi durumunda' arkadaşlar ödül yok' demenin nasıl zor duruma düşürebileceğini kavrayacaksınızdır.

Sonuç olarak ilgili firmanın kararını 1-2 gun daha beklicez.Önüzmüzdeki hafta artık sponsorlu/sponsorsuz bu lig başlar.

Saygılarımla
Sosyal ağlarda paylaş

ya sponsor falan neyi kasıosunuzki, katılımı 10 milyon yapın,ilk 3e dagıtılsın, 90 kisi diyosunuz 900 milyon para 500 300 100 dige verin gitsin iste,
bende katılırım oyle bisi olursa :p
yani sponsor arıyosunuzda, bi yakınınz falan degilse adamlar nie sponsor olsunki..
ha 10 milyon vermeyip katılmıcak adamlardan bahsedicek olursanız , zaten katılmasınlar oyle tipler, cunku bahsettimiz para sigara parasınından biraz fazla..
Sosyal ağlarda paylaş

Memphis said:

ya sponsor falan neyi kasıosunuzki, katılımı 10 milyon yapın,ilk 3e dagıtılsın, 90 kisi diyosunuz 900 milyon para 500 300 100 dige verin gitsin iste,
bende katılırım oyle bisi olursa :p
yani sponsor arıyosunuzda, bi yakınınz falan degilse adamlar nie sponsor olsunki..
ha 10 milyon vermeyip katılmıcak adamlardan bahsedicek olursanız , zaten katılmasınlar oyle tipler, cunku bahsettimiz para sigara parasınından biraz fazla..

Gold, silver, bronze ve hatta platinium oyuncularının çoğu böyle bir durumda para vermez açıkçası. Yani zaten turnuvaya katılan kişilerden birbirini tanıyanların sayısı epey fazla, normalde turnuva dışı da maç yapabiliyorlar. Parayla katılım herkesin iddialı olduğu bir durumda ancak olabilir derim.
Sosyal ağlarda paylaş

yani dedigini dusununce bi acıdan mantıklı bi acıdan mantıksız gelio, simdi bronze falan bu liglerle oynayanlar lige niye katılıo bu sorunun cevabına gore degisiyo olay,
yani hiiç öle geyine diosan, zaten tartısmaya bile gerek yok
ha ben kendimi gelistirrim oynayamadıgım adamlarla oynarım diyosan, bunu icin para verilirmi buda ayrı bi konu
hernekadar para dusuk seviyedede olsa, bende olsam vermem :)
ki zaten bnetin ladderi varken kendini gelistirmek icin lige katılmakda gayet gereksiz, ki bende hem vakit ayıramıycamı dusundugum icin hemde bu yuzden katılmamıstım
Sosyal ağlarda paylaş

Memphis said:

hayır, seviyeni gormek icin katılırsın bole organizasyonlara,
yani oynayamadıgın tanımadıgın adamlar hangi seviyede senden iyilermi sen nerdesin bu kadar insan arasında bunu gormek icin katılırsın,
madem kendi aranızda oynayabiliosunuz, e niye lige katılıosunuz, yani bronze falan bu liglerdeki insanlarda, kendilerini gelistirmek icin katılıo, her oynadıklarında uzerine koymak istiolar, uzerine koymak icinde bi rekabet ortamı olması gerekir, ben bronzedayım asla kazanamam niye katılıymki diye bi mantık yurutuyosan zaten katılma demeye getiriyorum
cunku dedigin gibi kendini gelistirmek gibi bi amacın yoksa niye lige katılasınki, cevrendekilerle oyna paso, seviyen neyse o seviyede oynamaya devam et lige niye katılasınki? senin mantıgınla

Heh ben de onu diyorum, bu lige insan kendinin nerede olduğunu görmek ve kendini geliştirmek için giriyor, hem de yeni çevre edinmek için falan. Ancak işin içine giriş ücreti getirirsen bunun tek anlamı olur o da rekabet. Etrafta bedava olup katılabileceğin tonlarca organizasyon var gerçekten. Hem zaten battle.netin ladder sistemi de kendini görmesine yetiyor insanın.

Ben plat ligte üst sıralarda oynayan ve çok yakında diamonda geçeceğimi bilen biriyim, ancak bu lige girme amacım rekabet ödül falan değil, olsa bile düşük şansımın olduğunu biliyorum, tek amacım güzel bir çevre edinmek ve kendimi geliştirmek. Bunu yapmak için zaten 4-5 tane daha turnuvaya katılıyorum aynı zamanda, vaktim kalacak olsa daha fazlasına da katılırım. Ama birisi çıkıp 10 lira giriş ücreti ve ilk 3e ödül var derse önce bi listeye bakarım, turnuvaya katılan 100 kişi arasında 50.yim, ilk 10da 20de ulusal başarılar elde etmiş birileri var, açıkçası katılmayı 3 kere düşünürüm. Ha bu istememekle alakalı değil, TSL bilir hergün kaç saat başının etini yiyorum lig başlasın diye, yardımcı olmaya çalışıyorum vs. Ama bir oyuncunun öğrenmek için daha bir çok yolu var 10 lira bir lige ya da turnuvaya verip haftada 2 ya da 3 maç atmaktan.

Yanlışta anlama, 10 lira lafı edilecek bir para değil bu lig için, ama zaten hem ödüller bundan daha değerli olacaktır muhtemelen, hem işin reklamı ve ciddiyeti olacaktır sponsorlarla. Ne düşünülürse düşünülsün, katılım parası olayının katılımı azaltacağı su götürmez bir gerçek.

Ha 10 lira için amma da laf ettin diyebilirsin, gerçekten umrumda olan para değil. Ama bu ligi de güzel ve farklı yapacak olan levelda ismimizin çıkması olacak, resmi sitelerde isminizin çıkması olacak birazda.
Sosyal ağlarda paylaş

Pentegrama katılıyorum acele etmeye gerek yok. Lig başlayıp sorunlar çıkarsa oyuncular "bu nası lig , burası niye düşünülmedi" diye mız mızlanacağına bırakalım organizatörler herşeyi sağlamlaştırsın lig öyle başlasın. Açıkçası bence patch geldikten hemen sonrada başlaması sakıncalı bug vs bir sürü şey olabilir. Patchten 1hafta sonrası en uygun zaman olur. Girişin ücretli olması zaten dünyanın en saçma şeyi. Wcgmi yapıyoruz.. Bu turnuva camianın gelişmesi ve büyümesi için yapılıyor. He lig biter artık bir sürü şey yerine oturur ozaman ilerde daha da ciddi bişe düşünebilir ama şuan için hedef işi düzgün ve sorunsuz yapmaya bakmak olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bişi önereyim tamamen fantastik olabilir ama olsun.

şimdi tabi ne ödül vereceksiniz falan bilmiyorum ama şöle bi mantık olsa ne güzel olur her division birincisine belli bir puan gelir. A'ya 50 b'lere 10 c'lere 5 falan.

atıyorum 1000 puan olduğunda ödül alırsın falan gibi. çok mu fantastik bu?
Sosyal ağlarda paylaş

yok şimdi sezon sezon gibi olacak ya. her playoff öncesi o divison'ın birincisine dkp gibi ödül puanı böle. yani maça bakan bir puan değil ayrıca bir puan sistemi.

şampiyonluk yıldızı gibi sdf. DivA'da 3 kere şampiyon olan 1 yıldız mesela. DivB'de 6 kere birinci olan 1 yıldız.

10 yıldızda ödül var gibi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

# Ligin gecikmesi üzerine: Bir hele soluklanın yiğenim, oyun çıkalı 2 ay olmadı adam size "Ödül garanti olsun diye sponsor arıyoruz" diyor, yine de "Geç kaldı" diyorsunuz... Merak etmeyin, acele işe şeytan karışır zaten.

# Ücretli katılım: İki sebepten yaş iş. (1) Paranın toplanması, katılımcılardan düzenli para alınamaması, dağıtımının hukuka bağlanamaması problem olur. (2) Lan yok. Oyunlar mecburen Battle.net'te oynanacak. Katılımcılardan para temin etmek EULA'ya aykırı olabilir. Tüm metni okumadım ama kesin bir kaç madde koymuşlardır, yaşı tutanlar Game-i davalarını falan hatırlayacaktır.

# Alt ligler-Fikstürler-Patch gecikmeleri: Kafaya takılacak şeyler değil. Sürekli "işleri netleştirelim de sonra" diye ertelemeyin. Elinizdeki sistem oturup sponsor kesinleşince başlayın işe. Problem olursa o zaman çözersiniz. Her işi "Bayramdan sonra, yılbaşından sonra" diye erteleyen küçük esnaf gibi "Patch'ten sonra, ilk vizeler bittikten sonra" diye ertelemeyin. (Tecrübeyle sabit, erteleyen çuvallıyor)

@ Pentagram: Bu işi kotar sana nazar boncuğu takıcam. Vallaha bak xD

@ Oyman: Abi, gözünü resmen hırs bürümüş fark etmedim sanma... Comunity'de bi Zaphod bi de WC3'çü lerden Venom ile çekişiyorsun gibi görünüyor. Sen o turnuvayı kazanma, adresini bulup evinin sokağına "10 oyun?" yazıcam. Gözüm üstünde xD xD
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...