Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

StarCraft II Turkiye Super Ligi (TSL)

TSL

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar hakemlik yapabilcek arkadaşlar arıyorum.division olarak görevlendirilcek.sadece görevli olduğu division un konularına bakıcak.kuralları uygulaması yeticek.yoksa her oyunu takip etmesine gerek yok. her divisiona maç günü belirliyoruz haftada 2 gün o 2gün online olması yeticek.aranızda ilgili arkadaşlar olabilceğine inanıyorum.

başvuru için

[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

TSL said:

An itibariyle kayıt olan kişi sayısı 60 civarındadır. Bu durumda lige start vermek için hazır durumdayız diyebiliriz.

Bayram nedeniyle tüm oyuncuların online olamama durumu göz önünden bulundurularak bayramdan ve referandumdan sonraki ilk pazartesi (13 Eylül) lige start vermek için en ideal tarih olarak gözüküyor. Fikirleriniz ne yönde ?

Bence yeni patch çıktıktan bir kaç gün sonra lige başlanmalı. Böylece oyuncular yeni patche alışmış olur, hem ligin ortasında patch gelince dengesizlik durumları olur diye düşünüyorum.

Not: Patch bu ayın ortalarında gelicekmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba arkadaşlar,

İlk olarak bu ligi organize etmek için gösterdiğiniz çabalardan ötürü hepinizi önce tebrik ediyorum ardından teşekkür ediyorum, ve her türlü yardıma hazır olduğumu belirtmek istiyorum.

Birkaç öneri ve hatırlatmada bulunmak istiyorum;

Starcraft 2 nin ne yazık ki sc:bw gibi bir LAN desteği mevcut değil, bu nedenle herhangi bir internet cafede "LAN" üzerinden oynamak mümkün olmayacaktır, ancak internet cafedeki bilgisayarlarda Starcraft 2 yüklü ise battlenet 2.0 üzerinden aynı ortamda maçlar oynanarak hoş bir atmosfer yaratılabilir. Tabi bu süreçte internet cafenin "İnternet bağlantısı" ne kadar "stable" olur bilinmez.

Bunlara ek olarak, lig maçları belirli bir program akışı doğrultusunda (Lig fikstürü gibi) oynanırsa, ben ve desu bu maçları Starcraft sevenlerle UStream üzerinden yorumlayıp sunabiliriz. Bu sayede olaya daha profesyonel ve eğlenceli bir perspektif katılacağına inanıyorum. Ve yine bu sayede izleyicilere favori e-sporcularını internet üzerinden de takip etme ve bu süreçte birşeyler öğrenip kendilerini geliştirme fırsatı sunulmuş olacaktır.

E-sportsu Türkiye'de büyütmek adına Starcraft 2 nin çok güzel bir basamak olduğuna inanıyorum. Gerek elit oyuncu tabanı olsun gerek bu oyuncuların sportmenlikleri olsun, bunlar gibi faktörler sayesinde e-sports organizasyonlarını daha da büyütmek bizim gibi oyunun içinden gelenlerin elinde. Bunu gerçekleştirmek için fikirlerim var, onları derleyip toparladığımda hepinizle bu forumlar üzerinden paylaşacağım..

Görüşmek üzere
-ozzymoto

Not: Pentagram, ben hakemlik için gönüllü oluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

novandaz said:

ligi olumsuz yönde niye etkilesin ki, sadece oyun stilleri değişmek durumunda kalacak. sonuçta oyun oturana kadar böyle çok patch gelecek, ladder a ya da turnuvalara etkisi ne kadar oluyosa lige de etkisi o ölçüde olacaktır

Yeni patch ile birlikte Charadi ID değişimi gibi bir olay söz konusuymuş. 1 defaya mahsus oyunculara bu hak verilecekmiş. Lige start verdikten sonra bazı oyuncuları id değişikliği yüzünden bulamayabiliriz. Soru işareti ?

15-20 gün süren bir mücadele ile oyuncuları "Char#Code" profillerini güncellemeri, "Lige Kayıt Ol" ve "Please Check-in" butonlarına basması için yüzlerce defa uyarmak zorunda kaldığımızı hatırlatarak bu konunun ne kadar büyük bir sıkıntı yaratabileceğinin yorumunu size bırakıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

TSL said:

novandaz said:

ligi olumsuz yönde niye etkilesin ki, sadece oyun stilleri değişmek durumunda kalacak. sonuçta oyun oturana kadar böyle çok patch gelecek, ladder a ya da turnuvalara etkisi ne kadar oluyosa lige de etkisi o ölçüde olacaktır

Yeni patch ile birlikte Charadi ID değişimi gibi bir olay söz konusuymuş. 1 defaya mahsus oyunculara bu hak verilecekmiş. Lige start verdikten sonra bazı oyuncuları id değişikliği yüzünden bulamayabiliriz. Soru işareti ?

15-20 gün süren bir mücadele ile oyuncuları "Char#Code" profillerini güncellemeri, "Lige Kayıt Ol" ve "Please Check-in" butonlarına basması için yüzlerce defa uyarmak zorunda kaldığımızı hatırlatarak bu konunun ne kadar büyük bir sıkıntı yaratabileceğinin yorumunu size bırakıyorum...

O hakkı kullanmak için bir süre limiti olmayacağı için patchin gelmesini beklemek yine gereksiz gibi duruyor. Sonuçta patch gelir, lig başlar, 1 ay sonra 2 kişi nickini değiştirir yine sıkıntı olur. Yani o char id değiştirme olayının çözümü ligi geç başlatmak değil gibi, oyuncuların özverisine bakıyor biraz. Nickini her değiştiren anında bilgilendirirse sıkıntı büyümeden hallolur sanırım.

Hele ki tam olarak ne zaman geleceği bilinmeyen bir patchi beklemek, bekleme uzadıkça bazı oyuncuların hevesini kırabilir, bazıları zaten başlamıyor deyip takip etmeyi bırakabilir(sonuçta herkes paticikten takip etmiyor). Böylesi daha büyük sorunlar yaratır kanaatindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

MarinZ said:

Zaten 1 ay sürecek ve daha yeni projeler düşünülecekti. Erteleme bencede gereksiz olmuş. Ha sistemler vs. tamamıyla hazır değilse haklısın acelel başlamak iyi olmazdı.

StarCraft II Beta döneminde sistemin testini yaptık ve başarıyla 2 sezonu bitirdik. Sistemler ile ilgili hiçbir eksik söz konusu değil. Patch olayı bazı oyuncuların kafasına takılıyor.

Oyuncuların gruplara nasıl yerleştirileceği ve sponsor arayışlarının devam etmesi sebebiyle bir gecikme söz konusu olabilir. Aksi halde ligi başlatmak zor değil. Ladder sıralamasına göre gruplara yerleştirip fikstürü 1 gün içinde yayınlayabiliriz. Daha sonradan oluşabilecek aksaklıklarıda işin içinde tutarak işi başından sağlama almaya çalışıyoruz o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

karakter kodlarını güncellemeyen kişiler büyük olasılıkta maça gelmekte de zorlanacaklardır. ya görmediler karakter kodunuzu yazın uyarısını ya da yeterince umursamıyorlar ki birkaç saniyelik olay gecikiyor. onu umursamayan adam maçlara da kafasına göre gelecektir dolayısıyla. ha ben de eğlencesine takılıyorum, casterlik felan yaparım diyorum ama birşeyi yapıcam deyip yapmamak ayrı birşey. neyse güzel bir şekilde eğlenelim yarı profosyonel de olsa düzgün bir birlikteliğe sahip olalım güzel olur. ben oynanan maçları yorumlayıp youtube'a atmayı planlıyorum, bir ihtiyacı da o şekilde tamamlarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Nacizane bir tavsiye, ben olsam char codelarini defalarca uyari yapılmasına rağmen yazmayan/güncellemeyen üyeleri, önümüzdeki sezon için lige kabul etmem.

Lige kabul edilmeme sebebi olarakta, char codun profilde güncellenmemesi olarak gösteririm. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımın UEFA'ya oyuncu listesi bildirmemesi gibi birşey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanguin said:

Nacizane bir tavsiye, ben olsam char codelarini defalarca uyari yapılmasına rağmen yazmayan/güncellemeyen üyeleri, önümüzdeki sezon için lige kabul etmem.

Lige kabul edilmeme sebebi olarakta, char codun profilde güncellenmemesi olarak gösteririm. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımın UEFA'ya oyuncu listesi bildirmemesi gibi birşey bu.

Güzel bir fikir. Bu gibi konularda sorun çıkaran oyuncuların gelecek organizasyonlarda yer almamasını sağlamak, eğlencenin tadını tuzunu korumak açısından en iyi önlem olacaktır. Umarım lige katılan tüm oyuncular düzeni sağlamak adına ellerinden gelen özeni gösterirler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...