Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çifte Vatandaşlık ve gümrük işleri

mulgear6

Öne çıkan mesajlar

Kesin bilgi icin konsoloslugu aramak en mantiklisi, emniyete guvenmek pek mantikli olmaz.Aksi bi durumda yine konsoloslugu aradiginizda yardimci olurlar.

Goarth said:

Yasa dışı falan değil benim bildiğim kızımız hep öyle sıraya göre pasaport kullanıyor :)

Ayrıca 2000 öncesi çiftvatandaşlık alanlar için geçerli değil bu kanun ondan sonrasını etkiliyor

2000 yilindaki kanunla bunun bi alakasi yok. Ben 2 pasaporta sahip olmak yasadisi demiyorum zaten. Bi ulkeye girerken cikarken tek pasaport ibraz etmek durumundasin, uzerinde 2 tane pasaport gezdirmek yasadisi oyle bi durumda. Turk pasaportuyla girip alman pasaportuyla cikarsan gisedeki polis sorar sana "nerde senin giris damgan, kacakmisin" diye.

Mesela ben cifte vatandasim diyelim, turkiyeye geldigimde turk pasaportumla giris cikis yaptim. Budurumda 6 ay turkiye icinde kalirsam tecilimi iptal ediyolar ve askere aliyolar direk :D
Amma velakin isvec pasaportu ile giris yapmis olsam, ozamanda 3 ayda bir ulkeye giris cikis yapmak durumunda oluyorum. Yani bu durumda, bi ulkeye girerken hangi pasaportla girersen oranin vatandasi olarak muamele gorursun. Ha ama yabanci pasaportuna sahip oldugun ulke cifte vatandas destekliyosa ve ona gore ayri bi proseduru varsa onu bilemicem.

Bide kesin donus falan filan gibi bi muhabbet var, egerki bu kizimiz burda okuyosa. Gelisinde alman pasaportuyla giris yaptiysa bu durumda alman pasaportuyla cikis yapmak durumunda. Egerki turk pasaportuyla problemsiz bisekilde cikis yaparsa almanyaya gittiginde adamlar sorar, "cikis damgan nerde, hala turkiye icinde gorunuyosun, almanyaya giris damgan yok" diye. Sormayabilirlerde, ama problem olabilir yani ilerde. Dolayisi ile bu isi cozerse konsolosluk cozer, emniyet buna gore ulkenin prosedurunu bilmeyebilir. En saglami almanyadaki konsolosluktan bilgi almak, degilse bide www.e-konsolosluk.net adresine bakin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...