Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarı bozdum

antikor

Öne çıkan mesajlar

abi daha garip bi hal aldı şimdi. demin normal bi şekilde monitöre gitti görüntü. anakart hödölerini kurdum. kurulumdan sonra restart attı, şimdi windows açılıyo açılış sesi de geliyo fakat görüntü gitmiyo monitöre. masaüstünün görünmesi gereken yere kadar monitörde sorun yok, tam masaüstü gelcek derken çat diye gidiyo şu an. ve donmuyo pc, alt f4+enter ile bilgisayarı kapattım mesela. ama görüntü yok. çözüm nedir? sorun nedir ya da?

1 yıldır format mormat atmıyodum bilgisayara, bayaa da ağırlaştı tabi. dedim format atayım, yedeklemeleri falan hallettim her neyse.
w7'yi kurmaya başladı, windows kuruldu ayarlamalar yapılıyo falan gibisinden yazı belirdi. pc restart attı kendine sonra normal bi şekilde windows logosu çıkıyo sallanıyo dönüyo bişeyler oluyo ardından çat diye görüntü gidiyo. windows korsan, ama geçen yıl da aynı windowsu kurmuştum problem yoktu hiç. ayrıca 3-5 arkadaşıma da burdan kurdum. onun dışında başka bi w7 daha denedim indirip, onda da aynı problem oldu. winxp kurulabiliyo ama bilgisayara.
sorun ne olabilir? neresini kurcalayım bilgisayarın çok feci sinir oldum gece gece.

/fromthehell
Sosyal ağlarda paylaş

abi daha garip bi hal aldı şimdi. demin normal bi şekilde monitöre gitti görüntü. anakart hödölerini kurdum. kurulumdan sonra restart attı, şimdi windows açılıyo açılış sesi de geliyo fakat görüntü gitmiyo monitöre. masaüstünün görünmesi gereken yere kadar monitörde sorun yok, tam masaüstü gelcek derken çat diye gidiyo şu an. ve donmuyo pc, alt f4+enter ile bilgisayarı kapattım mesela. ama görüntü yok. çözüm nedir? sorun nedir ya da?
Sosyal ağlarda paylaş

Hala aynı problemi yaşamaktaysan, öncelikle windows'u safe mode with networking seçeneği ile başlat. Internete erişimin olsun. Daha sonra ekrana görüntü alabilirsen ekran görüntü ayarlarını yaparak kaydet. Yani çözünürlük ve hertz ayarlarını. Windows başlangıçta monitörden hatalı veri almış ve hertz ayarını gereksiz yüksek ayarlamış olabilir. Resolution ayarlarından tekrar dedect ettirmeye çalış.

Yapabiliyorsan da (Network bağlantısı ve internet olduuğu için) ekran kartı sürücülerini windows update üzerinden yenile. Sorunun %80 çözülecektir.

Ha bir de onboard vga + PCI-X ekran kartlı bir konfigurasyonun varsa onboard kart'a da monitörü takarak başlatmayı dene.

Umarım sorunu çözülmüştür. :)
Sosyal ağlarda paylaş

yanıtlar için teşekkürler öncelikle. sabah uğraştım uğraştım en son küfredip yine bu laptopa geçtim. uyumuşum falan neyse, bi uyandım sorun morun kalmamış desktopta. evden çıkarken sorunsuz gibi duruyodu, eve gidip bilgisayarla buluştuumda yine bi sorun olursa dediklerinizi yapıcam ^^
/fromthehell
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...