Darqainu Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Yillardir adsl baglantisi kullanmiyordum , ufak kardesim buyuyunce eve almak sart oldu. TTnet ten bir pakete uye olduk eve telefon baglanirken adsl`i de baglamislar(ben yoktum gormedim nasil oluyor bu is. Elimde kullanici adi sifre ve bir de 2-3 yil once kullandigim bir adet Belkin wireless modem var. Wireless modemi ethernetle bilgisayara bagladim once ordan wireless icin sifre belirledim,ppoe midir nedir oraya ttnetin kullanici adi ve sifresini girdim ayarlari kaydettim ciktim. Daha sonra splitter buldum bir tane , duvardan cikan hat kablosunu LINE yazan kisma taktim,Phone kismindan cikan kabloyu telefona taktim , modem yazan yerle de bu wireless modemin WAN (bunun disinda 1-2-3-4 diye lan portlari vardi takilabilcek sadece) kismina kabloyu taktim. Wireless modemin uzerinde wlan isigi yaniyor , ama WAN ve Connected yazan isiklar yesil yanip sonuyor. Telefondan wirelessla baglaniyorum aldigi ip adresi dandik bi adres modemin kendi adresi 192.168.2 mi ne.Yani internete giris yok. Bunun yanisira ben bu splitterdan cikan modem kablosunu modemin arkasindaki WAN yazisina soktugum saniye telefondaki ton sesi yok oluyor,cikarinca telefon kullanilir oluyor bunun olayi nedir ? Ayrica cahiller icin eve gelip su interneti kurma servisi yok mu ttnetin falan ? Modem problemli midir yenisi mi alinmalidir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar