Dark_Soul Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Şöyle ufak bir projem var: -Kullanıcı n tane integers gircek klavyeden. -sonra bu integerlar Quiksort ile sıralanacak -Sonra birde m degeri girecek kullanıcı ve m e en yakın olan integer(kullanıcının girdigi sayılar içinden) bulunacak. Aklımda bir kaç şey var ama kod kısmını tamamlayamıyorum.Google dan aradıgımda ise benim için çok ayrıntılı teferruatlı örnekler var. Şöyle basit bir şekilde en azından mantıgını soyleyenin terazisine abanırım (:P) -Birde quiksort algoritmasının basit bir şekilde açıklaması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 kısaca şu şekilde, elindeki bir dizi eleman arasından bir tane pivot eleman seçiyorsun (seçme yöntemi sana kalmış, genelde median of three, random vs. yöntemler kullanılır.) seçtiğin pivot performansı baya etkiler bu arada, o yüzden mümkün olduğunca düzgün seçilmeli. daha sonra seçilen bu pivottan küçük olan elemanlar ve büyük olan elemanlar kendi içlerinde yine quicksort ile sıralanıyor. recursive bir şekilde yani. tek elemanlı bir dizi zaten sıralı olduğuna göre (base step) sıralama sonlanıyor. karışık anlattım biraz sanırım ama işine yarar umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 ha bu arada, quicksortla sıralayacağın dizi mümkün olduğunca random dağılmış olsun. sıralı veya sıralıya yakın dizilerde quicksort yavaş çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar