kozalak Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 evet böyle bir cins sorunla karşı karşıyayım. ipad üzerinden bir windows file server a nasıl erişirim? bilen eden var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Kullanmakta olduğun Windows File Server'ın iletişim protokolleri arasına AppleTalk protokolünü öncelikle eklemen gerekmekte. Gerisini soracak olursan şu ana kadar mac harici bir apple cihazı ile denemedim ama apple'ın halen direttiği bir protokol olması sebebiyle ipad üzerinde de kullandıklarını düşünüyorum. Daha sonrasında ise sistemde wins server varsa bile appletalk tarafından isim çözümlemek için kullanılmadığından dolayı paylaşım ve makine ismi yerine ip adresi kullanarak girebilirsin diye düşünüyorum. Yardımı dokunur umarım. Dipnot: Wins, windows internet name server isimli bu server rolü tcp/ip altyapısını kullanmaktadır. Varsayılan olarak Windows harici işletim sistemi kullanan cihazlara hizmet vermemektedir. Wins TCP/IP üzerinden gelen isim çözümleme broadcastlerine cevap olarak sorgulanan makinenin ip adresi ile cevap veren bir makinedir. Registery ayarlarıyla oynanan ve appletalk protokolünü çalıştıran ikinci wins server tarafından sorgular 1.ye iletilerek, gelen ip cevabını appletalk protokolü üzerinden geri yollatabilirsiniz. Bu tahmin edeceğiniz üzere lüks bir uygulama olduğundan dolayı genellikle tercih edilmemektedir. Onun yerine serverların iletişim protokollerine appletalk ekleyip ip adreslerini mac kullanıcılarına liste halinde verilmesi fiyat/performans açısından %99 tercih sebebidir. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar