Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 cok var. en problem sey hoodie gang yani kapsonlu giyen cete uyesi veletler. 12 yas ile 30 yas arasi envai cesit bulursun heryerde bunlardan bikmis durumda herkes ama hic eksik olmaz yani. otobuste sokakta her yerde rahatsizlik verirler. mesela otobuse bindiklerinde cep telefonlari son seste rap muzik calar. ellerinde kfc kutulari saga sola patates kizartmasi atarlar bagirirlar falan. kimse de evladim napiyorsun demiyor. hali ile son derece kendine guveni olan arkadas grubu ile onune gelene dalma potansiyeli yuksek veletler teror estiriyor sehirde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 bizim burda yapsınlar öyle yiyo mu bakalım : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Dolu var da bizimkileri dövüyor halk asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 2 adet macro çalışmam. Money Plant çiçeğime macro çekimi ile daha çok yakınlaşma fırsatım oldu. Umarım bir gün zengin eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Tamam peki çiçek resmi çok ilgi çekici olmayabilir. Taktik değiştirip 2 hatun 1 foto olayına girelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 hatunlar da ilgi görmemiş gibi abi http://www.youtube.com/watch?v=weijnvNCxqY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Calismalarim devam ediyor. Gun gelecek glamour photography olayina baslayacagim. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 uuuu yeah! +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 bize göre sağdaki bayan ne kadar şirin ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Floridsdorf Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 DynamicK said: Spor fotolarinda "motion blur" fotolara anlam kattigi icin tam olarak ne anlatmak istedigine gore bir hiz secip ona gore fotograf cekmekte fayda var. Dilersen son derece net bir fotograf da cekersin shutter 1/200 (neyi pozladigina gore degisir tabi)yap ISO 1600+ (kapali mekan ve aydinlatma zayif) f1.8 de cek mesela tek bir haraket olmaz fotoda. Bu fotodaki degerler: 1/15 saniye f1.8 iso 800 50mm RAW formatta. RAW yapmanın sebebi daha sonra üzerinde ps ile oynaman mı yoksa alışkanlık fln mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 çektik mi en iyisini çekelim mantığı+ps de oynama yaparken kayıp olmamasıdır, başka bir mantıgı olmaz zaten rawın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 DynamicK said: Calismalarim devam ediyor. Gun gelecek glamour photography olayina baslayacagim. =) abi ben o işi yapıyorum kıytırık biçimde. şu an çalıştığım giyim magazasının kıyafetlerini manken üzerinde çekiyorum tabii öyle harikalar yaratmıyoruz, mantık ürün çekmek manken dğeil :) hani demem o ki ilerde yaparsan tecrübeli eleman lazım olursa gelirim yanına. sdgadf maksat güzel kızlar, çıplak tenler ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Floridsdorf said: DynamicK said: Spor fotolarinda "motion blur" fotolara anlam kattigi icin tam olarak ne anlatmak istedigine gore bir hiz secip ona gore fotograf cekmekte fayda var. Dilersen son derece net bir fotograf da cekersin shutter 1/200 (neyi pozladigina gore degisir tabi)yap ISO 1600+ (kapali mekan ve aydinlatma zayif) f1.8 de cek mesela tek bir haraket olmaz fotoda. Bu fotodaki degerler: 1/15 saniye f1.8 iso 800 50mm RAW formatta. RAW yapmanın sebebi daha sonra üzerinde ps ile oynaman mı yoksa alışkanlık fln mı ? çektikten sonra bilgisayarda pozlamayla oynama kabiliyeti, parlaklıkları ya da az ışık alan yerleri sorunsuz düzelme vs.vs... hani bunları geçtik. temel olarak raw formatta çekilen fotoğrafların dynamic range'i JPEG'den fazla olduğu için renkler daha ayrıntılı ve doygun çıkar. bir tercih falan da değildir bu. raw çekme imkanı varken jpeg çeken insan bilmiyodur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Floridsdorf Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Burada bir resim sergisine gittikte adam şey dedi işte hiçbir resim raw formatında değildir tamamen Jpegtir ps ile oynamaya karşıyım ben herşeyin doğalını severim vs gibi birşeyler dedide Raw yapıp oynayanlara çemkirdi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 ahah ne demekmiş o. raw zaten adı üstünde yani ingilizce ham demek. sensöre düşen ışığı (bilgiyi) direk kaydediyor bu format. fotoğraf makinası resmi JPEG yaparken dynamic range'ini yani renk aralığını sıkıştırıyor (interpolasyon deniyo bu işleme karmaşık bir işlem esasen) böylece insan gözünün gördüğünden daha farklı bir fotoğraf ortaya çıkıyor. yani eğer doğallık insan gözünün algıladığı görüntüyse, en doğal fotoğraflar hdr fotoğraflardır yani (saturation'u ökküz gibi artıranlar değil tabi) ama böyle güdik adamlar konuşur ay yok hdr çok yapaymış da bilmem ne. jpeg'le de oynayabilirsin yani ayrıca uzun hikaye yani ama adam ağır saçmalamış kısacası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 fotoğraflarla oynamaya karşıyım diyenlere ben geri kafalı olarak bakıyorum. fotoğrafın amacı insana birşeyi daha güzel göstermek, baktığımız ama tam göremediğimiz şeyleri göstermek ise varsın işin içine dijital ortamda girsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Simdi RAW cekmek eger eve gittiginizde zamaniniz varsa ve fotograflari yetistirmek icin kisa bir sureniz yok ise daima tercih edilmesi gereken bir secenek. Mesela dugunlerde jpeg cekmek daha cok tercih ediliyor. 2000 foto cekiliyor ise belki 15-20 ozel poz RAW cekerler geri kalan butun davetli fotolari jpeg cekilir ki sonradan isleme yaparken vakit kaybetmemek icin. Maksimum kalite istiyorsaniz RAW'dan vazgecmeyin. Ayrica makinede belki ayarlari fotoyu cektiginiz an tutturamayabilirsiniz. Eve gittiginizde bunu en az kalite kaybi ile duzeltmek adina RAW formatta cekilen fotograf JPEG e gore cok avantajli. Ha bazen raw yerine jpeg tercih ediyorum tabiki. Ornegin time lapse yapacaksaniz 5000 tane fotografi raw cekip editlemek gereksiz. Ya da studyo ortaminda her sey mukemmel halde ise RAW cekmeye gerek kalmayabilir. Manzara cekiyorsaniz ve fotografta karanlik yerler kaliyor da aydinlatamiyorsaniz RAW cekip pc de duzeltmek gerekiyor. JPEG formatinda cekerseniz bu duzeltmelerde fotografta daha cok gren olusacak. Kalite dusecek iyice.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 ehe konuya gec yetistim ama yetistim. aynen herkesin dedigi gibi aslinda, ilave olarak ekleyebilecegim: tam zamanli meslek olarak yapanlarin, genelde raw'i jpg gibi isleyecek kadar guclu bilgisayarlari oldugu icin RAW+Jpeg seklinde cekmegi tercih tercih etmesidir..cekim esnasinda yada musteriye hizlica preview olarak jpeglere bakilirken, isin mutfak, postproduction kisminda rawlar pisirilmeye baslaniyor..ama mutlaka raw cekiliyor (retouch da birsey ters gidebilir yeniden baslamak gerekebilir vbvbv justincase timberlake) cunku neticede musterinin istedigi, projeye gore (bir iki sektor* haric) tas catlasa gunluk 8-15 final kare arasi oluyor. ama tabiki fotografcinin durumuna gore o 8-15 kare 400-800 kare arasindan cikiyor. Ha, deneyimli fotografcilarda bu rakam cok daha dusuktur o istisnadir. gunluk kullanimda ben yanimda tasidigm makineyi jpeg olarak kullaniyorum, cunku eve dondugumde raw, tff, jpg ve lolwebicinufalttimbakkankajpg seklinde 4 duplicate e donusmesi ihtimali var. raw diye birsey yoktur diyen abinin dilema'sini anliyorum, ama dijitale geciste fikir olarak takilmis biri gibi geldi. yani her makinenin sensoru farkli film emulsyonlari gibi diyebiliriz ara yol bulmaya calisirsak, ama gerek yok, takilsin ehuh. hakli oldugu birsey var unutmamamiz gereken, manuel anlamda her bir negatif "unique" ozellik tasirken teori, dijital rawlol birerir kopyalanabilir/cogaltilabilir bir durum tasir.. meh pardon ninjaladim threadi, Dynamick bugun st patrick's day, ben danseden sarhos dede cekmeye cikiyorum rastlarim sana da belki! :) *urun katalogu, ecommerce ve toptan urun/stok cekimlerinde gunluk istenen rakam x3 kati falan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 ogle yemeginde trafalgar square e gittim ben kuruldum 3 farkli noktada 360 derece time lapse calismasi yaptim. is cikisinda da gitsem mi diye dusunuyorum aslinda. =) gri bereli sakalli bir dwarf gorursen benim o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 şimdi genc hevesli heycanlı fotoraf ceken arkaşlar "mono abi prolar raw cekiyomuş onların bilgisayarı kuvetliymiş sorun olmuyomus" diye tembellik etmesinler. raw cekin miss gibi oh, şakır şakır işleyin istediğiniz gibi sonra. cok fark yaratıcakları, nasıl fotorafları ne hallerden kurtarıcaksınız. tabi dyna'nın dediği gibi stop motion yaparkende gidip rawla cekmeyin mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 raw bambaşka bişey ya Çok geniş bi oynama alanı bırakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Extension tube'ler sağolsun macro fotoğrafçılığına da el atmış bulunmaktayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Bahar geldi hanim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 3 hafta kadar once can sikintisi bir time lapse yapayim hem de yeni tripod'u denerim diye indim Trafalgar Square'e Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Sonlara dogru bana yaklasip fotografimi cekip bakis atip uzaklasan adam cok bi komik olmus evde incelerken esim farkina vardi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar