Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IP isimlendirme ve DNS

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar,

Elimde çeşitli amaçlar için kullandığım bir windows 2003 server var. Gelecekte açmayı düşündüğüm siteleri bu serverda barındırmak istiyorum. Deneme amaçlı appserv kurdum ve ip ile siteye bağlanabiliyorum. Ancak ip yerine aa.xx.com gibi özel bir isim atamayı başaramadım. DNS server kurdum ancak onun da çalışma mantığını halen tam kavrayabilmiş değilim. Net üzerinde anlatılanlardan Host(A) kayıtlarını felan yaptım ama işe yaramadı. Elimde birde domain var, domaini servera yönlendirirken ip imi yoksa ns1.serverim.com gibi bir adrese mi yönlendirmek gerekiyor. Domain satın almadan ip ye özel isim ile sunucuya browser üzerinden erişmek mümkünmüdür. ns1.serverim.com şeklinde nameserver ayarlaması nasıl yapılıyor. Makine isminin ve DNS suffix olayının birleşimi nasıl oluyor esprisi nedir.

Biraz karışık oldu ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar konunun mantığını tam olarak anlatabilirlerse sevinirim.
Mesaj tarihi:
domaini satın aldığın firmadan ns1, ns2 diye tanımlarken sunucunun ip sini yazıyorsun,

domain ns kayıtlarına kendi ns lerini yaz sonra ns1.xx.com gibi,

server 2003 dns management console de host a ve gerekli kayıtları yap,

iis de domain ekledikten sonra advanced web site identification kısmına www.xx.com, xx.com veya başka bir domain adresi yazdıldığında o sitenin açılmasını istiyorsan onları gir açılır

http://www.google.com.tr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=server+2003+%C3%BCzerine+dns+kurulumu

not : biraz kötü anlattım sanırım
Mesaj tarihi:
Perspective said:

domaini satın aldığın firmadan ns1, ns2 diye tanımlarken sunucunun ip sini yazıyorsun,

domain ns kayıtlarına kendi ns lerini yaz sonra ns1.xx.com gibi,

server 2003 dns management console de host a ve gerekli kayıtları yap,

iis de domain ekledikten sonra advanced web site identification kısmına www.xx.com, xx.com veya başka bir domain adresi yazdıldığında o sitenin açılmasını istiyorsan onları gir açılır

http://www.google.com.tr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=server+2003+%C3%BCzerine+dns+kurulumu

not : biraz kötü anlattım sanırım

Mantığı daha iyi anladım şimdi..

İnan yeterince arama yaptım. Domain ns kayıtlarına gir derken dns içerisindeki nameserver kayıtlarınından bahsediyorsun sanırım. Nameserver ayarını yaparken bir domain yazıp resolve dediğimiz bir yer var, oraya hangi domain adını yazıyoruz kendi belirlediğimiz ns1.xx.com olanı mı?Bu host a kaydındaki ip kendi static ip miz mi olacak?

Sanırım domaini yönlendirmeden sistemin çalışıp çalışmadını göremiyoruz.
Mesaj tarihi:
Güzel teşekkürler okumuştum bunu. Yalnız benim hostta sadece dns1 ve dns2 kayıtları mevcut yani ip girilecek bi yer yok. Birde host firmasında tanımlanmadan serverda nameserveri tanımlayamıyoruz anladığım kadarıyla.
Mesaj tarihi:
Domaini satın aldığım firmada dns değişikliği yapılacağı zaman karşıma gelen ns1.firma.com ve ns2.firma.com. Bunların yerine ns1.serverim.com ve ns2.serverim.com yazılacak sanırım. Ve dns panelimizde nameserver ayarlarını yaparken ns1.serverim.com ve altınada kendi ip mizi elle giriyoruz, bi tane de ns2 için yapıyoruz. Resolve yapmıyoruz yani. resolve yapmak için makine adımızın ns1 dns suffixin de serverim.com olması gerekiyor anladığım kadarıyla. Doğru anlamışmıyım?
Mesaj tarihi:
dns management kısmında ns1 ve ns2 nin host a karşılığı sunucunun ip adresi olacak,

nameserver kısmınıda ns1.alanadi.com ve ns2.alanadi.com girip resolve et domaini satın aldığın yerdeki ayarları doğru yaptıysan zaten resolve edecek,

tabi bu arada domaini satın aldığın yerde ayarları yapınca anında aktif olmaz biraz beklemen gerek,
Mesaj tarihi:
@Mum_Chamber

Hayır, yapmaya çalıştığım iki şey var birincisi www.example.com domainine ait dosyaları kendi makinemde barındırmak, ikincisi de makinemim ip numarası yerine kendi vereceğim örneğin xx.serverim.com gibi özel bir domain ismi kullanabilmek.

@Perspective

Tamam dostum firmanın kontrol panelinde alt nameserver oluşturma diye bir şey varmış, ordan kendime ns1 ve ns2 li namerserverlar oluşturdum aktif olmasını bekliyorum. Makineden de resolve diyince gördü. Bu kısmı anlamış bulunmaktayım teşekkürler.

Şimdiki sorum şu olacak diyelimki daha sonra başka bir hosting firmasından ikinci bir domain daha satın aldım. Bu yeni domainin dns bilgilerine kendi serverime ait nsleri yazdığımda sanırım onu da yönlendirmiş oluyorum. Birde mesela ben uzak masaüstüne bağlanırken ip yerine kendime ait bir domain ismiyle bağlanmak istiyorum. Bu oluştuduğum nameserverler bu işe de yarıyormu, yaramıyorsa ip numarasına bir domain nasıl atarım. Teşekkürler umarım bunaltmıyorum..
  • Yeni Oluştur...