sinad Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Bugün fotoğraf çekerken farkettim vizörden bakınca siyah bir leke var. Fotoğraf çektikten sonra zoomladığımda 2-3 tane daha gri leke var. objektifi sildim biraz hafifçe bez ile aynayıda sildim ama hala aynı bir değişiklik yok. Bu lekeler nasıl gider solüsyon ve mikrofiber bez mi kullanılmalı? 2-3 tane yazmıştım ama inceleyince tam bir facia ile karşılaştım bir sürü leke var. Bunları nasıl temizleyebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 sensörü temizlettirmen lazım belki lensin arka kısmında olabilir ama yüzde 99 sensördür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 aynayı kaldırıp(lens temizleme menüsünde vardır, yoksa 30" timerlı shutter yapabilirsin, aynı şey) bununla üfleyeceksin. sensöre başka bişey sürme, iz bırakırsın çizersin falan yazık olur. çok hassastır en güzeli hava ile üfürtmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 kendine üfliyebilirsinde tükürüklü üflersen acıklı olur, ayndayıda temizlemen gerekebilir. onuda aynı sekilde üfliyerek veya kulak temizleme cubuguyla yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 temizleme menüsünden aynayı kaldırabiliyorumda sensörü ne ile temizleyebilirim. Üflemek istemiyorum pek üfleyerek gidecek birşey gibide değil çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 onlar fastrealoderın dediği gibi ufak toz zerrecikleridir. düzgün bi fotorafcıya götütrsen o temizler eğer riske atmak istemiyorsan. ha bide olympusun bazi modellerinde titretme özelliği olması lazım. titretmek suretiyle sensörün üstündeki tozları temizliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 canonlarda da vardı o özellik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 üfleyerek çıkmıyorsa bilen birisinin çıkartması mantıklı bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Makine Canon eos 450D bu arada. kapatırkan auto cleaning diyor ama baktım titreme mi tam anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 o olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 sensör gg, düzelmez o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Peki iyi bir fotoğrafçıda temizlenebilir mi bu? ya da kendimiz temizlemek için zamazingolar var mı? En sağdaki koyu siyah nokta harici hiçbirşey rahatsız etmiyor birde vizörden de gözüken o sanırım. Diğer fotoğraflarda hiç belli olmuyor. Sadece bu şekilde fon olunca belli oluyor lekeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 toz işte denildiği gibi. fotorafcıyada götürdüğünde oda aynı şekilde temiliycek. başka bi methodu yok bunun. ha o daha temiz bir ordamda düzgin bi kompresörle temizliycektir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 pompa ya da lens silme kalemi var onunla girişebilirsin işte fotoğrafçıya götürmeyeceksen. yalnız lens silme o yüzeye birşeyler sürmek sağlıklı değil, pompa ile de gider genelde onlar, üflersen tükürebilirsin cücenin dediği gibi bir de, vizörden baktığında kir görüyorsan o kir ya lensin arka yüzeyinde, ya aynada ya da aynadan sonra vizörün o siyah focus noktalarının olduğu camdadır. sensördeki lekeleri vizörden göremezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 yok onu biliyorum hani beni tek rahatsız eden kir o zaten ondan bahsettim. bu pompalar nerden bulunur mediamarkt'ta falan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 bilmiyorum ki olabilir, hayyamda vardır. bir de dikkat, o pompaların bazıları çin menşeili oluyor. abi hava basıyosun içindeki plastik tozlar çap çap çap diye sensöre yapışıyor, benimkini daha beter etmişti bi kere öyle. 1.8 diyaframda leke görüyodum. sonra lens kaleminin silme yüzüyle tek yön süpürme hareketiyle temizledim. o yüzden riske etmemek için başka bi yüzeye biraz hava bas içinden bişey çıkıyo mu diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 bana sensörü azar azar yakmışsın gibi geldi dur tahmin edeyim, uv filtre kullanmıyorsun ve makineyi güneşe karşı tuttuğun zamanlar oldu öyle midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 o zaman lekelrin ortaya doğru cıkması gerekmezmiydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 net bilmiyorum ama bana sensörün hangi kısımları/noktaları yandıysa fotoğrafta da o kısma denk gelen yerler bozuk çıkarmış gibi geldi sensörün tümden yandığını söylemiyorum zaten =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 yok bende diyorimki zaten, vinyet yüzüynden en cok sensörün ortaları etkilenmeliydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 dediğin mantıklı tabi de işte bir anlık güneşe maruz kalma sırasında random olarak zayıf noktalar zarar görmüş olabilir diye düşündüm ben. neyse bişey buldum başka bir forumda rastladım denenebilir: said: Evet çözüldü ben de denedim ve hot pixeller gitti :) Türkçesi bu. Makinenizin menüsünden sensör temizleme --- Elle temizleme diyorsunuz ve piliniz dolu iken makine kapağı takılı iken (lens olmadan) 1,5 2 dakika bu şekilde bekletiyorsunuz. Ardından yine aynı menüde şimdi temizle seçeneğini seçip 1-2 sn bekledikten sonra hot pixeller yeniden haritalandırılıyor. İşlem sonucunda 30 saniye uzun pozlama yaptırdım kapak kapalı vaziyette hot pixel'e tastlamadım. çok benzemiyo gerçi orda başka bir iz var ama denenebilir nebilim.. http://www.canonturk.com/vbulletin/teknik-sorunlar/3083-olu-pixel-galiba.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 yav said: bana sensörü azar azar yakmışsın gibi geldi dur tahmin edeyim, uv filtre kullanmıyorsun ve makineyi güneşe karşı tuttuğun zamanlar oldu öyle midir? filtre kullanmadım ama makinayı güneşe direk tutmadım da. Kısa süre güneş altında dursa böyle birşey olmaz herhalde. Ayrıca daha büyük ve silik silik olması gerekmez miydi sensör de olsa? Yani zoomlayınca ortaya çıkıyor bunlar sadece. birkaç fotoğrafçıya sordum eskişehir'de temizleyemeyiz makinaya zarar gelebilir falan dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 abi niye dinlemiyosun ki beni, git bi hava pompası al onunla temizlenir %95 ama oldu da yapışık kir var. lens pen denen bi alet var bununla temizleyebilirsin. özel temizleme kitleri falan var ama bu da işini görür düzgün yaparsan. canon teknik servisinin bile bu kalemi kullanmışlığı var. o kadar büyük dert değil yani sensör de yanmaz o kadar kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 ya fırça baktım ben hatta hama'nın bu kalemini biliyorum da mediamark'ta yokmuş. Hayyam'a gitmek gerek sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 lenspen adi ustunde lens icin. adamin bahsettigi lekeler sensordeki tozlarin lekeleri. onlari kendin temizleyemezsin, temizlemeye calisirken daha da toz kacirirsin. lenspen kullanirsan sensoru ucurursun. onu temizleyebilecek adam gibi tek yer Nazmi Kilicer denen adam, uskudar gibi bir yerlerde dukkani. Havasi alinmis ozel kutuda sensoru temizletmen lazim. bu tozlardan kacinmak icin ise makinani surekli posette tasi, ziplock larin buyukleri gibisinden. ve lens degistirirken yine ya posetin icinde degistir -ki en iyi yontem bu-, ya da makina asagi bakiyor olsun ve olabildigince hizli degistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar