Fly Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 merhaba, bilgisi olan varsa şunları sormak istiyorum : x ülkesinde bir vpsimiz var ve uzerinden turlu microtransactionlar araciligiyla gelir elde ediliyor. ben simdi kime vergi verecegim, x'e mi yoksa topraklarinda bulundugum yere mi ? ayni sekilde, google'in reklam ofisi irlanda'da bulunup oraya vergi veriyor iken, biz niye vergi lol diye blok koyuyoruz ? ayn mantkla dandik bir bloga reklam koyan adamin bile 190 ulkeye tek tek gidip vergi icin islem yapmasi gerekmez mi ? amerikada mesela yanilmiyorsam vatandasim degilsen ve baska bir sirketin vpsini falan kiraladiysan vergiye gerek yok, kendi donanimini bizzat kurarsan gel kaydol diyorlar acik acik. bizde bulamadim bu tur bir sey, mantik yurutunce de dedigim sacma durumlarla celisiyor. son olarak appstore uzerinden bize kalan gelir, apple burada bizzat bulunup da burasi uzerinden satis yapana kadar yabanci ulkede edinilmis kazanc olmuyor mu ? bu durumda o gelirin vergisi yine o ulkeye ait olmaz mi ? tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar