bilet Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 merhaba, bu sene iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun oldum.aynı üniversitenin yüksek lisans bölümüne başvurup kazandım.fakat planlarımı değiştirdim bırakıp almanyaya gitmeyi planlıyorum. fakat önce 1 dönem kadar orta seviye olan almancamı geliştirmek için 6 ay almanya'ya gitmeye karar verdim. işte sorun burda başlıyor.evde aylardır uğruna çok fedakarlık ettiğim (maddi-manevi anlamda) bir köpeğim var, bu bir dönemlik süre boyunca da onu kız arkadaşıma vereceğim o bakacak. fakat ailem geri dönünce ayrı eve çıkmamı ve köpeğimi orda bakmamı şiddetle istiyor. geri dönüşleri yok. tüyünden vs çok şikayetçiler. hatta annem inada bağlamış durumda bana karşı davranışları bile çok kötüleşti. şimdi bazılarınıza çok basitmiş gibi gelebilir ama sizin sevgiliniz, ya da herhangi inanılmaz sevdiğiniz biri ne kadar değerli ve önemliyse benım de köpeğim benim için o kadar önemli. bu dil olayı bitince master düşünüyorum yine almanyada (mühendislik için çok yararlı olur fakat kesin değil) bu dönemde kız arkadaşım baktı diyelim sonra masterda bırakacağım biri olmayacağı için o zaman birine vermek zorunda kalabilirim. şimdi böyle düşününce köpek iki defa terkedilmiş hissi yaşamasın diye gitmeden sahiplendirsem mi? diye düşünüyorum. ama eğer sahiplendirirsem ve almanyaya mastera gidemezsem, bunu göze alamıyorum. dönünce ailem köpeği eve istemiyor, iş bulup çalışıp ayrı eve çıkmamı söylüyor. fakat bunu yapmam teknik olarak çok zor.(hatta imkansız ) diğer taraftan kız arkadaşım da zaten çok uzun bir süre bakacak daha fazla istiyemem bakmasını. annem de işini çok iyi biliyor. vermem için köpeği, çok iyi biryerde olan evimizi bana vereceğini söylüyor köpeği verirsem yaşamam için. annemin bana karşı olan davranışları da düzelecek biliyorum. maddi durumum düzelecek biliyorum. belki tüm aile üyelerinin seveceği birine versem belki köpeğim daha mutlu olacak. tamam diyorum en iyisi bu. sonra bi bakıyorum gözlerine. geliyor kolumu yalıyor, bir bakışı var. nası bırakayım diyorum. yani kafayı yiyeceğim kısacası. bok gibi bir durumdayım. çok rica ediyorum köpek nasıl olsa ver diye baştan savmayın. sizin için önemli olmayabilir ama benim için çok değerli. ailenizin kız arkadaşınızdan vazgeçmenizi ya da ne bileyim çok değer verdiğiniz birşeyden vazçgeçmenizi istediğini düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 salıver sokaga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 barınaktan ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Abi köpeği bırakınca evi verecekse şimdiden versin evi tüyüyle sen uğraş yani. Beraber yaşarken laf etmesini anlarım da çık başka ev tut orada bak diyorsa bir yandan da evi sana bırakmaktan bahsediyorsa bir gariplik var. Ciddi anlamda köpek düşmanı falan olması lazım :/ yada ben yanlış anladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 ahah millet çocuğunun sevgilisini beğenmez bunu yapar. bi köpeği fazla ciddiye almış ailen:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 bence kopegi simdiden ver, hem kopek icin iki kere degisiklik olmaz hem de senin icin de onemli bir hayat tecrubesi olur. boyle bir hayvana cok baglanan insanlar bir yakinlari vefat edince yikima ugruyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SevimliEjderha Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 köpek sux. balık rulaz. Tmiz hayvan en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 idil bilet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Ver, ama öyle ilk kabul edene değil. Köpeğine senin verdiğin değeri verebilecek birine ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 söz konusu olan 2-3 yaşlarındaki çocuğun olsaydı ne yapardıysan onu yap. annen o çok iyi yerdeki evi niçin köpeği vermen şartıyla veriyor? düşman gibi köpeğe gerçekten. temizlik hastası sanırım. yerinde olsam kararlarımı adım addım alırdım. köpeğimi terk etmeyi asla düşünmezdim. ailen için o yalnızca! bir köpek ama senin için öyle olmadığını söylüyorsan kararlarını ona göre alman gerek. köpeğini seviyorsan bunu kendine ve köpeğine ispat etmelisin. köpeğin için senin ne kadar değerli olduğuna, seni ne kadar sevdiğine, seni ne kadar özleyip yokluğun nedeniyle acı çekeceğine şüphen yoktur sanırım. ve hiç bir zaman da bu çok sevdiği kişi tarafından niçin terkedildiğini anlamayacaktır. kararlarını daha önce de söylediğim gibi adım adım almaya çalış. 6 ay kız arkadaşına bırakma kararın iyi mesela. bir sonraki kararını almanya planın belli olunca al. ama aldığın kararlarda odak noktası köpeğin olmalı. para-pul v.s değil. güçlü ol, gereğinde ailene resti çek, ama sana olan gereksinimi, sevgisi sandığından da fazla olan sevgili 'dost'unu her durumda sahiplenme savaşımı ver. bunu yaparsan önemli bir yaşam başarısı elde etmenin verdiği büyük bir haz ve yaşamı boyu seni yarı yolda hiçbir şekilde bırakmayacak bir dostu yeniden kazanmanın mutluluğunu yaşayacağına eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 insanın cocuğu ile köpek aynı şey değildir arkadaşlar yapmayın. bi köpek içinde aileye rest çekilmez, biri ailen diğeri hayvan yaf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 abvblizzard said: kız arkadaş için gelecek planını değiştircek kadar aptal olamazsın =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bilet Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 annemin avukat bir arkadaşı müstakil bir evde oturuyor. tanıdığım birisi olduğu için hem de kendisi köpeği istediği için içim bir nebze daha rahat. hem köpeğim de bahçeli evde daha mutlu -kısmen- olabilir. ama yine de vicdan azabı çekiyorum. bok gibi ruh halim devam ediyor. bu arada ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar