Behlul Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 aynısını 4v4 pati maçında yaptımda biri çıkmıştı ahahah sonra üzüldüm tabi
huun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Sparkcaster said: toss ve zerg scout yapamayan ırklar çok efor sarfetmezseniz, öyle terran gibi tek tuşla hayvan gibi scan yapamıyorsunuz üstte konuşan vay şöyle rush yemezsin vay böyle rush yemezsin diyen arkadaşların hepsinin nerdeyse terran olması da manidar :) sarf edeceksin. kaldı ki; oyunun başında yolladığın bi peon her türlü rakibin üssüne giriyor. orda da zamanla kazandığın oyun okuma yeteneği devreye girecek. adamını kaç peonu var, binaların hp'sinden erken mi basmış, geç mi basmış, gaz durumu ne vs bilgilerden pıt diye beyninde ışıklar yanacak düğmeler açılıp kapanacak.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 abi oyunun başı dediğin ne, 1 supply 1 rax var, ordan nasıl okuyacam adamın 2 factory upgradeli hellion spamlayacağını
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Sparkcaster said: rush ve all in gayet lamer şimdi hiç lami cimi yok, toss ve zerg scout yapamayan ırklar çok efor sarfetmezseniz, öyle terran gibi tek tuşla hayvan gibi scan yapamıyorsunuz üstte konuşan vay şöyle rush yemezsin vay böyle rush yemezsin diyen arkadaşların hepsinin nerdeyse terran olması da manidar :) ne alaka be? oyunun basında senin basine scan atan terranmı gordun, terranın adamın naptını gosteren bi binasımı var? ne sacma bi yorum herkez scv yle scout yapıo ha bu arada zerg vs terran matchupında zergun zor scout yaptıgı söylenio, bide terran acısından bak, kapını kapamazsan iceri milyon tane ling girio, dısarı cıkarsan scout icin turbo lingler cıksada kemirsek die beklio tek care, 50 energy yani mule (300mineral) kullanmak yerine scan atıolar, scan attın yerde bisey goremessen ?!? zerg acısından bakalım butun map kontrolu sende, linglerle zafer turu atıosun mapde early gamede, ha adamın basi kapadıysa giremiosun, overlord feda etmen lazım 100gold, ha iyi oyuncu overlord sokmaz basine dogrudur, genelde 2 yerden birden aynanda sokup sight alıolar zergler son zamanlarda, 200 gold yani, zaten late gamde zergun scout edememe gibi bi derdi yok, toss da obsla gayet guzel scout yapıo ama sen yine terran tek tus imba diye aglamaya devam et, yakında zamanda cok büyük oyuncu olucaksın o IŞIK sende var
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 efor sarfetmekten kastım kağnı hızıyla hareket eden observer ve corruptor u acaba adam base in neresinde havaya vuran bişey tutmuyo diye apm ziyan etmek
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ya spark oynadığın adama bakar sen diosun bi rax bi supply depot varken nerden anlıcam eğer karşındaki adam düşük bi ligdeyse vs tahminen ne yaptığını bilmiodur hani her şey beklenebilir ama ii adamlarla kapışıoken adamın barraksı kaçta attığı refineryi ne zaman attığı vs yapacğaı taktiği az çok belli edio hani erken refinery atiosa demek ki gaza ihtiyacı vardır ne biliim factory de taank basacaktır veya hemen starport atacaktır ama geç attıysa daha bi bio gidecektir vs tadında ps: ben de çok bilmiom silver ligdeyim ama bu şekilde dönüo işler anladıım kadarı ile iyi oynayan adamların maçlarında
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 nedanko said: Memphis said: nedanko said: burada da tabii o taktigi kullananlar olabilecegiden lamer taktigi yazarken kizanlarin cikacagini biliyodum. ayrica olay dedeigim gibi 30 dk degil, tek taktigin bu olmasi. bir rush vardir ornegin, rush yaparsin, basarisiz olursun, ama ekonomine gelismene devam edersin, bu tamamiyle kabul edilir bisidir 8-10 adam dedigim zaten o oluyor. biride vardir tum ekonomiyi sana yatirir oldun oldun olmedin adam kesinlikle olur senin saldirmanda. yapilan bu Gidip butun SVC (ya da herneyse) lerle base saldirmak gibi bisi. bak yine soluyorum, butun scvleri (ya da herneyse) sana saldırıosa sende butun scvlerini alıp karsılık veremiosan sen ondan daha kotu oyuncusun demektir ve yenilmeyi hakediosundur yani sole dusun adam 10x unite basıo sen 5x basıosan adam sana avantaj saglamıs durumdadır, execute icin isterse butun scvlerini alır, isterse exp alır adamın bilce is, adam 7 de rax atıosa sen 13de rax atıosan adam sana army olarak avantaj saglamıstır, senin ekonomin daha iyi olabilir gelir o 7de attıgı raxdan cıkardıgı uniteyle ekonomini bozar sende "YOU CAN ONLY WIN WITH RUSH" der cıkarsın oyundan napman lazım? scout yapıcaksın, gerekiosa 1v1 maplerde direk bitane scv yollucaksın adama rush yapanlara kaybediyorum diyosan, ha baktın goremedin is isten gecti adam geldi basine sende unite yok, scvlerini guzel kullanıcaksın falan filan bende eskiden yiyodum rush falan, hatta eskiden terran oyuncusu oludugum icin kapı kapatırdım simdi kapıda kapamıyorum, rush atsa die dua ediyorum hah cok guzel anlattin, evet rushcilarla ayrildigimiz nokta bu. bizim icin koca sc2 bi ton unite strateji farkli uphgradelerle farkli gelisme yollari bunlari yonetmek, air ve ground dengesi saglayip saldirmak acik alanlar bulmak vs 2 sayfa yazarim, budur. butun bu dengeleri lehine kullanip yeen iyi oyuncudur bizim kitapta. sende diyorsunki butun oyunun %98 ini kenara atiyorsun, svc ler saldirip da yenilirsen kotusun. iste ayrildigimiz nokta bu. air ve ground dengesi falan ne sacmalıosun ya ne kitabından bahsediosun, kim takar senin kitabını, once hayatta kalmayı ogrenin sonra dengeler kurarsınız, forumlarda rush atanlar COOK LAMERLER ONLARI SEVMIYORUMM die agalayarakda hayatta kalınmıo acın replayi izleyin nası bi rush yediniz napsanız yenilmezdiniz, bulamadınız sorun forumda su mapde su race geldi bana su dkda sunu yaptı bende su vardı ne yapsam yenilmezdim, yardımcı olalım bida o lamerlere yenilmeyin tutupda kitabınızdan falan bahsetmeyin ama sdgfsdf
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 iste kalite, taktige bak kizini al.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 sakin ol koca oğlan. bu kadar agresif olmaya gerek yok. yıldız bir oyuncu olarak alttan gelenlere akıl vermeyeceksen sakin bir şekilde, bu tip tartışmalara girişme. ayrıca 10 gün idmandan sonra aklını alıp tokat delisi yapacam seni, o zaman ne diyeceksin bakalım.
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 yok be ne agresifi, yardımcı olmaya calısıyorum, yani sc2 de cok tecrube edinememis bi oyuncu rush yedi die ben burda triplere gircek deilim :p replay falan yolla hatalarını söliyelim diyorum sadece, ama sert bir dil kullandıgım dogru dsfgsd huyum kurusun
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 rush risk iste demin 11 starport zorladim 3v3 de, arada amcroyu feci batirsamda iki seferdede terbiyesiz void rayler dagitti sevmiyorum void rayleri :(
Desu Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 http://rapidshare.com/files/415336082/ibret.SC2Replay.html daha demin gerçekleşti bu konunun üzerine. ibretlik bir paylaşım..
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ha ayni bu iste. neyse ustune yorum yapiodumda sildim, soyleyeceklerimi soyledim zaten. 20 dk saldirmak yok lafi ile bunun arasindaki farki gorur insanlar heralde. 1:30 dk sonra yapio adam rush i. 30 dk saldirmayalim ile 2 dk sonra saldirmak arasinda bi fark yok iste, stratejik derinsizlik.
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Sparkcaster said: abi oyunun başı dediğin ne, 1 supply 1 rax var, ordan nasıl okuyacam adamın 2 factory upgradeli hellion spamlayacağını Sparkcaster said: efor sarfetmekten kastım kağnı hızıyla hareket eden observer ve corruptor u acaba adam base in neresinde havaya vuran bişey tutmuyo diye apm ziyan etmek ahuah güzel özetlemiş. terran 1 marine çıktığı an scouting sona eriyor. protoss stalker çıkana kadar scouting devam ediyor, stalker çıkıp işçiyi öldürene kadar 2. gazı, ya da robotics/twilight council atarsan ne tarafa gidecegin belli oluyor. yok fake bina atıp sonra değiştirirsen zaten adam scanner sweep çat görüyor ne var ne yok. observer basacaksan da zaten bir ton gaz harcamış oldugun için ordan templar'a dönecek gazı bulamıyor paşa paşa colossus'a gidiyorsun, adam atıp scanner'ı görüp basıp 5 viking gelip üstünden geçiyor.ki obs dedigin ünite adamın base'ine varasıya asır geciyor, abuk subuk invis olmasına ragmen ÇOK NET bi şekilde görülebildigi için 3 marine'e yanlışlıkla yanaşınca bir sweep'de ölüyor. (amma dolmuşum terrana karşı) artı marine ? = 2 tech binası çıktıktan sonra bastıgın hayvan gibi gaz isteyen üniteler. reaper'in zeadan 2 kat hızlı olması, marauder'İn slow'u varken ben diamond liglerden birinde 4. 5. olan toss/zergleri çatır çatır yenerken terran'a karşı 3/10 falan yapabiliyorum. ondan terranlar gelip burda ahkam kesmesin pls iyi scanleyin, ne bileyim bilmemne yapın diye. IEM'de bile az kalsın dedirteceklerdi irda'ya "terran's OP" diye, o pro demedi, ben diilim diyeyim :d
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 şöyle bakmak lazım mevzuya. bir taraf oyunun 2. dakkasıyla 2.30. dakkası arasında ufak bi pencerede avantaja sahip olduğunu bunu saldırarak kullanabilceğini düşünüyorsa bu stratejik derinliktir zaten. ardından ben zer bi avantajı 5. dakkada yasıycaktır mesela, sonra tech up yapar expand eder ve 11. ile 15. dakkalar arasında zayıf kalır, bu süre zarfındada savunur. 16. dakkada eğer savunması verimli olmuşsa zayıf kalma riskiyle kazandığıu avantajı kullanır saldırır vs vs. rushdan kastımız all-in se? yanı oda belli durmlarda stratejik bir secim sonucta. yok bir oyuncu 200 macının her birini böyle oynamışsa kendi sıkılrı akfaya takmaya gerek yok pek.
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ayrıca tomarla HuK oyunu izledim (20-30 kadar) en iyi toss lardan birisi deniyor. o bile scout yapamıyor, ordusu her oyun sabit 3-4 immortal 3-4 colossu 3-4 templar yığınla zealot gibi salata gibi bi şekilde oluyor. ama diamond ligin yarısına kadar bütün terranlar sabit reaper harras->marine marauder spam->medivac 3-4 tane yallah gogo win. bu mu süper strateji ehueah
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 abi lamerlik kısmı için bkz idra vs marrow son maç, istediğin kadar pro ol 2 tane marine scout felan yaptırmıyor sora hellionlarla hoop all in
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 zira yukarda baal ın söylediği, ki bende yapıyorum dişimi geçirebileceğim biri oldumu reaper spam, karşıyı stalker, roach a zorlama, sora arkadan halihazırda tech lab i olan 5 raxdan 10 tane marauder hoop bütün binalar saniyeler içinde gg
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 pro maclari yalniz cok iyi ben gerci en cok cekilenleri cektim, dogal olarak en guzeli onlardir. izlediklerimin hepsinde en az biraz unite yapiyo adam, hic bi zaman cok unite olmuyo zaten. zaten sc2 nin dinamikleri de oyle 200 adam yapip saldirma gibi bisi. o kadar adama izin vermiyo, expansion i var vs zaten atak oluyo falan kitleniyo adamlarin en fazla 100 lerde bende oyle oldu . 150 yi hic gordugumu zannetmiyorum. pro maclarinda da hep az adamlar var ama adam var tabii, apache gibi saldiran gormedim, varsa cidden izlemek isterim taktik olur hem. ben bi tek yolu bloklama yontemini biliyom, evleri vs hepsini oraya kuruyom.
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ya biraz daha konuşursak sonuç olarak sc2 nin ne kadar yetersiz bi oyun olduguna varıcaz zaten :d morrow vs idra -> morrow reaper rush , halion rush paso en kolay yapabilecekleriyle zorladı idra vs morrow -> idra vs huk -> idra bütün oyunlar turtle uzat uzat 10 hatchery olunca 200 supply doldur boşat kazandı sürekli. herkes haliyle race'in en op özelliğini kullanmaya bakıyor.
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 BaaL said: ayrıca tomarla HuK oyunu izledim (20-30 kadar) en iyi toss lardan birisi deniyor. o bile scout yapamıyor, ordusu her oyun sabit 3-4 immortal 3-4 colossu 3-4 templar yığınla zealot gibi salata gibi bi şekilde oluyor. ama diamond ligin yarısına kadar bütün terranlar sabit reaper harras->marine marauder spam->medivac 3-4 tane yallah gogo win. bu mu süper strateji ehueah kesin scout yapmıodur ya, adamın 20-30 macını izlemisin hicbirinden bisey anlamamıssın, kafasına goremi immortal basıo colos basıo sanıosun? protoss reaper harras yemez, falan filan die sıralıcamda cidden alakanız yok oyunla, ve oyunu anlamak icin hic bi caba gostermiosunuz bu sey gibi butun sınıf sınavdan kotu alır ailene gidip baba herkez düsük aldı yani sınav inanıııılmaz zordu en zekimiz idra, o bile 30 aldı demek gibi bisey
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 sc1 zamanı geleydin seni oyun diye oynardım memphis ama 10-11 sene geç kaldın tabi nasip değilmiş,. böyle atıp tut bakalım bir süre daha rahat rahat bunu da gençliğine veriyorum ama bugün'ün yarını da var. onun dışında; marine marauder gelen adama immortal basmazsın. thor tank gelen adama colossus basmaz templar basmaz immortal basarsın. ne geldiğini biliyosan öyle basarsın, sizin her oyun 2 sweeple yaptıgınız gibi. ama gidip -> templar zea stalker 3 colossus 3 immortal basmak bir nevi ben scout edemiyorum nolur nolmaz army'im kalabalık olsun demeye çıkıyor, oyna diamond da toss olarak 20 oyun bak bakalım ne kadar scout yapabiliyosun, koy replaylari ben de OHA ADAM AŞMIŞ SCOUNTING COK KOLAYMIS BEN NOOBMUSUM diyeyim o zaman.
cakeonroof Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 o degilde protossu bufflasinlar lutfen. tesekkurler
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 nedanko said: pro maclari yalniz cok iyi ben gerci en cok cekilenleri cektim, dogal olarak en guzeli onlardir. izlediklerimin hepsinde en az biraz unite yapiyo adam, hic bi zaman cok unite olmuyo zaten. zaten sc2 nin dinamikleri de oyle 200 adam yapip saldirma gibi bisi. o kadar adama izin vermiyo, expansion i var vs zaten atak oluyo falan kitleniyo adamlarin en fazla 100 lerde bende oyle oldu . 150 yi hic gordugumu zannetmiyorum. pro maclarinda da hep az adamlar var ama adam var tabii, apache gibi saldiran gormedim, varsa cidden izlemek isterim taktik olur hem. ben bi tek yolu bloklama yontemini biliyom, evleri vs hepsini oraya kuruyom. ev dersen ona.. pro maclarda nie hic o tarz rushlar gormedin, cunku iyi oyuncu oyle basit rushlara oyun vermez, bi anda avantajı rakibe verirsin, morrow idra macındaki all-in leride genelde yemez iyi oyuncular ama idra ogun butun oyunlarda cok kötü oynadı, o macdada rakibin naptını bilmeden roach banling butun binaları attı lair yok bisey yok, napcanı sasırmıstı kısacası morali bozulmustu ve saclamaya baslamıstı, yani morrow all-in deil banshee bassa yine yenicekti veya tank veya x
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ayrıca protoss reaper harras yemez değil. ptoross reaper harras'ı 2 şekilde savuşturur , bu da normal bir açılışla 13-14 gaz attığı taktirde ; 1. si 3-4. işçi ölmeye yakın çıkan stalker ile kovalar 2. si 2. zealot ölmeye yakın çıkan stalker ile . "zea ile reaper rush durduruyorum" diyorsan beri gel.
Öne çıkan mesajlar