Deluna Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Merak ettiğim konu hosting firmalarının sayısı sürekli artıyor.Bir hosting firması açmak için nereler gereklidir?Bağlantı,teknik donanım-yazılım vs. bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Core Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 para , bu konuda bilgisi olan (sertifikasi olmasi tercih sebebi olabilir) 1-2 kisi ve kucuk bir daire katinda is yeri yeterli.is yeri cok da onemli degil. evden de halledebilirsin isleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 öncelikle bilgi, yapacağın işten anlamak falan. "nasılsa öğrenirim zamanla" diye hiçbişey bilmeden bu işlere girenler yüzünden hosting firmalarıyla anlaşmadan önce 40 yere sormak zorunda kalıyoruz. "kendi serverım" deyip resellerlık yapanlar, "benim kendi datacenterım var" deyip güldürenler, heveslerini alınca ya da sıkılınca bir yıllık parası ödenmiş hesapları bile kapatıp bir daha ortalıkta görünmeyenler, 99% uptime deyip haftada bir gün kapalı kalanlar... o kadar sık reastlanıyor ki bunlara.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deluna Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 said: UnKnownTR, 16 Ağustos 2004 14:33 tarihinde demiş ki: para , bu konuda bilgisi olan (sertifikasi olmasi tercih sebebi olabilir) 1-2 kisi ve kucuk bir daire katinda is yeri yeterli.is yeri cok da onemli degil. evden de halledebilirsin isleri. said: Zed, 16 Ağustos 2004 14:43 tarihinde demiş ki: öncelikle bilgi, yapacağın işten anlamak falan. "nasılsa öğrenirim zamanla" diye hiçbişey bilmeden bu işlere girenler yüzünden hosting firmalarıyla anlaşmadan önce 40 yere sormak zorunda kalıyoruz. "kendi serverım" deyip resellerlık yapanlar, "benim kendi datacenterım var" deyip güldürenler, heveslerini alınca ya da sıkılınca bir yıllık parası ödenmiş hesapları bile kapatıp bir daha ortalıkta görünmeyenler, 99% uptime deyip haftada bir gün kapalı kalanlar... o kadar sık reastlanıyor ki bunlara. Evden yada ufak bir daire açılır demişsin fakat adsl yada bildik bir sistemle açılmaz sanırım bir hosting firması onun için biryerlerden yuksek duzeyde baglantı kiralanması gerekmez mi mesela bnet altyapısı kullanılıyormus bu turlu birseyin olması gerekmez mi? Bu arada Zed sanada katılıyorum.Bilerek birşeyler yapılmalı yapılacak şeylerde müşterilerin madur olmamaları gerekli bencede sonra bir daha bu sektörde tutunamazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Core Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 makinelerin zaten datacenterda olacak. sen yonetimi daireden, dukkandan yada evden yapacaksin. bulundugun yeri datacenter yapmak icin sabanci olman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 hosting firması açmak için gerekenler: - bir dağıtım şirketi ile anlaşıp, ya o adamların makinası üzerinden yada kendi makinalarınla nete çıkacak makinalarının olması lazım. makinalar senin işyerinde de durabilir, adamlara uydu ile de bağlanabilirsin, misal bu tip hizmet veren benim bildiğim netone var; zamanında kolaymail'e böle bir hizmet veriyorlardı. - bu adamlarla, bir kira kontratı vs. için anlaşıyorsun, artık orası yaptığın anlaşmaya bağlı olan bir şey. misal adam bana yaptığın işlerden pay ver diyebilir, reklam sözleşmeleri yapılabilir, çok uzun taksitlere bölünebilir. ancak her halükarda sana bir optimal bir de maximum bandwidth verecektir. - daha sonrasında bu makinaları, teknik altyapısı kuvvetli, linux administration yapabilecek birine verirsin ve adama dersin ki bana bu bu bu hizmetler lazım. o da bandwidth limitlerini ayarlar, dns, mail, webserver vs. kurar işe başlarsın ... - bu noktadan sonrası tamamen sana kalan bişi, yani elindeki harddiskin kapasitesi belli, bandwidth'in belli, bölüp bölüp satacan işte ... - daha sonrası da hizmet vermek ve bunu iyi yapmakla alakalı bişi zaten ... bunu da yapabilirsen gitgide büyürsün, yukarıda adı geçen kolaymail gibi har vurup harman savurursan batarsın olay bundan ibaret ... özetle işi teknik olarak bilmen, yada bilen birine güvenmen ve paranın yada kafalama kabiliyetinin olması başlangıç için yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 hosting firmasi acmak icin en iyisi hosting firmasi acmiycan. kimsenin yapmadigi isi yapmak is yapma kavraminin temelidir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 bu şekilde bir düşünce olsaydı herkes şu an ford kullanıyor olurdu .. yap, daha iyisini yapabileceksen; demek daha doğru olur bence ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 yapsin daha iyisini yapabilecekken, sonra meydana firlayan lamer bebeler 2 dolara sinirsiz alan satarak maymun etsin yaptigini.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Hosting firması açmak için primer kriter yetenekli ve bilgili teknik elemandır. Teknik bilginiz yoksa, hosting firması falan açmayın. Şu ülkedeki tek çakal siz değilsiniz inanın .. Ya da en azından şu açıdan bakmaya çalışın. Eğer her sağlam bant genişliğine sahip olan hosting firması açsaydı, şu anda Kore hosting canavarı bir ülke olurdu..[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 daha dogrusu bu ulkede herkes cakal bunun farkina varin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
root_adm Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Merhaba, Tüm soruların tek bir cevabı var aslında :) BilgiYazan Eğitim Merkezinde Türkiye de ilk defa bu işin eğitimi veriliyor. bilgiyazan.com adresinde Hosting ve Web Server Uzmanlığı Eğitimi başlığını incelemenizi tavsiye ederim. Oradaki hocalar eğitim sonrası da size her tür desteği vereceklerdir. Saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar