vaperon Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 İstediğin, sorduğun herşey kişisel göreceli şeyler. Ne anlatsam aşka dair, ben olacak içinde. Sen değil. Kendi aşkını kendin bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 vaperon said: İstediğin, sorduğun herşey kişisel göreceli şeyler. Ne anlatsam aşka dair, ben olacak içinde. Sen değil. Kendi aşkını kendin bul. Elbette öyle olacak. Zaten gördüğüm duyduğum ile yol çizmeyeceğim. Bunlar farkındalık olacak. Bilmediklerini sana kadar gelmeyenleri görmek olacak. Zaten göreceli olmayan net olan bir şey için ne kadar yorum yapabilirsin ki? Herşey bellidir öylesinde sınırlısındır. O yüzden sorduklarım hep göreceli olacaktır ki olması gerekenin de o olduğunu düşünüyorum. Kimse kimsenin fikriyle biçimlendirmez hiçbir şeyi ama ne kadar fikir alırsa o kadar kendiyle yoğurur, asıl kendi için olanı bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 nomsaR said: sevdim seni genç Bense pek sevilmemişimdir diye düşünüyordum halbuki. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Farkındalığa sarıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Ben de "farkındalığın" somutlaşmasını bekliyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 İşte onu kendinden bekliyeceksin. Mümkünatı yok. Olsa güzel olurdu. Ama ı ıh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Evet dediğin gibi zaten. Ama kendinde kendini bulmak kolay bir şey değil ki sonrasında o farkındalığı çekip alasın. Bu da bilgi ile ruhsallık ile gibi pek çok soyut kavramı istiyor. En azından benim için böyle. O yüzden uzun bir yolum var, yolda almam gerekenler var, ve yolun sonunda o aldıklarımla açacağım bir kapı var. Onu bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Bilgi olduğunu sanmıyorum. Bir işe yaramaz felsefeden öteye geçmez. Ben meditasyon öneririm. Fakat benim gibi direk oturarak meditasyon yapmanı önermem günümüz insanları için aşırı zor ilk başta. Yürüyerek meditasyon yada Osho aktif meditasyonlarını önerebilirim. Bunun dışındada zihni sürekli meditatif tutman gerekir. Örneğin yemek yiyorsun yemekle meditasyon yap. Kaşığı eline aldığında kaşığın dokunuşunu, ısısını o an herşeyiyle hisset. Anın içinde olup biten herşeye odaklan. Felsefe transidental meditasyondan öteye gidemez. Alakası yok ama dolaylı olarak aynı şey. Zihinden kaçmak. Felsefeden kastım düşünmek. Ne olursa fark etmez düşünmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 "Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol. Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışındaki biçim değil içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir." demiş Şems-i Tebrizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Kesinlikle düşünmek. Ama yaptığın zihinden kaçman olmayacak. Onu kontrol etmen olacak. Uzluvların gibi. Zihnini de kontrol edeceksin düşüncelerini de. Zihinsel disiplini duymuşsundur belki. Bu tür şeyler pek rağbet görmez, ya saçma gelir, ya zor deyip ilgilenilmez. İstediğim şey mesela sadece aşk neymiş neler düşünüyorlarmış diye öğrenmek değil. O bir uzantısı asıl istediğimin. Neyse sen de sıkılmış olabilirsin forumdakilerde. Burada yüzeysel açıklamamı bitirip ben yine olduğu gibi devam edeyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 nomsaR said: "Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol. Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışındaki biçim değil içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir." demiş Şems-i Tebrizi. Şems-i Tebrizi.(tu) 40 kuralı bile pek çok şey öğretiyor insana. Dinsel kısmı ayrı insani kısmı ayrı bir şekilde pek çok şey. Egonun bendinden ayrılması zor ama en güzel şeylerden biri hayatın içinde. En azından sıradanlıktan uzaklaştıran yegane bir şey. Nefsini silmeyip de nefsini bilmek gibi onun farkında olmak gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Özlü sözler derinlerde titreşimler yaratır. Ve dersin ki evet oralarda bişeyler var. Kök salmışlar. Mantıksal bir savaş başlar zihinde. Bundan sonrası tamamen kişiye bağlı. Evet çok zor. Çünkü iş icraata geldi. Çünkü artık Buddha Zerdüşt Mevlana Laozi Osho yada diğer sana ilham vermiş insanlar yoktur. Onlar sana çeşitli yollar gösterir ama o yolda kişinin kendisinden başka kimse gidemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Evet öyle ve hala özümseyemediğin kavrayamadığın kavramların olguların yükü vardır üzerinde. Gerçekten ne kadar aydınlık olsa da bir o kadar karanlık da dolu bir yol. Zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Valla ben zorluğunu "Vipassana" meditasyonuna katıldığımda gördüm. Günde 12 saat meditasyon yapınca fark ettim. Ama "Vipassana" en son meditasyonmuş bunu anladım. Bizim gibi stratosferde gezinen günümüz insanları için çok zor bir meditasyon. Direk altın vuruş yapmaya kalkmışım haberim yok. Osho'nun dediği gibi bir amerikalıya bir doğulu gibi sadece otur hiçbişey yapma dersen adam kafayı yer. Önce o seviyeye getirmek lazım zihni biraz. Gerçi Vipassana'dan önce 10 günlük kursun 3 günü Vipassana'ya hazırlık. Anapanasati meditasyonu uyguluyorlar zihin sakinleşsin diye. Fakat 3 gün çok az hiç meditasyon yapmıyan biri için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Anlıyorum demek istediğini. Bu verilen bir bilginin kişiye yarar getirmediği gibi zarar da vermesi gibi bir şey. O yüzden kademeler seviyeler her zaman önemli. Ki hep tam atlamak kaydıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 ah mor bir karanlığın sisinde devrime gülümserken aç çocuklar aşkla dolu bir ömrün son soluğunda dolu dizgin yüreğine koşar içimdeki yaralı çocuk kimi gün bir gül yangınında kimi yakılmış bir dağ köyünde gülüm senin hasretine başını vuran yitik bir ülkenin yitik bir ozanıyım ben ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 karalama defterine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 azdın mı yavrum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 hayatta tutunacak dal olarak bir insani baz alirsan, ona tutunursan her daim yalan olursun. kendi hayallerine, hedeflerine odaklancaksin o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 abvblizzard said: Sana son 4 senemi özetliyim; iyakşamlar. ahaha cok güzel bi post, yüreyine saglik kardesim. hayirligünler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 eyv hafız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saðduyu Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 hamletin türkçe çevirisi gibi konuşmayı nerden öğrendin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Aklını başına devşir sevdiğin ve istediğin şeyi yap.Hayat daireni oluştur senden beterleride var. Bak bana 6 yıl oldu 5 ülke 5 proje bitirdim ne o işte para kazandık tecrübe ve cv yi kabarttık diploma açığını kapadık 3213131 eziyet çektik şimdi arap çöllerinde ne oluyor v a m k diyorum. akıllanın az sevdiğiniz şeyin peşinden gidin kadın bile olsa gidin ama emin olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dobydick Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 kardeş deli katesen çık bi elini yüzünü yıka kendine gelirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delicatessen Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 sağduyu said: hamletin türkçe çevirisi gibi konuşmayı nerden öğrendin Öyle mi konuşuyorum? Hiç farkında değildim bak. Ama sorunu cevapsız bırakmayacağım. Öğrenmedim. Beynimden parmaklarıma gelen onlar sadece. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar