Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Artvin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Herşeyiyle çok güzel bir haftaydı benim için. Anlatımımda yetebileceğimi sanmıyorum "gezin ve görün" şeklinde özetlemek en doğrusu olur.

Meğer o fıkralar boşa değilmiş dedirtecek cinsten insanın aklı durup/duruluveriyor Karadenizde.

İlk vardığım gün bi hayli korktum. birilerinin bir yerlerden
-Evet. Kestik! demesini bekledim. Çünkü gördüğüm manzara gerçek olamayacak kadar güzeldi. ayrılacağım güne dek o manzara ne vakit ortadan ikiye ayrılıp sahne dekoru olduğunu itiraf edecek diye merakla bekledim.

İzmirliler, İstanbullular sözüm size, burayı dünyanın sonu sanmakta utanılacak birşey yok. Alışmışız hep karşı yakadan göz kırpan ışıklara.Size tavsiyem deniz manzarasına 4 saatten fazla kapılmayın.Depresyona girip bolca saçmalayabilirsiniz.

İlk zamanlar oksijen fazlası uyku yapsada sonrasında işler hiçte aynı gitmiyor.Şimdi anlıyorum veya anladığımı sanıyorum hızlı konuşup bol kelime tüketen şivesi sevimlileri! ha bir de horon var tabi. evet çok fena.. ayrı başlık gerektiren bir mevzu. ama size özetle bilmiyorsanız sakın medeni cesaretinizi arkadaşlarınıza göstermek adına salınmayın aralarına. Fena terslerler. Oynamasını bilmeyen/beceremeyenleri pek sevmiyorlar.Bir de işin garibi öğretmiyorlar.

Ama azimli bir arkadaşım hemşinli 3 insanın yakasına yapıştı ve başardı sonunda kısmen öğrendi. belki öğrendiği yer hoplamaya zıplamaya daha elverişli olsa daha iyi kavrardı bu hemşin horonunu. Ama adam bildiğin derenin içinde kayanın üstünde öğrendi.

işte o kayalar için tıklayın

.

Aslında pek hazırlıksız çıkmaz insan 20 saatlik yola. Ama aksilikler bizi buldu.(dakika 1 iken arkadaşa güvenip almadığım fotoğraf makinem için bol bol kendime sövdüm. Hoşluk bu ya ! arkadaşta kendininkinin şarj aletini almamış (helal!)
Size diyebileceğim en güzel tavsiyeler
-Kamp kurmak için mükemmel yerler var kesinlikle evde kalmayın. Heryer yayla dere iken evde, otelde kalmak akılsızlık olur.Bu yüzden yanınıza çadır alın.
-Pasaportunuzu alın insan Hopa'ya kadar gelmişken şöyle bi Gürcistan da yapar heralde
-Rafting yapmadan karadenizden ayrılmaya gönlü razı gelecek mızıkçılara aldırmayın.illa bulursunuz orada birilerini

hele bi emekli olayım

geri kalan yıllarımda burada çay içer satranç falan oynarım

nehirde 2 kez ölüm tehlikesi atlatıp sağ salim tamamladım tatilimi.Fazla cesaretli olmakta iyi değilmiş.

Evet. Karadeniz insanın aklını duruluyor ve yer yer durduruyor (:

-Fin-

Dilerdim bu yazdıklarımı bol bol fotoğraflarla süslemek.Ama ne yazıktır ki yola şarjı az olan bir makine ile çıktık :/
  • Yeni Oluştur...