freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 -design a pda that recognizes the following language a={a üzeri n b üzeri 2n a üzeri n | n>=0} yani aabbbbaa olucak.ama nasıl olucak anlayamadım.ilk girdiğimiz a sayısı ile sondaki a sayısının eşit olduğunu nasıl kontrol edebiliriz?
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 a üzeri n b üzeri 2n kısmına kadar bir sorun yokta,ondan sonra gelicek olan a ların ilk a sayısına eşit olma durumunu beceremedim zaten saatlerdir.kıllanmaya başlamıştım zaten.
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 CFL olmadığını pumping lemma ile ispatlayabilirsin zaten. eğer arşiv/ödev sorusuysa bu, hocan çakallık yapıp uğraşın diye kasımş. bunun cevabı direk pumping lemma ile gösterip "ehe hoca çakal mısın, biz neler gördük" yazmak.
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 fizban sana bir soru daha sorayım o zmn :D ben böyle yaptım bu soruyu,doğrumu peki?kontrollerine daha tam alışamadım da. -Yine PDA sorusu language ı ={a üzeri (n+1) b üzeri 2n | n>=0}
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 l ={a ^(n+1) b ^(2n) | n>=0} stack'e $'ı en başta koy mesela, her iki kolda ayrı ayrı kyoacağına. alt kol doğru, üst kolda hata var. ama iki kol yapmana gerek yok. yöntem şu olacak, bir tane a alacaksın, stack'e hiçbirşey eklemeyeceksin. sonra state q0'a geçeceksin diyelim. q0'dayken a okursan q1'e geçeceksin, stack'e A ekleyerek. q1'den q0'a geri döneceksin stack'e A ekleyerek. q0'dayken b okursan q2'ye geçeceksin, stack'ten A çekerek. q2'dan b okudukca stack'ten A cekerek q2'ye geir dönen bir ok olacak. bir de €,$->€ oku çıkacak qfinal'a gidecek.
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 üst kolda neresi hatalı peki.dediğin çözümü anladım,ama hala benimkinin yanlış yerini bulamadım :)
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 a^n b^2n icin calısıyor o ust kol.
Öne çıkan mesajlar