freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 -design a pda that recognizes the following language a={a üzeri n b üzeri 2n a üzeri n | n>=0} yani aabbbbaa olucak.ama nasıl olucak anlayamadım.ilk girdiğimiz a sayısı ile sondaki a sayısının eşit olduğunu nasıl kontrol edebiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 bu dil CFL değil ki, yapamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 a üzeri n b üzeri 2n kısmına kadar bir sorun yokta,ondan sonra gelicek olan a ların ilk a sayısına eşit olma durumunu beceremedim zaten saatlerdir.kıllanmaya başlamıştım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 CFL olmadığını pumping lemma ile ispatlayabilirsin zaten. eğer arşiv/ödev sorusuysa bu, hocan çakallık yapıp uğraşın diye kasımş. bunun cevabı direk pumping lemma ile gösterip "ehe hoca çakal mısın, biz neler gördük" yazmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 fizban sana bir soru daha sorayım o zmn :D ben böyle yaptım bu soruyu,doğrumu peki?kontrollerine daha tam alışamadım da. -Yine PDA sorusu language ı ={a üzeri (n+1) b üzeri 2n | n>=0} Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 herkes farklı kafalarda lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 l ={a ^(n+1) b ^(2n) | n>=0} stack'e $'ı en başta koy mesela, her iki kolda ayrı ayrı kyoacağına. alt kol doğru, üst kolda hata var. ama iki kol yapmana gerek yok. yöntem şu olacak, bir tane a alacaksın, stack'e hiçbirşey eklemeyeceksin. sonra state q0'a geçeceksin diyelim. q0'dayken a okursan q1'e geçeceksin, stack'e A ekleyerek. q1'den q0'a geri döneceksin stack'e A ekleyerek. q0'dayken b okursan q2'ye geçeceksin, stack'ten A çekerek. q2'dan b okudukca stack'ten A cekerek q2'ye geir dönen bir ok olacak. bir de €,$->€ oku çıkacak qfinal'a gidecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 üst kolda neresi hatalı peki.dediğin çözümü anladım,ama hala benimkinin yanlış yerini bulamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 a^n b^2n icin calısıyor o ust kol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar