Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tüm tarihlerin toplamının saat biçiminde göstermek

mightee

Öne çıkan mesajlar

merhabalar,

bir tabloda giriş çıkış saatleri tutuluyor ve ben bu tablodaki tüm giriş çıkış saatlerini toplayarak saat ve dakika biçiminde göstermek istiyorum.

fakat bazı kriterler var, örneğin dakika 15 ise dakikayı 30, 30 dan büyükse bir sonraki saate yuvarlamak istiyorum.

önce bütün saatleri dakikaya çevirip sonra 60 a bölmeyi denedim fakat çok sağlıklı olmadı, 15.5 gibi sonuçlar çıktı.

daha sonra datediff ile denedim belli bi saatten sonra o da out of range hatası veriyo doğal olarak.

başka bi çözüm önerisi olan varmı ?

ha bi de bu sorguyu sub query içinde veya fonksiyon şeklinde yapmam gerekiyor.

select DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) / 60 AS 'Saatler',

DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) - ((DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) / 60) * 60) AS 'Kalan Dakika',

CAST(DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) / 60 AS VARCHAR(10)) + ':' +

CASE WHEN DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) - ((DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) / 60) * 60) < 10 THEN '0' ELSE '' END +

CAST(DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) - ((DATEDIFF(Minute, (StartHour + ':' + StartMinute), (EndHour + ':' + EndMinute)) / 60) * 60) AS VARCHAR(10)) AS 'Sonuç'

from tblReports

bu kod tek tek göstermede işe yaradı fakat bunları toplamam lazım, yardım piliz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...