Stblack Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Selamlar.oncelikle yapmam gereken seyi anlatayım kısaca..3 tane bilgisayar var bunlardan 2sinin icindeki database bilgileri 3. bilgisayarda(merkez bilgisayar diyebiliriz) toplanıyor.Bilgilerin eksik gidip gitmedigini kontrol etmek icin kucuk bir application yazmam gerekiyor c#ta.Eger gitmemişse bu programın o bilgileri saglıklı bir sekilde merkez bilgisayara gondermesi lazım. Bunu yapmak icin 2 bilgisayardaki tabloyu bir tabloda birlestirip,merkez bilgisayarla karsılastırmam gerekiyor. Sorunum surda;2 farklı connectiondan veri cektigim icin table isimlerini kullanmakta gucluk cekiyorum.Soyle ki; "select * from table1,table2 where ..." yapmam lazım fakat 2 farklı connectiondaki tablelar oldugu icin isimlerini giremiyorum. Eger bunu yapmanın bir yolunu acıklarsanız en azından nereye bakmam gerektigini soylerseniz sevinirim. Bu arada sql komutlarını nasıl calıstırdıgımı merak ederseniz.. cmdLocal.CommandText = "select * from users"; MySqlDataReader rdrLocal = cmdLocal.ExecuteReader(); seklinde calıstırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 caching http://www.codeproject.com/KB/cs/genericcache.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Yani burdaki asıl soru sql'le ilgili olansa tablolardan önce database ismini de yazıcaksın. Database1.dbo.table1 ve Database2.dbo.table2 gibi yazıcaksın. Bu arada c#'da linq'i kullanmanı öneririm, baya kolaylaştırıyo benim işimi pek de rahat ediyorum :) Başlamak istersen: http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2007/05/19/using-linq-to-sql-part-1.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 tamam tesekkurler cevaplar icin,bakayım bi 2 linke de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 merkez bilgisayardaki sql serverdan diğer 2 makinadaki sql serverlara linked server yapıp çekebilirsin kayıtları. ya da tam tersi, diğer 2 bilgisayardan ana servera linked server yapıp gönderebilirsin. araştır biraz google'da linked server diye, bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar