Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sql&c#

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar.oncelikle yapmam gereken seyi anlatayım kısaca..3 tane bilgisayar var bunlardan 2sinin icindeki database bilgileri 3. bilgisayarda(merkez bilgisayar diyebiliriz) toplanıyor.Bilgilerin eksik gidip gitmedigini kontrol etmek icin kucuk bir application yazmam gerekiyor c#ta.Eger gitmemişse bu programın o bilgileri saglıklı bir sekilde merkez bilgisayara gondermesi lazım.
Bunu yapmak icin 2 bilgisayardaki tabloyu bir tabloda birlestirip,merkez bilgisayarla karsılastırmam gerekiyor.
Sorunum surda;2 farklı connectiondan veri cektigim icin table isimlerini kullanmakta gucluk cekiyorum.Soyle ki;

"select * from table1,table2 where ..." yapmam lazım fakat 2 farklı connectiondaki tablelar oldugu icin isimlerini giremiyorum.

Eger bunu yapmanın bir yolunu acıklarsanız en azından nereye bakmam gerektigini soylerseniz sevinirim.

Bu arada sql komutlarını nasıl calıstırdıgımı merak ederseniz..

cmdLocal.CommandText = "select * from users";
MySqlDataReader rdrLocal = cmdLocal.ExecuteReader(); seklinde calıstırıyorum.
Mesaj tarihi:
Yani burdaki asıl soru sql'le ilgili olansa tablolardan önce database ismini de yazıcaksın. Database1.dbo.table1 ve Database2.dbo.table2 gibi yazıcaksın. Bu arada c#'da linq'i kullanmanı öneririm, baya kolaylaştırıyo benim işimi pek de rahat ediyorum :) Başlamak istersen:
http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2007/05/19/using-linq-to-sql-part-1.aspx
Mesaj tarihi:
merkez bilgisayardaki sql serverdan diğer 2 makinadaki sql serverlara linked server yapıp çekebilirsin kayıtları. ya da tam tersi, diğer 2 bilgisayardan ana servera linked server yapıp gönderebilirsin. araştır biraz google'da linked server diye, bulursun.
  • Yeni Oluştur...