vuvuzela Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Esgaz'daki esrarengiz adam (a.k.a Osmanlı Türkü) Bugün kapanan gazı açtırmak için koyuldum esgazın yoluna,varır varmaz hemen kapıdaki büyük kalabalıgı görünce ürktüm,kendi kendime "oglum yan geldik bu sıra imkansız erimez" dedim,girdim içeri,sıra numarası veren makina karşımdaydı,usulca yaklastım ve ekranındaki butona parmagımla dokundum,makinanın verdigi fişi aldım ve gözlerimi dogrudan veznelerin üstündeki numaralara götürdüm ve aman tanrım,tamı tamına 109 kişi vardı benim sırama,toplamda 5 vezne her bir işlem 3 dk sürse 109 / 5 = 21 , 21 x 3 =60 küsur yani hemen hemen benim sırama 1 saat zaman vardı,bu zamanı daha kolay geçirebilmek için dürümcüye gittim,ciger dürüm yedim,esgaza döndügümde henüz daha 45 dk olmuştu fakat sıra benim sıramdan yaklaşık 100 kişi geçmişti,ani bir dumur yaşadıktan sonra solumdan birinin yaklaştıgını sezdim,işte bu yazının yazılıs amacı olan olayların gerçekleşmesini saglayacak kişi solumdan sinsice bana yaklasıyordu..ne olduysa bundan sonra oldu,50 li yaşlarında hafif kambur beyaz saclı gözlüklü ve gizemli kişi elindeki numarayla bana yaklastı,kulagıma dogru hafifce egilip "senin sıra numaran kac " diye sordu,mal gibi elimdeki numaraya baktım sonra tekrar adamın suratına bakıp "benim ki geceli cok olmus " dedim,adam elindeki numarayı uzatıp "al bunu seni sevdim,tam bir osmanlı türküne(!) benziyorsun delikanlı,heybetli maşallah" dedi,söyledigi sözler üzerine yaşadıgım şaşkınlık ile adamın elindeki kagıdı eline atlarcasına almam bir oldu,numaratör yandı,sıra bendeydi,gittim ve bana verilen numarayla gerekli bütün işlemleri yaptım,kapıdan cıkarken amcanın önümde yürüdügü gördüm,yanına gittim teşekkür ettim,"tam bir osmanlı türkü maşallah,heybetli heybetli,bu ulkenin sana ihtiyacı var genc" dedi,o anda pek de normal bir insan olmadıgı anladım bu gizemli amcanın,2 kelime daha etmem icin beni zorlayan minnet duygumu bastırıp ufaktan hızlanan adımlarla seri bir şekilde uzaklaştım yanından...simdi okuyorsan bu yazdıgımı hafif deli gibi olan gizemli amca,ben sana o.t.a dicem kısaca (osmanlı turku amca) sevgili o.t.a yanıma gelmekle o fişi vermekle gercekleştirmek istedigin sey neydi tam olarak ? hayır elinde bir fiş daha vardı belli ki fiş alırken mini çakallık edip 2 tane almıssın,birine veririm sonradan gelenle muhabbet ederiz demişsin,belki bekledigin hoş bir kadındı ona verecektin numarayı,belki senden cok sonra gelen insanlara acırcasına bakıp "ehehh ben de 2 tane var ama vermem hepsi benim" diye ufak tatmin yolları sececektin kendine,eh hepsine eyvallah o.t.a ama osmanlı türkü ne ? osmanlı mı kaldı be o.t.a ?hayır zaten görsel/yazılı medya ve cogu siyasi cevreler yeterince sacmalayarak su etnik köken konusunu gündemde tutup kendince cıkar saglamaya calısırken mahallenin delisi imajınla bu konuyu niye dillendiriyorsun he o.t.a ?lan ailede kimin nerden goctugu belli degil ne osmanlısı ne turku o.t.a ? su garip cografyada bi avuc insan yasıyoruz götgöte adam gibi gecinemeyecek miyiz biz o.t.a ? azcık kalıbının adamı ol be o.t.a , mahallenin delisi imajınla senden daha protest bir tavır beklerdim..olmadı ayıp ettin olm lan böyle garip/geyik bir şey yaşadım siyasete dönmesin tartışma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 ulan bende hikaye sandım tırtmıs okumayin beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vuvuzela Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 lan ne bicim bagladın basireti mi bi allahın kulu okumadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inalkac Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 ahaha saol anelor bende okuycaktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 cidden okumak için girdim anelor'un yorumundan sonra vazgeçtim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Abi adam tarih meraklısı bi adamdır, fazla dert etmeseydin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vuvuzela Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 cok dert olmadı aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar