Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün Uydunete geçiş yaptım sonunda. Motorola kablo modem + Airties wireless router ile yaptım bağlantıyı. Bi ethernetten bağlı pc, bir de wirelessdan bağlı laptopum var. Şimdi sorun şudur:

Yeni bağlantı yapan her türk genci gibi speed test yaptım her iki bilgisayarda da, defalarca.

Ethernet ile bağlı olan masaüstünde, 10 farklı testte de aynı sonuç çıkıyor: 16ms

Fakat wireless la 500+ ms çıkıyor. Farklı ülkeler falan da denedim, durum daha da vahimleşiyor.

Wireless kanalını falan değiştirdim, bir yerde etkileyebilir falan demişlerdi. Etkilemedi tabi

Bu wireless farkının nedeni nedir? Ve nasıl düzeltebilirim, tabi bir yöntemi varsa.
Mesaj tarihi:
Şu an daha değişik bişey fark ettim. Sorun kablosuz da değilmiş, laptopu ethernetten bağladım az önce (daha önce neden aklıma gelmedi bilmiyorum) ve ethernette de 500 ms gösteriyor. Evet şimdi durum tabi oldukça değişti
Mesaj tarihi:
router ina ping atarmisin?

default gateway adresin oluyor, artik airties in default neyse, 192.168.1.1 midir, 2.1 midir ona.

edit: gerci gateway pinglemek de tam noob isi cozum oldu ,

en garantisi google trace le, nerde batiriyor onu gorelim. arada hop olmadan bisey anlayamayacagiz nede olsa.
Mesaj tarihi:
Bu ne lan, üst üste vurgun yaşıyorum. Laptopu adslden bağladım şimdi wireless (daha hattı kapattırmadım neyse ki) ve onda da 500 ms gösteriyor speedtest ?!?!

Farklı browserlar da denedim, aynı durum. Bu arada şu başlığı değiştiriyim ben, konunun alakası yok wirelessla

Kesin çok salak birşey çıkacak bunun sonu ya, hadi bakalım
Mesaj tarihi:
_catastrope_ said:

Bugün Uydunete geçiş yaptım sonunda. Motorola kablo modem + Airties wireless router ile yaptım bağlantıyı. Bi ethernetten bağlı pc, bir de wirelessdan bağlı laptopum var. Şimdi sorun şudur:

Para b.k diyon yani...
Mesaj tarihi:
Ya sanırım bir sorun yok, deli gibi sağa sola ping attım ve iki makinada da yakın sonuçlar çıkıyor. Sanırım speedtest le ilgili bi gariplik var, neyse. Bi ara wowa girerim arkadaşlardan birinin acc ile, test ederim.

Bir amaçsız topicin daha sonuna geldik.

Saygılar
  • Yeni Oluştur...