calimero Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Selamlar Aslında problem başlıkta göründüğü gibi oldukça açık fakat problemin kaynağı konusunda birkaç farklı düşüncem var (yanlış da olabilir) ve çözümü hakkında da pek bir fikrim yok. Şimdi efenim dvd sürücüm bozulduğundan dolayı gittim yeni bir dvd sürücü aldım. eski sürücü IDE idi, bu yeni aldığım ise SATA. Format atmadan önce PC herhangi bir problem çıkarmadan iki aygıtı da görmekteydi. Format attıktan sonra ise windows yükleme ekranında takılıp kalmaya başladı. Ben ilk önce problemin kaynağını anlayamadığımdan kurulum cd sine bok atıp defalarca farklı şekillerde kurmayı denedim windows u. fakat farklı bir cd ile deneyince de aynı sorunu yaşayınca, kafama dank etti ve dvd sürücü jumper ını çıkardım ve windows çalıştı. şimdi sorunun kaynaklanabileceğini düşündüğüm (genel durumlara aykırı olabilecek) durumları söyleyeyim bilgisayarımda mevcut olan. Hdd 3 ayrı partition halinde. formattan önce C,D ve F idi partitionların isimleri. Formattan sonra kendiliğinden C, D ve E olarak yeniden adlandırıldı bu partitionlar ve dolayısıyla da dvd sürücü F: olarak görünmeye başladı. alakasızdır belki fakat problemin kaynaklarından birisinin bu olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca jumper ların sıralaması ile ilgili de kesinlikle bir problem var fakat konuda çok öyle bir bilgim olmadığından daha ötesinde bir fikir yürütemiyorum. Vakt-i zamanında arkadaşlarımdan biri bu jumper sıralamalarından dolayı dvd sürücüyü görmeyebilir vs vs bir şeyler anlatmıştı. Açıkçası problemin BIOS tan (en azından BIOS taki bir problemden) kaynaklanacağını düşünmüyorum sebebi de formattan önce bir problem yaşamamamdı. fakat eğer problem sizce BIOS ile de ilgiliyse yardımlarınızı esirgemeyiniz. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Vidar Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 partişın isimlerini ve jumper sıralamasını değiştir değiştir dene, belki düzelir.
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 jumper varsa cikart, auto ya alir , biosum ayarlar birakir gerisini. jumper cikartip bilgisayar boot ettikten sonra bios a bi reset at.
Öne çıkan mesajlar