Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[MySQL] user table index

nameless

Öne çıkan mesajlar

kullanıcının tek passwordu olacaksa username yeterli gibi

username'den bulursan index yardımıyla, diğeri zaten tek olacak, index gerekmez
passwordden gidersen aynı şifreli birkaç insan olabilir, sonra bir de onları gezmen gerekecek

indexle ilgili bilgim yüzeysel ama, bir un bir pw şeklinde arayıp daha hızlı bulabilme gibi fanteziler yapan db sistemi varsa bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi aklıma geldi, un,pw ortak yaparsan un buldum bunun pw'si neymiş diye satır okumak yerine indexten gider, çok çok büyük sayıda kayıt varsa avantajlı olabilir ama kullanıcı adının üstüne şifreyi de iki kez tutmuş gibi olacaksın.

biri primary key vesilesiyle clustered, diğeri nonclustered iki ayrı indeks durumunda olursa mesela da diğer dediğim şey geçerli,
pw and un desen de en kısa hangisinden bulabilcekse ondan gidecek (diye biliyorum, mantıken de üç beş satıra indirdiğin girdiler arasından taramak, sıfırdan indeks taramaktan daha hızlı olacaktır), passwordu tek başına sorguladığın durumlar yoksa işine yaramaz.

aynı şifreye sahip olma durumundan ziyade, son vardığın node'un işaret ettiği blokların sayısının az olması daha tercih edilir bi durum, o açıdan (un,pw composite yaparsan farklı üstte dediğim gibi)

elimde zilyon tane kayıt olsa denerdim şahsen, en pratiği :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...