nameless Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 bir kullanıcı tablosunda login için username ve password'e göre sorgulama yapıyoruz diyelim. bu tabloda username ve password'ü index olarak almak mantıklı bir karar olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 kullanıcının tek passwordu olacaksa username yeterli gibi username'den bulursan index yardımıyla, diğeri zaten tek olacak, index gerekmez passwordden gidersen aynı şifreli birkaç insan olabilir, sonra bir de onları gezmen gerekecek indexle ilgili bilgim yüzeysel ama, bir un bir pw şeklinde arayıp daha hızlı bulabilme gibi fanteziler yapan db sistemi varsa bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 SELECT * from account WHERE password='$password' AND username='$username' query bu şekilde. aynı şifreli adam sayısı herhalde fazla olmaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 şimdi aklıma geldi, un,pw ortak yaparsan un buldum bunun pw'si neymiş diye satır okumak yerine indexten gider, çok çok büyük sayıda kayıt varsa avantajlı olabilir ama kullanıcı adının üstüne şifreyi de iki kez tutmuş gibi olacaksın. biri primary key vesilesiyle clustered, diğeri nonclustered iki ayrı indeks durumunda olursa mesela da diğer dediğim şey geçerli, pw and un desen de en kısa hangisinden bulabilcekse ondan gidecek (diye biliyorum, mantıken de üç beş satıra indirdiğin girdiler arasından taramak, sıfırdan indeks taramaktan daha hızlı olacaktır), passwordu tek başına sorguladığın durumlar yoksa işine yaramaz. aynı şifreye sahip olma durumundan ziyade, son vardığın node'un işaret ettiği blokların sayısının az olması daha tercih edilir bi durum, o açıdan (un,pw composite yaparsan farklı üstte dediğim gibi) elimde zilyon tane kayıt olsa denerdim şahsen, en pratiği :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 sadece primary key olarak mı takılsam? aeheah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Kabaca where ya da like ile kullanacagin alanlara index vereceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 projeye göre degisir. kücük bir olay ise salla gitsin. amay büyükse duruma göre hem username hem passworda index atabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 sitede doğru şifre girilme ihtimali yüksek olacak yanlış şifreden.. bunu düşünerek, select * (ya da ne seçeceksen) from account where username = $username de sonra da record.pw = $pw ise işlemleri yap. sonuçta username unique, diğer tüm kayıtları da alacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2010 fly ve riglous'un cevapları ve benim de testlerim sonucu fly'ın ilk başta da dediği gibi unique bir değer olacağı için sadece username'i index olarak almanın yeterli olduğu çıktı. ilerleyen zamanlarda yine performans ile alakalı sorularım olacaktır. xo xo dsfgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar