Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 http://gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=64335&ad=KiNGSTON-4GB-1066MHZ-DDR2-(KHX8500D2K2-4G)-Hafiza(RAM)-Urunleri elimde şu ramin 2gb lığından var 1066Mhz fakat pc 400Mhz görüyor. Anakartım Gigabyte P31-ES3G. Anakart desteklemiyo diycem ama ramle birlikte almıştım özellikle uyumlu olduğu için. Kutuda kocaman ddr2 1066 yazıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Bios üzerinden değiştir ramlerin çarpan değerlerini. Yavaş yavaş yükselt ve windows'un stabil çalışıp çalışmadığını denetle. 800 ile başla derim. Çalışmazsa 400'e geri dön ya da ram'i sök ve kavga etmeye git :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 said: BIOS ayarları: * Bilgisayarınızı yeniden açıp, mavi zeminli BIOS ekranını görene kadar bir çok kez DEL tuşuna basınız. * BIOS'a girdiğinizde ilk olarak ok tuşları ile Load Optimized Defaults seçeneğini seçiniz ve Enter tuşuna basınız. Ardından Y ve Enter tuşuna basınız. * CTRL ile F1 tuşuna aynı anda basınız. * MB Intelligent Tweaker (MIT) ayarlarına giriniz. * Lütfen aşağıdaki ayarları yapınız: (Bu seçeneklerden biri veya fazlası görünmüyorsa ESC tuşuna basıp ana menüye dönünüz ve CTRL ile F1 tuşlarına aynı anda basınız. Tekrar MIT ayarlarına dönünüz.) Performance Enhance [Standard] Eğer varsa Extreme Memory Profile(X.M.P.) [Auto] DRAM Timing Selectable(SPD) [Manual] CAS Latency Time [5] altındaki 3 değer sırayla [5] [5] [15] DRAM Voltage [2.200V] (num lock ışığını yakarak doğrudan yazabilirsiniz) Sisteminiz kararlı çalışmıyorsa (mavi ekran veya rastgele hata alıyorsanız bu ayarı 2.280V yapınız ayarları böle olması lazım.. gigabyte kartlar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Memory frequency 800 görünüyor ama neden peki sistemde 400 görüyorum system memory multiplier da 2.5 3 2 2.40 3.33 ve 4+ var 4+ yaptığımda 1066 ya geliyo ama kaydetmedim bi sorim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Memory frequencyi 4+ performance enhanceı standart yaptım şimdi 533mhz olarak görüyo dfs http://img638.imageshack.us/img638/6899/asdo.gif http://img824.imageshack.us/img824/9350/25630693.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 cpuz ram frekansını ram slotuna bölüyordu zannedersem bir bug olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 bu arada bir de speccy diye bir programla baktım o da aynen 533 gösterdi. biosta baktığımda 1066 görüyorum. bir de performance enhancerı ne düzeyde tutmalıyım biosta yan tarafta overclock yaptığınızda standart yapın daha stabil olur diyo. Overclock değil benim olayım biliyorum ama daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 ddr2 double data rate demek. o yazilanin neyse 2 katidir bios da gozukecek olan .ortada yanlis bisey yok dual channel calisiyorlar iste. ram slotuna bolunmesi gibi seyler yok. panik yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar