Hebrew Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 bundan 4 sene kadar önce lise yıllarımda elektro gitar almıştım, ancak 3-5 kez çalmayı denemişimdir en fazla. Son zamanlarda da bir şeyler oldu ve nedense tekrar metal dinlemeye, hatta sevdiğim parçaları çalmaya niyetlendim ve "Master Of Puppets"la başladım, epey eğlenceli ama solo kısmına geldiğimde gitarımın sesleri biraz da beni uyuz ediyor. Bu sebeple de elektro gitar ile ilgili birkaç bir şeyi öğrenmek istedim. Şimdi cidden cahilim, size sorularım başta şöyle. şu gitarın üzerinde aşağı yukarı ortaya giden bir tuş var, evet her birinde ses de epey bir değişim gözleniyor ama bunları neye göre kullanacağım bimiyorum. İkinci olarak pedal ne işe yarar? Mesela iyi bir pedal alsam benim gitarın sesine bir katkısı olur mu? Örneğin solo kısımlarında hele dinlediğim parçaların tonlarına yaklaşabilir miyim? Bana böyle anlayabileceğim şekilde anlatan olursa sevinirim. Sanırım bu sefer hevesim geçici değil, en azından kafamı dağıtmakta çok yardımcı oluyor bu meret.Saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 hocam ilk once o ileri geri giden tuşla başlayayım switch o senin hangi manyetikleri kullanacağını belirler.diyelim 5 yollu bir switch in var en ustte oldugu zaman sap tarafındaki manyetikten alırsın sesi en altta oldugu zaman da eşik tarafındakinden ortada olduğu zaman ise gitarındaki manyetik düzenini H-S-H olduğunu varsayarak ortadaki tekli(single) manyetikten alırsın H(humbucker)iki single manyetik yanyana. pedallar ise nasıl bir ton istediğine bağlı metallica çalıcam diyosan bir kere wah alman lazım bir de sağlam bir distortion ama güzel ton için en başta iyi bir anfi şart fakat amatör olarak çalıcam diyorsun onun için orta yollu 15-30W bir anfin varsa işini görür. daha detaylı bilgi için elektrodan anlayan birileri yazar benden bassçı olarak bu kadar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hebrew Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 opeth'de çalmak isterim ama onların tonları benim gitara hiç uymuyor o yüzden diyorum ki iyi bir amfi ve pedal alsam, aşırı abartılı olmamak koşuluyla ne kadara patlar bana? Elimdeki gitarın ismi de ESP, LTD, Mh-50... Şöyle: Yardımlarınıza ihtiyacım var, etrafımda elektro çalan tek insan yok, bu sebeple yorumlarınız önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 spesifik bi model öneremem ama pedal ya da prosesör tarzı bi şeyler düşünüyosan amfi için de hatrı sayılır bi parayı gözden çıkarman lazım. amfisiz pedal ya da prosesör bi şekilde eksik kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Aşağı yukarı oynayan şey manyetik siviçi. Ritm çalmak için en alta getirip daha parlak bi ses alırsın. Sololarda üste alırsın genelde. Manyetik dizilimine bağlı o deneyip bulursun sdfsd. Opeth çalmak için gitar diye bişey yok. Tonu yakalamanın en önemli noktası güzel bir amfin olması. Asıl ton amfiden gelir yani. Ha opeth çok kötü bir distortion kullandığı için yakalaman çok zor olmaz drive pedallarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 delikanlı adam pedal falan kullanmaz, direk gibson'u tak marshall amfiye al sana cıngır cıngır ton. şundan güzel ton olabilir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Wah ı da ağzınla yaparsın artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 soulberry said: spesifik bi model öneremem ama pedal ya da prosesör tarzı bi şeyler düşünüyosan amfi için de hatrı sayılır bi parayı gözden çıkarman lazım. amfisiz pedal ya da prosesör bi şekilde eksik kalır. yok yaf guzel bir processor alirsan anfiye bilem gerek yok. line outundan takilirsin her sekilde kulaklikla, aporlorde olur line6 floor pod plus var bende, tc electronicsin fln uber modellerini saymazsak, en iyi processor ureticilerinden biri line6. ozellikle anfi modellemelerine hayran kaliyorum hala :D su voxlari en iyi modelleyen processor herlade sdf ha bi vox ac15 alirsan at cope line6yi tabii ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hebrew Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 bugün elektro çalan bir arkadaşı hatırladım ona sordum o da iyi bir amfi ve processor şart dedi, ama çok pahalı dediklerine bakılırsa, 1 milyarı buluyor sanırım, belki de daha fazla. Ben şimdilik biraz da gitarı öğrenmeye çalışayım, belki sadece daha iyi bir amfi alırım. İleride de ne olur bilinmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 guitar rig 4 dene şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paran yoksa processor al sadece kulaklık bağla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hebrew Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 param aslında var, ama şimdilik korkuyorum ya saçma sapan bir şey alırsam diye. O yüzden biraz daha bu işte ehlileşip, öyle almayı düşünüyorum. Şimdilik sadece daha iyi bir amfi alıcam, benimkisi gerçekten kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 abvblizzard said: Ha opeth çok kötü bir distortion kullandığı için yakalaman çok zor olmaz drive pedallarıyla. Zor yakalar biraz, adamlar bildigin bayagi dusuk gainde vintage bir ton kullanip 30 40 kanal kaydettiginden oyle hacimli bir ton oluyor, tabi ben Still Life ve sonrasindaki drive tonundan bahsediyorum. Yanlis hatirlamiyorsam GH50L ya da GH100L kullaniyorlardi elemanlar, GT8'i de effects looptan baglayip delay, reverb gibi efektler icin kullaniyorlar. Breedan said: guitar rig 4 dene şimdilik. Evet hatta, 250-300 liraya averaj bi ev kayitlari icin uygun ses karti alip, Guitar Rig 4, Amplitube 3, hatta mac'in varsa Logic'in modellemelerine de cok cok iyi diyorlardi. GR ya da logic'in yazilimini kullanmadim, ammavelakin Amplitube 3'u iyice kurcalayip etmis bi adam olarak kesinlikle tavsiye ederim, floor processor'lardan cok cok daha ileride ton kalitesine sahip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 dabil post sori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 kulaklığı varsa tabi ki prosesör fark yaratacaktır. ama grup çalışmaları için amfi almak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 aporlore bagliom walla ben gerektiginde processoru line outtan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 soulberry said: kulaklığı varsa tabi ki prosesör fark yaratacaktır. ama grup çalışmaları için amfi almak zorunda. grup olarak çalışabilecekleri bi bodrum katları felan varsa davullu felan zaten para sıkıntısı yoktur else zaten stüdyoya gitmek zorunda oraya da amfi taşımak ı ıh. Ayrıca delioğlanım Live tonlarından bahsediyorum kayıt tonlarından değil. Rahatsız edici kötü derecede bir drive kullanıyorlar canlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 ekmek'i dinleme anlamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 acdc diyorum wah diyosun ne biçim gitaristsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Banane ya ac/dc den bütün şarkıları aynı adamların. Kullanmamak onların ayıbı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 /facepalm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 abvblizzard said: Banane ya ac/dc den bütün şarkıları aynı adamların. Kullanmamak onların ayıbı. what? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 hammerı gelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2010 Ekmegi dinlemeyip kimi dinleyecem, su anda bana ustune para verip JCM800 ya da TSL100, DSL100 falan versen Marshall'lardan, parayi alir amfiyi cope atarim yani, son derecede ciddiyim bu konuda, aynisini eko da yapar kesin. Bi de Angus'un kullandigi Marshall'lar anasinin nikahina kadar modifiye edilmis durumda, stok marshall'lar ile ancak andiran bir ton alirsiniz muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar