Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boardwalk Empire

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

Bugün ölmüş olmak tarihe mal olmak olmuyor, tarihi figürlerin aksine bu dizideki figürler birçok kişinin dizi aracılığıyla tanıştığı insanlar. Çoğunun ismi duyulmamış, Jean D'arc gibi nasıl öldükleriyle bilinen insanlar ise hiç değiller.

Sırf geçmite yaşadığı için Bill Masters tarihe mal olmuş biri diye Masters of Sex başlığında da spoiler vermezsen iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Katılmıyorum abi, adamlar diziyi yaparken zaten sana bana değil kendi halkına yapıyor, ve bu insanların tanındıgı varsayımıyla yapılıyor.

Aranızda Hoover'ı bilmeyen var diye seçimlere katılması da mı spoiler oluyor, çok garipsiniz yeminle.

Ama biz adamların kendi halkı değiliz, bilen insandan daha çok keyif alıyoruz ve keyfimize limon sıkılsın istemiyoruz haliyle. Bak kendin diyorsun adamların bilinirliği lokalliklerinden geliyor diye, demek ki tarihe mal olmuş kişiler değiller.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben size dizi spoiler'ı vermedim, tarihte olan birşey söyledim. Ve bu teknik olarak spoiler falan değil, bunu bilmiyordunuz, artık biliyorsunuz. Degisen tekşey bu. Dizinin structure'ı zaten tarihi karakterlerin nasıl öldükleri üzerine değil, nasıl yaşadıkları üzerine.

Hala boş boş bık bık, özür dilemicem cehaletiniz yüzünden kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Önümüzdeki sezon karakterlerden birinin öleceğini bilmiyordum, sen müjdelediğin için öğrenmiş oldum ve bu yüzden de spoiler oluyor.

Bana verdiğin ilk cevapta "dizi gerçek timelinea sadık değil" diye bir savunma yapmıştın, yani verdiğin bilginin bir ihtimal diziye yansımayabileceğinden güç almıştın, şimdi ise "olsa bile spoiler değil, zaten bilmen gerekiyordu" diyorsun. Geri adım atmamak uğruna argümanını değiştirdin gibi geliyor bana.

Hadi Al Capone ünlü bir insan, az çok duymuşluğumuz var ama diğerleri hakkında birşey bilmemek kimseyi cahil yapmaz. Anladık kültürlü insanlarsınız ama diziden aldığımız tadı etkileyecek hiçbir bilgiyi dizinin başlığında öğrenmek zorunda değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

Geri pedal falan yok, sadece otuz ayrı argüman sunabilirim neden spoiler değil diye.

Yani çok ilgili olsanız dizinin plotuna, zaten bilmeniz gereken şeyler bunlar. Deadwood'u nasıl izlediniz ki siz, çok merak ediyorum yani.

Of Nucky nasıl laf koydu, Harrow nasıl ateş etti diye izleyecekseniz izlemeyin, GoT falan threadlerinde dolasın kim daha güşlü diye tartışmak için.

Boardwalk threadinde karakterlerin tarihi figürlerini konusamıyorsanız çok yanlış topictesiniz çocuklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Geri pedal falan yok, sadece otuz ayrı argüman sunabilirim neden spoiler değil diye.

Yani çok ilgili olsanız dizinin plotuna, zaten bilmeniz gereken şeyler bunlar. Deadwood'u nasıl izlediniz ki siz, çok merak ediyorum yani.

Of Nucky nasıl laf koydu, Harrow nasıl ateş etti diye izleyecekseniz izlemeyin, GoT falan threadlerinde dolasın kim daha güşlü diye tartışmak için.

Boardwalk threadinde karakterlerin tarihi figürlerini konusamıyorsanız çok yanlış topictesiniz çocuklar.

Peki neden ilk başta da bu hem suçlu hem güçlü tavrını takınmayıp kabahatini verdiğin bilginin dizide işlenmeme ihtimaline sığınarak işlevsizleştirdin?

Dahası madem spoiler olmadığından bu kadar eminsin, neden spoiler taginde yazdın?

Deadwood'u izlemedim, Boardwalk Empire'ı da Nucky nasıl laf koydu diye izliyorum aynen. Dizi gerçek timelinedan sapıyor diyen sensin ayrıca, o yüzden dizinin insanların gerçekte neyin nasıl olduğunu şimdi iddia ettiğin kadar bilmelerine ihtiyaç duyduğundan şüpheliyim.

Boardwalk Empire bir begesel değil, burası da dizideki figürleri tarihi figür olarak tartışma başlığı değil. Tartışmayın, paylaşmayın demiyorum ama sadece diziyi takip etmek isteyen insanları uyarıcı bir tag kullanın en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Abi kusura bakmayın da tarihe mal olan insanların spoiler'ı olmaz, açın okuyun bir daha izlemeden önce.

Şu ana kadar 10 kere ban yemiş olman lazımdı sanırım vizyondan.

OÇON OKOYON ÖZLÖMÖDÖN ÖNCÖ

Yok tarihe mal olmuş kişilermiş de, tarihten sap"abiliyor"muş dizi de, bahaneler bahaneler.

Sağa sola yalpalayan argümanlar, o tutmadı buna tutunayımlar. Şikayet ettim, daha önce de konuşulan bir şey bu başlık altında herkes rahatsız olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Wikiden okuduğu üzerinden entelektüel kesilmek de ayrı bir kafa olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler tagına almamın sebebi postumun içinde Harrow'la ilgili şeyler bulunması, AR'ın gelecek sezon ölmesini beklemem değil. Spoiler olmaması için belgesel olmasına gerek yok. Nucky nasıl laf koydu diye izliyorsan şikayet etmeyeceksin abi baslıkta bilmedigin şeyler ögrenince. Dizi timeline'dan sapabiliyor, vurulur, vurulmayadabilir.

Ben sana şu an dizi spoiler'ı verdim mi? Hayır. Hala neyin dırdırındasın anlamış değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Jim_E_Rustler said:

Abi kusura bakmayın da tarihe mal olan insanların spoiler'ı olmaz, açın okuyun bir daha izlemeden önce.

Şu ana kadar 10 kere ban yemiş olman lazımdı sanırım vizyondan.

OÇON OKOYON ÖZLÖMÖDÖN ÖNCÖ

Yok tarihe mal olmuş kişilermiş de, tarihten sap"abiliyor"muş dizi de, bahaneler bahaneler.

Sağa sola yalpalayan argümanlar, o tutmadı buna tutunayımlar. Şikayet ettim, daha önce de konuşulan bir şey bu başlık altında herkes rahatsız olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Wikiden okuduğu üzerinden entelektüel kesilmek de ayrı bir kafa olsa gerek.

Valla suratıma direkt küfretmek yemedigi için karı gibi danslı post atan ben değilim. Üzgünüm kültürsüzsen, egitmek de benim işim değil. Dizinin en büyük olayı tarihi commentary'si zaten, daha great depression falan girecek mevzuya. Bunlar hep spoiler cocuklar, aman diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Spoiler tagına almamın sebebi postumun içinde Harrow'la ilgili şeyler bulunması, AR'ın gelecek sezon ölmesini beklemem değil. Spoiler olmaması için belgesel olmasına gerek yok. Nucky nasıl laf koydu diye izliyorsan şikayet etmeyeceksin abi baslıkta bilmedigin şeyler ögrenince. Dizi timeline'dan sapabiliyor, vurulur, vurulmayadabilir.

Ben sana şu an dizi spoiler'ı verdim mi? Hayır. Hala neyin dırdırındasın anlamış değilim.

Şimdi asıl bombayı patlatıyorum. Hoover başkanları titreten bir güce kavusuyor. Boom goes the dynamite.

Hoover tarihi bir figür, Arnold Rothstein değil

Capisce?
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Şimdi asıl bombayı patlatıyorum. Hoover başkanları titreten bir güce kavusuyor. Boom goes the dynamite.

Onu spoilerın dışına yazıp sırf Harrow'lu kısmı spoilera alabilirdin?

Şu ana kadar söylediklerini toparlamak gerekirse:

"Dizi plotunu önemseyen birinin gerçekte ne olduğunu bilmesi gerekiyor ama dizi plotu gerçekten sapabiliyor."

Wut?

Nereden geliyormuş yani bu gereklilik? Bu dizi sadece gerçekte ne olduğunu bilenler dizinin saptığı yerleri görüp de eleştirsin diye mi yapılmış? İnsanlar keyifle izlesin diye yapılmış sen de o keyfin içine ediyorsun işte.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"Dizi plotunu önemseyen birinin gerçekte ne olduğunu bilmesi gerekiyor ama dizi plotu gerçekten sapabiliyor."

Wut?

Bak anlatıcam.

Dizi bazı karakterleri timeline olarak esnetebiliyor, çünkü adamların sezon doldurması lazım. Çünkü bütün geyikler karakterlerin birbiriyle dinamikleriyle alakalı. Bi karakter 5 sene boyunca realitede kayboluyorsa onu öyle yapmıyorlar, ona başka bi olay yazıyorlar mesela. Şimdi izlerken bazı şeyleri nasıl işleyeceklerini merak ederek izliyorsun. Sonucta sadece insanların karakterleri, lokasyonları ve meslekleri dogru dizide, geri kalan herşey tamamen fiction. Adamlar Hoover'ı tarihte olması gerektigi gibi güce önümüzdeki sezon da getirebilir, onu es geçebilir, fast forward yapıp great depression da izletebilir. Al Capone'un yükselişini işleyebilir, hiçbir fikrimiz yok ve keyfi burada.

Mesela çok güzel sendika baskısı işledi herifler kaşla göz arasında. Ama sadece karakter üzerinden izliyorsan bunlar gözden kacıyor. Ben sana tarihte AR'ın öldügü timeline'a girmeleri lazım diyorum önümüzdeki sezon, ve sen adamı bu sezon ne kadar fall-from-grace'lediklerini farketmedigin için ve zaten zamanında merak edip okumadıgın için şaşırıyorsun. Bunun spoiler olmamasının sebebi yapıp yapmayacak olmaları değil, bunların çoktan olmuş olan şeyler olması. Ben sana boardwalk kitabını açıp okuyup spoiler vermiyorum, GoT değil bu. Ciddi bi tarihi degeri var dizinin, herkes sapına kadar türk kafasıyla izlemek zorunda değil diziyi.

Ayrı bir perspektif kazanmak yerine zırlıyorsunuz bosuna.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...