yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 A üni'de aldığın dersi içeriği %90-95 uymak kaydıyla 1-2 sene sonra B üni'sinde saydırabiliyoruz ya bu üni'ler birbirine denk sayılır. öss puanları ve müfredat olaraktan. bu ders saydırma işlemi tam nasıl oluyor, A'da BA olan ders B'de saydırılırken aynen BA diye mi geçiyor yoksa sadece geçecek notu mu veriyorlar burası saçma diğer soru da mesela ünilerin not skalası farklı. Sadece harf notlarına göre yapılıyodur di mi? BB notu A üni'de 3.0', B'üni de 3,33se atıyorum saydırdığında 3.0'a denk gelen harfi vermiyorlar direkt 3,33 olmuş oluyor YA DA direkt ortalama nota bakıp atıyorum 74'le BB gelmişse fakat B'üni'de 74'ün karşılığı CB ise felan o zaman CB diye mi geçiriyorlar pek sanmıyorum ama :D böyle enten püften şeyleri merak ediyorum şu an memnun olmadığım okulumda 1.sınıf derslerinin diğer üni'deki müfredatına göre %80'ini felan verdim 2.sınıfa giderken de kalan %20'sini verip bir yandan öss'ye bakınacağım. Kazandığım vakit de yeni üni'de direkt 2.sınıftan -belki alttan 1-2 dersle- başlamak gibi bir gayem var. o sebeple önemli bunlar deli gibi hesap yapıyorum sık aralıklarla kafayı yicem :P ha bir de şey; A'da derslerin bir kısmı ingilizce. B'de ya tam türkçe ya tam ingilizce (türkçe olanına girerim heralde) A'da ing. alınan dersleri B'de sen türkçesini görmemişin saymayız bunu deme ihtimalleri var mı hani türkçe gördüklerimi B'deki ing. yerine saydıramam sanırım ama tam tersi durum olabilirmiş gibi geldi. gereksiz bilgi A: Ege, B: İstanbul bölüm iktisat bu konuları pek bilmiyorsanız yürüttüğünüz fikirler pek işime yaramayacak az biraz biliyorsanız işe yarayabilir aynı yoldan geçtiyseniz sizi öpüp başıma koyabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 hayır.geçti oluyorsun, harf notu yok. istanbul'u soruyormuşsun hem sıfırdan başlıyorsun ortalamaya. ingilizcesini de gördüysen içerik aynıysa sayıyorlar. hepsini cevapladım kitlenebilir ehau. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 oo bu cevabı beklemiyodum geçti oluyosun derken o kadar krediyi vermiş oluyosun ama o üniversitede aldığın kredi 0 ve ortalaman 0,00 olmuş oluyor ama mezun olmak için 130 değil örneğin 85 krediye ihtiyacın oluyor ve ortalaman resetlenmiş oluyor BÖYLE Mİ?? heycan yaptım muaf oluyosun yani çok enteresan ya enee ortalamayı da en yüksek tutması gereken 1.sınıfı çöpe mi atcam ben şimdi :D en yüksek olmayacaktı gerçi ama gene de.. hmmm..hmhmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 kalan dersleri veriyorsun ve ortalaman onlara göre oluyor. ortalaması düşük olanlar için iyi, yüksek olanlar için kötü bir durum. verdiğin dersler transkriptte görünmüyor. genelde ders isimleri ve kredileri tutmuyorsa dersleri saymıyorlar. zaten bizim okulu soruyormuşsun ben de bizim okula göre yazdım hepsini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 çöpe atıyorum diye düşünme çünkü önünde 3 senen olacak ve sıfırdan başlayacaksın gibi düşün bence daha iyi, tabi aşırı yüksek bir ortalaman yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 ders isimleri -ve içerikleri- ve krediler tutuyor (kredilerde 1 fark oluyor genelde, iü'de her dönem tek ders 5 kredi diğerlerinin çoğu 2'şer mesela ama bizim burda ilk 2 sınıfta tek ders 4 diğerleri 3'er falan filan) burda sıkıntı yok. bence de daha iyi aslında sevinir gibi de oldum :D boşuna kasmayayım burda o zaman verebildiğim kadar ucundan vereyim dersleri 2.sınıftan falan dahi :P peki transkriptte görünmeyince noluyor bi zararı var mı ne bileyim işte herangi bişi? yatay geçişi de sana soruyodum da yalan oldu beklenen şekilde :D ve öss'den girmek benim için daha huzurlu olcaktı bu yalan olmaz heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 ortalama gerekiyor yatay geçiş düşünüyorsan? ucundan geçme yüksek tutmaya çalış yani. benım bi arkadaşım da başvuracak ordan biliyorum,ağustosta başvurular. ortalaman iyiyse başvur derim. derslerin de görünmemesinin bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 yok hayır yatay geçiş olayını bıraktım kalan dersim var 1-2 tane ve ortalamam da vasat 8-) soruyodum derken sene başında sormuştum onu dedim artık düşünmüyorum çok sağol valla ya inşallah ben gelene kadar sen de mezun olup iş bulmuş olursun :D hayır duam ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 rica ederim, ne demek. umarım bulurum iş ehau. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 125 kredi mezuniyet 123 al D olsun tum dersler mezunıyet ıhtimali yok falan :D git bi okula tek ders a al. 4.00 mezun ol :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 bu olayı geçen sene yaptım ama her okulun yönetmeliği farklı olduğu için değişiklik gösteriyor. eski okulunda aldığın dersin kredisi yeni okulundakiyle aynı veya daha fazla olduğu sürece denk derslerin sayılıyor. benim sayılan derslerim ortalamaya dahil oldu dd dc olan derslerim sayılmadı tekrar aldım. birde şöyle iğrenc bir durum oldu türk dili temel ingilizce gibi dersler eski okulumda kredisizdi onlarıda kitlediler yeniden. İstanbul'un yönetmeliğine bağlı herşey ara sor ögrenci işlerini :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 dil şartı varsa dil şartı baz alınır.. birisi o dersi ingilizce istiyorsa sen türkçe aldıysan mesela sayılmaz. kalanı okulun kurallarına göre bölümün kurul kararında alacağı karara yani şeyinin keyfine bağlı.. snein girdiğin dönemle bir önceki ve bir sonraki dönemde bile -kurulda üyelerde değişiklik olursa- farklılık göreceksin.. şansını dene, ya tutarsa de ve dene.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 nasılsa bulamam diye yönetmelik karıştırmamıştım şimdi baktım iü'nün yönetmeliğine -meğersem apaçık yazmışlar-, şöyle diyor: said: Yatay - dikey geçişler, intibak ve muafiyetler Madde 10- blablabla... . . a) Yükseköğretim kurumunun birinci sınıfına kaydolan öğrencinin herhangi bir muafiyet talebinde bulunmayarak, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda öngörülen süre içerisinde normal eğitim-öğretim programına devam etmesi mümkündür. b) Öğrencinin muafiyet talebinde bulunması halinde; tekrar sınava girmek suretiyle yeniden yazıldığı yükseköğretim kurumunun Yönetim Kurulu, eskiden okuduğu dersleri değerlendirerek, hangilerinden geçmiş kabul edilebileceğini karara bağlar ve bunlardan her yarıyılda ortalama 17 kredilik ders geçileceği varsayılarak, geçilmiş derslerin tekabül ettiği yarıyıl sayısı hesaplanır. Bu süre, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun tanımış olduğu azami süreden düşülerek, programın kalan dersleri, kalan yarıyıl sayısı içerisinde başarı ile bitirilmelidir. Yukarıda belirtilen durumlarda, (a) ve (b) bentlerindeki esasların hangisinin uygulanacağı öğrencinin tercihine bırakılır. kalınlaştırdığım kısım bella'nın dediğini doğruluyor olsa gerek, yani geçmiş sayıyorlar; Spectre'nin ki gibi ortalamaya almıyorlar. Peki işin çakallık kısmına gelelim, Ben muaf olmak istediğimde direkt tüm transkriptimi alıp ordan kendileri mi hallediyorlar yoksa örneğin belli dersler için muafiyet talebinde mi bulunuyorum? Yani demek istediğim birkaç kolay dersi saydırmayıp tekrar geçerek ortalamamı olumlu yönde etkilemeye teşebbüs edebilir miyim:)o fantezi tabi işin bu kısmı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 kurul var. o transkriptleri ve içerikleri karşılaştırarak hangilerinden muaf olup olmadığına karar veriyor. bence yeniden alma biran önce ver kurtul bizim okulun normal hocası pek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 yok bi de ingilizce iktisat mı? aman aman koşa koşa kaç. ver tüm dersleri öyle gel üstten alttan yandan ders al gel : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 peki aklıma bi soru takıldı gene bizim okulun yönetmeliklerinden ve sınıfta kalan arkadaşlar sayesinde aklımda kalan şu madde geldi aklıma (nası bi cümle kurdum) "1.sınıfta ortalama 1.80 ve üzeri olmadan öğrenci sonraki dönemlerin derslerini alamaz" şimdi ben öss ile 2.üniversiteme yerleştiğimde o üniversitedeki 1. sınıfa ait derslerin 1-2'si hariç hepsini dahi ilk üniversitemde vermiş olup bi de saydırmış olsam.... 2.sınıf statüsünde olabilcek miyim? Kurt düştü kafama, sanki bu dediğimi başardığım vakit bana "e ama senin ortalaman yok 1'den bi kaç ders seç al onları tekrar 1.80'in üstünde olsun öyle 2'ye geçebilirsin den ders alabilirsin" düşününce çok mantıklı geliyor çünkü benim yaptığım plan -öss ile kazanıp saydırıp 2'den başlama planı- biraz ütopik geldi bunu düşününce bi yazayım dedim belki bir bilen çıkar. mühendislikte okuyan bir pati lisansının ortasında(3'te falan) okul değiştirip bi şekilde halletmişti işlerini mesela kimdi o? Görürse yazsın bişiler :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar