lizardking Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 çocukluk arkadaşımla kesin olarak karar vermiş bulunmaktayız ve uzun düşünmelerden sonra halep-şam-umman-beyrut rotasını izlemeye karar verdik.. ama işin tehlikesi hakkında bazı çekincelerim var sonuç olarak yanlıuz başımıza gideceği oralara. çekincelerimde haklımıyım? ve ikinci olarak nasıl gidilir ve nerelerde kalınır sorusunu tecrübesi olmuş arkadaşlarında desteğiyle yanıtlanırsa sevinirim. başka gidilip görülesi yerler içinde fikirlere açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ladytron Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 foruma yeni üye olduğum için cevap biraz geç geldi kusura bakma... kesinlikle gitmelisin!! benim rotam da antakya-şam-beyruttu. ürdüne ve halebe giden arkadaşlarım da oldu. ben gittiğim yerleri çok sevdim, onlar da sevmişler. ürdün'e geçiş nasıl olur bilmiyorum ama antakya-şam-beyrut için şöyle yaptım: istanbul-antakya uçak, antakya-şam otobüs, şam-beyrut taksi. 4 kişi olmak daha avantajlı oluyor yol masrafları için. antakyanın yemekleri çok güzeldi. şam çok ucuzdu ve türkleri çok seviyorlar. ayrıca şam gibi kapitalizmden nasibini almamış (en azından starbucks/mcdonalds vs barındırmayan) küçük orta doğu şehirleri çok güvenli olur. mesela beyrut için aynı şeyi söyleyemiycem. beyrut da güzeldi,baya lükstü, pahalıydı ve tehlikeliydi. (az daha kameralarımızı çalıyorlardı) şamda istediğin saatte sokakta yürüyebiliyosun korkmadan, yani insanlar fakir çok fakir hatta ama kimsenin zengin olucam hırsı olmadığı için ve kimse açlıktan da ölmediği için çalma çırpma olmayan bi yer. çok pis ama çok temiz bi yer şam :) ben haziran sonu gitmiştim, müthiş sıcaktı. ilk gün migrenim tuttu fotoğraf çekemedim. ama akşam bi çıktık, gündüz sıcaktan sokakta oynayamayan çocuklar gecenin 1'inde oynuyorlar. gece çekimi güzel olabilir, ilgin varsa bir tripod bulundur. daha anlatacak çok şey var aslında, cevabımı görürsen yine sor bişeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 gitesine gidersinde, daha sonra avrupa amerikaya gidecekken basin agrir, zorluk cikartirlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ladytron Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 senko said: gitesine gidersinde, daha sonra avrupa amerikaya gidecekken basin agrir, zorluk cikartirlar. sadece iran'a giriş çıkış yapanlar için avrupa/amerika problem haline geliyor. bir de beyruta gidersen tel aviv'i göremezsin. ikisinden birini seçmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ladytron Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Myrica said: Ladytron said: senko said: gitesine gidersinde, daha sonra avrupa amerikaya gidecekken basin agrir, zorluk cikartirlar. sadece iran'a giriş çıkış yapanlar için avrupa/amerika problem haline geliyor. bir de beyruta gidersen tel aviv'i göremezsin. ikisinden birini seçmen lazım. israile gidicem diyince polis sana ayri pasaport veriyor eskisi gibi deil:P hadi ya iiymiş. o zaman gidebilitem var hala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 suriye urdun lubnan guzel eglenceli ve ucuz bir rota gitmeye deger kesinlikle. varunagezgin.com adresinden yol notlarina falan bakabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 http://orcundalarslan.blogspot.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ladytron Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Myrica said: arap ülkelerine önceden gidip,daha sonra israile gidicem diyince polise bi dilekçe falan yaziyosun benim bildigim,eski pasaportunu aliolar,yerine yenisini veriyolar,onla vize aliyosun geri dönünce ama o pasaportu geri veriyosun diye biliyorum hayatımız boyunca belli sayıda pasaport alma hakkımız var. (yenilemeden bahsetmiyorum) eğer o haklardan birini yemiyosa kesin yapmak lazım. teşekkür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 israil konusunu bilmiyorum, ama suriye'ye gideceksiniz iyice bi arastirin, sonra zorluk cikarabilirler, israil ile cikarmasalar bile. ozellikle ilk gittinigiz ulke suriye ise daha cok basiniz agrir diyor cevremdekiler, ben gitcekken bile polisler sorguya cekmisti beni napacaksin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ladytron Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Myrica said: belli sayida pasaport alma hakkını hiçbi yerde duymadim onuda söyliyim. saçma geldi bana biraz google'la yap bişeler :P ben de 100% emin değilim ama birkaç arkadaşım böyle bişey demişti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ladytron Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 senko said: israil konusunu bilmiyorum, ama suriye'ye gideceksiniz iyice bi arastirin, sonra zorluk cikarabilirler, israil ile cikarmasalar bile. ozellikle ilk gittinigiz ulke suriye ise daha cok basiniz agrir diyor cevremdekiler, ben gitcekken bile polisler sorguya cekmisti beni napacaksin diye. israil konusunda tabi ki HİÇ problem çıkmıyo. şam'a gittikten sonra hiç problem yaşamadan barcelona'ya giden bi arkadaşım var. ama ilk yurtdışına çıkış suriye olunca işler değişebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 umman'a gidip ürdün'de başka bir yere gitmicekseniz hiç gitmenize gerek yok. umman şehrinde görülcek çok bi şey yok zira.ama petra'yı görmek istiyorsanız kesinlikle gitmeniz gerek.ha petraya gitmek biraz masraflı olabilir onu da belirtiyim ayrıca(sadece girişi 40 JD idi ki 80tl gibi bir şey yapıyor). bir de oraya kadar gitmişken Lut gölünede uğramamazlık etmeyin. kaldığım oteller genellikle baya iyiydi(ki bu kavram kişiden kişiye göre değişebilir, benim için temiz olması yeterli) ama isimlerini hatırlamıyorum ama birşey bulamazsan bir kaç araştırıp bulurum internetten. diğerlerinin dediği gibi antakya'dan gidilebilir tabi ama anadolu jet'in şam'a ucuz uçuşları oluyor onlara da bir bakın isterseniz.ankaradan 200tlye gidiş dönüş bilet almıştık biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Arkadaşım motosikletiyle istanbuldan kızıldenizin etrafını gezmeye gitmişti. Nereleri gezdiğini tam hatırlamıyorum ama acayip memnun olarak dönmüştü. Hiç bir tehlike de atlatmamışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar