Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör Tavsiyesi

Tron

Öne çıkan mesajlar

500-600 liraya masaüstü tasarım için kullanılabilecek lcd monitör olmadığını biliyorum. Lakin gel gelelim benim yinede 500-600 liram var =)

Şimdi bu özellikle yeni nesil lcd monitörlerde aşırı kontras olayı mevcut. hatta bir çoğunda farklı renk saturasyonlarında olsun, kontraslarda olsun anlık olarak kendisi kontras ve renk ayarı yapıyor. Bu konulara benim hükmetmem gerekirken, monitör kendi kafasına göre takılıyor diyebiliriz (sanırım).

Bir diğer konu ise 1920x1080 çözünürlüğe ulaşan monitörler bana pek sıcak gelmiyor. Her ne kadar hareketli grafik tasarım üzerine çalışmalarım olsa dahi monitörde yükseklik benim için epey önemli. (Aslında 1920 x 1200 çözünürlük uygun lakin bu çözünürlüğe sahip monitörlerde 1500-2000 lirada başlıyor) Bende 1680x1050 maksimum çözürlüğe sahip monitörleri incelemeye koyuldum. Böylece 2-3cm daha monitör yüksek olabiliyor.

Aslını sorarsanız! 2 gündür keseme göre netten lcd ya da led monitör arıyorum. hepsinde de yok şöyle canlı, yok böyle renkli yazıyor...

Belki paticik'den bilen anlayan olur bu işleri onlara sorayım dedim.

Şöyle kontras ve renk ayarları ile en azından belli ölçüde istediğim kıvama getirebileceğim model varmıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Aşağı yukarı 1 ay önce aldım yeni monitörümü. Samsung 24"B430, tabi profesyonel ihtiyaçlara ne kadar cevap verebilir bilmiyorum fakat renkler, brightness, contrast manuel olarak ayarlanabiliyor onu biliyorum. Vatan Bilgisayardan 472 lira gibi fiyata aldım.

Hangi monitörü alayım diye araştırırken yukardaki arkadaşın LG LED modeli dikkatimi çekti fakat internetteki reviewlerde renklerle ilgili ciddi sorunları olduğu söyleniyor o yüzden onun yerine samsungu tercih ettim. Bilgine.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...