Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UNMOUNTABLE DEVICE

Maleboge

Öne çıkan mesajlar

bugün (~1h önce) winxp yüklü makinamı
yumuşak haraketlerle yerden tam olarak "83.2cm" yukarı kaldırıp masamın üzerine koydum.
PC'mi sevimli sevimli açtım.
UNMOUNTABLE_DEVICE(yada benzeri çok garip bir mavi ekran)
geldi.
sonra resetledim ve şimdi boot olmadan çarttttt diye resetleniyor hiç sebeb yok mavi ekran yok...

Knoppic ile pc'mi açıyorum dosyları falan görüyorum
fakat
1...
dosylara yazamıyorum

2...
2. makinama hdd'yi takıyorum bu seferde windows hdd'yi okuyamıyor :(

3...En önemlisi
20gb yakın dosya var şuan ve ben knoppix ile ağımı kuramadığım için diğer pc'me aktaramıyorum

acaba windows'u dosyaları silmeden kurtarabilirmiyim ?

Okuduğunuz için teşşekür ederim.[signature][hline]www.asmworm.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 11 Ağustos 2004 00:35 tarihinde demiş ki:
2. makinana hdd'i bağladıktan sonra knoppix ile açmaya çalışırsan da mı dosyalar üzerinde çalışamıyorsun? (devrik oldu ama anlatabildim sanıyorum)

bu sefer 2. problem
knopixx ile hdd'lere yazamıyorum :(
Write protection'u kaldırmayı denedim ama olmadı ?:([signature][hline]www.asmworm.com
Sosyal ağlarda paylaş

bağlı olduğu ide grubunu değiştir ... mastersa slave falan yap .. elektriklerini kontrol et .. unmountable device komik bir hata çünkü ...

knoppix olayına gelince ...

tahminen /etc/fstab dosyasında duruo mount listen, ordan ayarla read-only falansa defaults a getir, umount yap, sonra tekrar mount et, yada mount -a de ..
Sosyal ağlarda paylaş

Neter dosyaları gördüğüne göre mount bir şekilde başarılı gibi ama write protection'u kapatamaması tuhaf.

Write protection'u kapamaya çalıştığın zaman başarısız oldu diyorsun da, bir hata mesajı veriyor mu? Yoksa öylecesine duruyor mu? Birde 2. makinandaki denemende 2 diskin de mi write protection'unu kapatamıyorsun? Yani sorunlu diskinin ve o makinaya ait olan sabit diskin.

Sorunlu diskin 23. nolu I/O write pin'inde bir sorun oluşmuş olabilir. Sorunlu diskin pinlerini kontrol et. (yerindeler mi gevşeme var mı) Gerçi iki diskinde de write protection'u devre dışı bırakamıyorsan olay karışıyor ama sen yinede bir kontrol et.

80 küsür cm taşıdığın makinanın topraklaması kontrollü mü? Bugün çok yağmur yağdı, hava elektrikli gerilim sürekli dans ediyor. Disklerinin üzerinde statik birikim olabilir. Kaldı ki ona gelinceye kadar anakartın imdat burada kavruluyorum da diyor olabilir. (Sürekli reset atıyor demiştin) Diskler boşta iken normal boot ediyor mu onu kontrol et. Eğer sorun yoksa neter'in de dediği gibi IDE soketlerini iyice bir kontrol et. Hem anakart üzerinden hemde diske gelen uçlarında, mümkünse farklı IDE ile dene.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 11 Ağustos 2004 03:13 tarihinde demiş ki:
Write protection'u kapamaya çalıştığın zaman başarısız oldu diyorsun da, bir hata mesajı veriyor mu? Yoksa öylecesine duruyor mu? Birde 2. makinandaki denemende 2 diskin de mi write protection'unu kapatamıyorsun? Yani sorunlu diskinin ve o makinaya ait olan sabit diskin.

2'sinide kapatamıyorum,(yada kapatmayı bilmiyorum)
söyle yapıyorum olmuyor linux'i hiç bilmedim için fazla kullamıyorum.
konsoldan
su
root olup unmount&mount yapmaya çalışıyorum ama
gene bir şey değişmiyor

Knoppix yazamazsın buraya diyor.
said:

Kaldı ki ona gelinceye kadar anakartın imdat burada kavruluyorum da diyor olabilir. (Sürekli reset atıyor demiştin) Diskler boşta iken normal boot ediyor mu onu kontrol et

o bozulan makinadan knoppix'i açıyorum boot oluyor hiç problem yok.

[Bu mesaj Criminal2 tarafından 11 Ağustos 2004 11:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...