Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 bugün (~1h önce) winxp yüklü makinamı yumuşak haraketlerle yerden tam olarak "83.2cm" yukarı kaldırıp masamın üzerine koydum. PC'mi sevimli sevimli açtım. UNMOUNTABLE_DEVICE(yada benzeri çok garip bir mavi ekran) geldi. sonra resetledim ve şimdi boot olmadan çarttttt diye resetleniyor hiç sebeb yok mavi ekran yok... Knoppic ile pc'mi açıyorum dosyları falan görüyorum fakat 1... dosylara yazamıyorum 2... 2. makinama hdd'yi takıyorum bu seferde windows hdd'yi okuyamıyor :( 3...En önemlisi 20gb yakın dosya var şuan ve ben knoppix ile ağımı kuramadığım için diğer pc'me aktaramıyorum acaba windows'u dosyaları silmeden kurtarabilirmiyim ? Okuduğunuz için teşşekür ederim.[signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 HELP ![signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 2. makinana hdd'i bağladıktan sonra knoppix ile açmaya çalışırsan da mı dosyalar üzerinde çalışamıyorsun? (devrik oldu ama anlatabildim sanıyorum)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 bence bi şekilde hdd ni zedelmişsin . yada kabloları eksik falan takmışsındır . yada farkında olmadan bios ayarlarını bozmuşsundur .[signature][hline]Bazen Savaşmak Yetmez . Arada Konuşmakta Gerekir . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 02 august 2004 21:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 abi sadece yerden 83cm yukarı kaldırdım içini bile açmadım :([signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 said: GE-TA, 11 Ağustos 2004 00:35 tarihinde demiş ki: 2. makinana hdd'i bağladıktan sonra knoppix ile açmaya çalışırsan da mı dosyalar üzerinde çalışamıyorsun? (devrik oldu ama anlatabildim sanıyorum) bu sefer 2. problem knopixx ile hdd'lere yazamıyorum :( Write protection'u kaldırmayı denedim ama olmadı ?:([signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadbutTrue Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 alla alla cok garip bi durum. Bence bilgisayarını kaldırırken hdd yi carpmış veya zarar vermış olabılırsın farkında olmadan.[signature][hline]..yeah.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 bağlı olduğu ide grubunu değiştir ... mastersa slave falan yap .. elektriklerini kontrol et .. unmountable device komik bir hata çünkü ... knoppix olayına gelince ... tahminen /etc/fstab dosyasında duruo mount listen, ordan ayarla read-only falansa defaults a getir, umount yap, sonra tekrar mount et, yada mount -a de .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Neter dosyaları gördüğüne göre mount bir şekilde başarılı gibi ama write protection'u kapatamaması tuhaf. Write protection'u kapamaya çalıştığın zaman başarısız oldu diyorsun da, bir hata mesajı veriyor mu? Yoksa öylecesine duruyor mu? Birde 2. makinandaki denemende 2 diskin de mi write protection'unu kapatamıyorsun? Yani sorunlu diskinin ve o makinaya ait olan sabit diskin. Sorunlu diskin 23. nolu I/O write pin'inde bir sorun oluşmuş olabilir. Sorunlu diskin pinlerini kontrol et. (yerindeler mi gevşeme var mı) Gerçi iki diskinde de write protection'u devre dışı bırakamıyorsan olay karışıyor ama sen yinede bir kontrol et. 80 küsür cm taşıdığın makinanın topraklaması kontrollü mü? Bugün çok yağmur yağdı, hava elektrikli gerilim sürekli dans ediyor. Disklerinin üzerinde statik birikim olabilir. Kaldı ki ona gelinceye kadar anakartın imdat burada kavruluyorum da diyor olabilir. (Sürekli reset atıyor demiştin) Diskler boşta iken normal boot ediyor mu onu kontrol et. Eğer sorun yoksa neter'in de dediği gibi IDE soketlerini iyice bir kontrol et. Hem anakart üzerinden hemde diske gelen uçlarında, mümkünse farklı IDE ile dene.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 of büyük talihsizlik. heralde kasayı taşırken hdd ye zarar werdin. ha ama belki sorun sadece ide kablolarında olmuştur yedek warsa bi dene[signature][hline]a.k.a "bay bomba" SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 ya hiç zannetmiyorum ordan alıp oraya taşıma ile böle bişi olacağını, ben neler neler yapıorum senelerdir bırak kasaya direk harddisk'e bişicik olmuo hiç birine .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 said: GE-TA, 11 Ağustos 2004 03:13 tarihinde demiş ki: Write protection'u kapamaya çalıştığın zaman başarısız oldu diyorsun da, bir hata mesajı veriyor mu? Yoksa öylecesine duruyor mu? Birde 2. makinandaki denemende 2 diskin de mi write protection'unu kapatamıyorsun? Yani sorunlu diskinin ve o makinaya ait olan sabit diskin. 2'sinide kapatamıyorum,(yada kapatmayı bilmiyorum) söyle yapıyorum olmuyor linux'i hiç bilmedim için fazla kullamıyorum. konsoldan su root olup unmount&mount yapmaya çalışıyorum ama gene bir şey değişmiyor Knoppix yazamazsın buraya diyor. said: Kaldı ki ona gelinceye kadar anakartın imdat burada kavruluyorum da diyor olabilir. (Sürekli reset atıyor demiştin) Diskler boşta iken normal boot ediyor mu onu kontrol et o bozulan makinadan knoppix'i açıyorum boot oluyor hiç problem yok. [Bu mesaj Criminal2 tarafından 11 Ağustos 2004 11:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 . [Bu mesaj Criminal2 tarafından 11 Ağustos 2004 11:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Haa öyleyse Knoppix GUI (KDE) açık iken disk'in ikonuna sağ tıklayıp write protection'u seç çıkan pencerede yes de ve protection kalksın. Yanlış anlamadıysam bunu yapmadın hiç?[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 en önce onu denedim. yetkin yok diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Root'sun ve yetkin yok diyor. O la la. Birşeyler gözden kaçıyor ama şu an göremiyorum malesef.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 yok root'u sadece konsolda su ile olabiliyorum.. desktop'da knopix diye salak bir user'im... [Bu mesaj Criminal2 tarafından 11 Ağustos 2004 17:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar