Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanet'ten 15 milyon dolarlık cami projesi

escape

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:
"Tanrı kavramı olmasaydı ateizm de olmazdı" dersen doğru bir cümle olur. Ha kurulması çok gereksiz bir cümledir, amacı nedir bunu anlamadım. Bu cümleyi kurmaktaki amacı da anlatabilirsen güzel olur. Çünkü kafası azıcık çalışan insan "Tanrı'nın var olmadığını" düşünmek için Tanrı kavramının var olması gerektiğini bilir. Bu yüzden de bu cümleyi kurmak gidip bir insana "sen nefes alıyorsun" demek kadar saçmadır bence. Dediğim gibi, bu cümleyi kurmadaki amacını açıklarsan sevinirim

sdfdsfds ilk defa virgülüne kadar düşündüğümü yazmış adam
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

O laf yanlış bir laf, senin anlatmak istediğin Tanrı kavramı da olsa ona bakan cahiller "hahaha Allah'ın kanıtı sizin varlığınız bre kafirler" falan diyebilir.

"Tanrı kavramı olmasaydı ateizm de olmazdı" dersen doğru bir cümle olur. Ha kurulması çok gereksiz bir cümledir, amacı nedir bunu anlamadım. Bu cümleyi kurmaktaki amacı da anlatabilirsen güzel olur. Çünkü kafası azıcık çalışan insan "Tanrı'nın var olmadığını" düşünmek için Tanrı kavramının var olması gerektiğini bilir. Bu yüzden de bu cümleyi kurmak gidip bir insana "sen nefes alıyorsun" demek kadar saçmadır bence. Dediğim gibi, bu cümleyi kurmadaki amacını açıklarsan sevinirim

O yanlış bir laf değil. Kişisel inancına göre 2 anlama gelebilir. Zira İslam temel alınarak değerlendirildiğinde de farklı anlam çıkar ve lafım 2 anlama yönelik. Allah'ın kanıtı ateistlerin varlığı mıdır bilemem ama her şey gibi ateistlerin var olmasının da sebebi Allah'tır sanırım, emin değilim.

İki inanca temel olarak baktığımızda biri kendini açıklamak için diğerini temel alıyor.

Yani bir inanç sistemi olmasa diğeri olamayacak bile. Bu da ateizmin bağımsız bir inanç sistemi değil sadece bir tepki olduğunu gösterir, sebebi de dediğim gibi diğer inancı temel alması ve o olmadan var olamaması.
Sosyal ağlarda paylaş

amma taktiniz sakal konseptine

http://www.stargods.org/ClintonDarthMaul.jpg
iste sakalsiz bi atesit

http://www.who2.com/blog/uploaded_images/obiwan-09-734710.jpg

iste ak sakalli nur yuzlu obiwan, her sakalli diyince akliniza

http://img.moronail.net/img/3/3/333.jpg

geliyorsa, sizin sakalli konseptinizde bir sorun var
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

nileppezdel said:

O laf yanlış bir laf, senin anlatmak istediğin Tanrı kavramı da olsa ona bakan cahiller "hahaha Allah'ın kanıtı sizin varlığınız bre kafirler" falan diyebilir.

O yanlış bir laf değil. Kişisel inancına göre 2 anlama gelebilir. Zira İslam temel alınarak değerlendirildiğinde de farklı anlam çıkar ve lafım 2 anlama yönelik. Allah'ın kanıtı ateistlerin varlığı mıdır bilemem ama her şey gibi ateistlerin var olmasının da sebebi Allah'tır sanırım, emin değilim.

İki inanca temel olarak baktığımızda biri kendini açıklamak için diğerini temel alıyor.

Yani bir inanç sistemi olmasa diğeri olamayacak bile. Bu da ateizmin bağımsız bir inanç sistemi değil sadece bir tepki olduğunu gösterir, sebebi de dediğim gibi diğer inancı temel alması ve o olmadan var olamaması.

E evet ateizm bir tepkidir. Tanrı yoktur der bu tepki çünkü birileri Tanrı vardır demiştir. Bunun aksini iddia eden yok ki. Bu bariz ortada olan gerçeği söylemek kel birisine "senin kafanda saç yok" diyip rencide etmek gibi bir şeydir. Allah olmasaydı ateistler var olmayacaktı lafı yanlış bir laf, çünkü kanıtlanamaz. Allah kavramı olmasaydı ateistler olmayacaktı lafı doğru bir laf ama :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rencide olma olayını anlamadım buna rencide olacak bişey var mı? Sonuçta bunu kabul etmen illa rencide olman gerektiğini göstermez.

SenariouS said:

ateizm inanç sistemide değildir ayrıca...

"İnancı red" olması için İnanç diye bi kavram olmalı önce. Bahsetmeye çalıştığım şey bu. İnancı redle inançsızlık ya da bilmemek apayrı olaylar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

ateistlere "bakın sizde bişeye inanıyosunuz" gibi argümanlarla gelinmesi çok leziz ya

Din kavramını bilmeyen kabiledeki adamla ateizmi diğere inanan biri gibi bağlı biri arasında fark var, ikisi aynı şey değil.

Sonuçta inanmamak da bazı bünyelerde inanç etkisi yaratabiliyor, olmadığına inanmak var mesela, bi de kavramı komple bilmemek var demeye çalıştığım şey bu.

Olmadığına inanan adam diğer dinlerin var olmasına ihtiyaç duyar karşı pozisyonda kalabilmek için.

Ha olduğuna inanmayan adamsa farklı bi tür.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Tanrı kavramı ortaya çıkınca ateistler ortaya çıktı diye tatmin oluyor bazı kişiler böyle. Komik işte :)

Ateistlerin hepsi aynı değil anlatmaya çalıştığım şey bu.

Olmadığına inanmak da bir inanç gayet.

Olduğunu bilmemek de apayrı bi olay hepsini aynı lafla değerlendiremezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Sparkcaster said:

ateistlere "bakın sizde bişeye inanıyosunuz" gibi argümanlarla gelinmesi çok leziz ya

Din kavramını bilmeyen kabiledeki adamla ateizmi diğere inanan biri gibi bağlı biri arasında fark var, ikisi aynı şey değil.

Sonuçta inanmamak da bazı bünyelerde inanç etkisi yaratabiliyor, olmadığına inanmak var mesela, bi de kavramı komple bilmemek var demeye çalıştığım şey bu.

Olmadığına inanan adam diğer dinlerin var olmasına ihtiyaç duyar karşı pozisyonda kalabilmek için.

Ha olduğuna inanmayan adamsa farklı bi tür.

o kadar sacmaki su dedigin

simdi ben ucan pembe zombi tavuskusu var, inan diyorum

sen hayir yoktur diyorsun

ondan sonra ben sana "bak cok acizsin, ucan pembe zombi tavuskusunu solemesem bunun varligina itiraz etmicektin" diyorum

cok zekice (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

x varlığı iddiasını bilmek ve bilmemek aynı durum değil.

İddiayı bilip bilmeyen/inanan ya da inanmayan adamla iddiayı bilmeyen adam arasında fark var.

nileppezdel said:

Ateist zaten Tanrı'nın varlığına inanmayandır ama siz Tanrı'nın var olmadığına inanan demeyi seviyorsunuz işte :)

hepsi aynı değil diyorum ben de sana.

Olmadığına inanan adam da var dine inan gibi.

Olduğuna inanmayan da.

İki adam aynı değil, ilki daha stabil ve inatçı mesela.

ve ilk adam inancını var edebilmek için diğer dinlere mahkum.
Sosyal ağlarda paylaş

tanrı olduğuna inanmayan adamla olmadığına keskin bi şekilde inanan adam bir değil.

2. tipte insanlar var ispatlara kalkışıyolar din savunur gibi. Bu tipin varlığını inkar etmeyin ikisi çok farklı.

İlk adamda bi inanç reddi var ancak ikincisi inançlı, olmadığı konusunda.

SenariouS said:

-007- said:

Olmadığına inanan adam da var dine inan gibi.

abi tanrı olmadığına hadi diyelim anandığında dinde ortadan kalkıyor ki. Neye tapacan grammere mi ?

Bilime amacından sapıp kişisel hayatında tapan adamlar var mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...