Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanet'ten 15 milyon dolarlık cami projesi

escape

Öne çıkan mesajlar

Defensive said:

Basitsin viktor. Kumaş yok kasma. Saygılı olmayı ögren, sonra troll rpsi yapmak zamanla olur zaten.

Viktor, forumda 4-5 senedir olman, buradaki çoğu adama göre tarih ve siyaset bilginin daha fazla olması, ve forumun eskilerinden çok kişiyi tanıman ukalalık yapman için yeterli bir sebeb değil.

Tam tersine o kadar bilgili olmana rağmen böyle bir ukalalık yapman ve dalga geçmen seni normal bilgi düzeyine sahip insanların yapmasına göre daha aşağı gösteriyor.

Yani düz adam bir konuda birşey dese, cahil der geçersin.
Ama bilgili biri yapınca sadece ona olan saygını yitiriyorsun.

Benim saygım, veya buradaki başkalarının saygısı önemli mi, pekte olmayabilir, internet alemi sonuçta.

Ama genede bu saygımın sıfırlandığını, ve aslında çok bilgili olmana rağmen saygıyı haketmeyen bir bilgi hamalı olduğun gerçeğini açığa çıkarıyor sadece.

Estel_Anorien said:

Defensive in çıkışı da hiç olmamış. çünkü pastafarianlığın gerçekten inananları var. 1 kişi inansa dahi o da bir din.

Gerçekten mi inanıyor, yoksa 10 yaşındaki küçük şımarık veletler gibi aklınca dalga geçmek için mi koymuş. Cevap bariz bir şekilde belli..
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Birde garbage tamamda, kişiselde, konu dışında bu troll niye. Niye paticiği bu kadar basitleştiriyorsunuz ? En azından insanların az çok ciddi paylaşım yaptığı konularda heyecanınızı tutun.

abi 2005 girişli 500 mesajı olan bir adamdan böyle hızlı laflar.
Bide trollüğün yeri ve zamanı olmaz arkadaşım. senin yaptığınca bence trolldür. Yok ben hayatımda müslümanım yok ona göre yaşıyorum falan diğerekten konuyu nerelere çekmişsin, bence buda bir trolldür, ne yaşıyorsan sessizce yaşa bizi ilgilendirmez. Eğer sen bu şekilde konuşmayı hak bilirsen birisi çıkar kendi inancını reklam eder. Pastafarianlığa da laf etme süper bir dindir.(ehaha)

O namaz kılmayan &90 ı zaten hesaba katmıyorum bile ama namaz kılanın bile %90'ı bence müslümanlığı bilmiyor ve sizde haklı olarak müslümanlığıu farklı algılıyorsunuz.

Herkesin inancına saygılıyım, ateist olsan bile, bilerek konuş. Canımı ye.

şu iki satırda hem milleti aşşağılıyorsun hem de saygıdan bahsediyorsun. Geçelim bunları pls.

Ramen...
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

İhtiyaç varsa yapılsında.

Zaten varolan kiliseler bomboş, yapılsa ne olacak.

Ki zaten TRde camileri devlet yada diyanet yapmaz.

Halk para toplar, başlar bitirir, diyanet imam-müezzin yollar sadece.

Daha arka sayfaları okuyorum da, devletin diyanet işleri başkanlığına ayrılmış bir bütçesi yok mu? Ben yanlış biliyorumdur belki, cidden merak ettiğimden soruyorum. Böyle bir şey var diye duymuştum sanki zamanında..
Sosyal ağlarda paylaş

Heh, okudum bitti. İki taraf da gereksiz çıkışmış, Einstein dindar falan değildi bir de, bliz haklı o konuda.

Biri demiş ki sizin camiye laf etmeniz normal, size göre ihtiyaç değil vs. de biz başkalarının ihtiyaçlarını inkar etmiyoruz ki, Türkiye'de camiye ihtiyaç pek yok, en azından büyük şehirlerde yok. Utanmasalar aynı sokağa yanyana boş camiler koyacaklar, cami yaptırmak sevap ya cennete gidecekler ne yaparlarsa yapsınlar. Endüljans gibi bir şey. Bu mantıkla yapılınca, hele ki 15 milyon dolar gibi bir para harcanırsa buna karşı çıkmak doğal.

Aynı arkadaş kütüphaneyle falan karşılaştırılamaz camiler demiş, gayet karşılaştırılır. İhtiyaç olan şeye para harcamak ve olmayan şeye para harcamak olarak. Adım başı tamamı dolmayan camiler varken yenisinin yapılması, türkiyede okulların ve hastanelerin yetersizliği, kütüphane sayısının azlığı düşünülünce büyük ayıp aslında. Dolayısıyla bu kıyaslama da yapılabilir.

İnananlar aptaldır demek de ayıp, onu ima edenler oluyor zaman zaman, üzülüyorum. Ama bazılarınız blizi anlamaya yetememiş, ona daha da üzüldüm :(
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

abi 2005 girişli 500 mesajı olan bir adamdan böyle hızlı laflar.

=) Burada giriş yılım ve mesaj sayım diyorsun. Bunlar olmadan konuşulmaz diyorsun. Bak bir daha =)

SenariouS said:

O namaz kılmayan &90 ı zaten hesaba katmıyorum bile ama namaz kılanın bile %90'ı bence müslümanlığı bilmiyor ve sizde haklı olarak müslümanlığıu farklı algılıyorsunuz.

Burda denmiş ki : Namazla ilgisi olmayan yanidinle o kadar alakası olmayan insan elbette ki dini bilemez. Orada aşağılama çok kel alaka.

SenariouS said:

Herkesin inancına saygılıyım, ateist olsan bile, bilerek konuş. Canımı ye.

Burda denmiş ki: Ben Allah'a inanan bir insan olarak, sen benim tam zıttım görüşü savunsan bile, dogru ve dürüst olduktan sonra hiç sorun değil. Buradada aşagılama yok dostum, yine anlamamışsın.

Defensive said:

Şimdi arkadaşlar ben dindar olmaya çalışan bir insanım.

Bak ne demişim. Dindar olmaya çalışan, biliyorum ediyorum yok bende.

Son olarak Camiye bende karşıyım :)
Sosyal ağlarda paylaş

dinler ve tanrinin olamdigini ispatlayin geyiklerine girerseniz, inanmiyrosanzida saygi duyucaksiniz loopuna takilirsaniz bende yuce yaratici ucan spagetti canavari (c.c.) den girerim konuya

Pastafarianism kabul edilmis birsuru inanani olan bir din, inananlarina saygisizlik yapmadan once bir arastirin neymis

ama yok, inanani 100 milyonun altinda olan dinlere tehtid olmadiklari ve herhangi bir savasta bir kasik suda bogulma ihtimalleri oldugundan saygi duymuyor, adam yerine koymuyoruz dimi?

nufusun %99 u musluman! hemde bunlarin hepsi sunni!, laik oldugunu iddea eden bir huku kdevelti olarak, AB surecinde bir develt olarak ben tek dinin tek meshebine butun parami carcur edicem! diger meshebleri yakicam, toplu mezarlara gomucem, zirnik koklatmiycam, herkezden vergiyi alip sadece sunni islama inananlarin ihtiyaclarini karsiliycam

ondan sonra bu israfi elestirene, dini sacmaliklari bir sekilde bilime sokmaya "bana allah olmadigini ispatla" ya konuyu getirip itiraz edene "INANMIYORSAN SAYGI DUY!"

islam, hristiyanlik, budizm, taoculuk, shinto, yahudilik, bahailik, hinduluk filan organize dinlerin hepsi en az ucan spagetti canavari kadar mantikli, problem sirf inanan sayilari fazla diye birilerinin bunlari "bilimsel gercek" diye yedirmeye calismasi

yuce yaratici ucan spagetti canavari (c.c.) nin chili soslu cehenneminde cayir cayir yanicaksiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

=) Burada giriş yılım ve mesaj sayım diyorsun. Bunlar olmadan konuşulmaz diyorsun. Bak bir daha =)

Defensive said:

Birde garbage tamamda, kişiselde, konu dışında bu troll niye. Niye paticiği bu kadar basitleştiriyorsunuz ? En azından insanların az çok ciddi paylaşım yaptığı konularda heyecanınızı tutun.

yok bunu buna bağladım da o yüzden dedim.
Paticik uzun zamandır böyle ki...

Bide ciddi paylaşım nedir abi, gösterde teraziye tıklayayim.

Ramen...
Sosyal ağlarda paylaş

Polemik başka bir şey yok. O kadar yazmışsın ama cevap verilecek bir taraf yok viktor. Camiye aklı olan karşı olur zaten. Bunda sorun yok. Sorun ben bilirim sen kimsiniz modun ki, gördüğüm, tanıştığım insanlara dayanarak söylüyorum adam olan alçak gönüllü olur.

Seni beni cebinden çıkarak adamlar, konuşurken siz diye hitap ediyordu bana. Şu tavrın :)

SenariouS, hocam ben en azından ciddi yazıyordum, din tartışması zaten bu platformda yasak, ama konusu açılmışken bende yazayım dedim.

Çünkü gördüğüm burada bir kör dövüşü var, özellikle din ve siyaset konularında. Hep aynı şeyler, kimse birşey yazmıyor okuyup öğrenelim, herkes polemik.

Yanlış anlaşılmasın net aleminden vatan millet kurtarmıyorum, ama bende çok nadirde olsa görüşümü belirtiyorum.

Keşke karşıma biri çıksa kafama kafama vurarak anlatsa ama yok. Boş muhabbet. Bir dahada girmem zaten hacı, birbirimize anlamadan giydiririz ne güzel :D
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

Tanrı olmasa ateizm de olmazdı - -007-

Lafı aylar geçmesine rağmen anlayamayanlar için aylar sonra tekrar kişiye özel açıklama:

Ateizm felsefesi kendini var edebilmek için Tanrı kavramına ihtiyaç duyar.

Din felsefesi kendini var edebilmek için ateizm kavramına ihtiyaç duymaz.

Zira başlı başına kelime olarak bile bakarsanız ateizm kelimesinde tanrı kavramının geçtiğini görürsünüz kör değilseniz.

Bu Tanrı kavramının varlığının ispatıdır evet, ama birileri gelip bu bakış açısı Tanrı kavramını insaların yaratmadığını göstermez diyebilir, zira bu laf da eğer bu bakış açısıyla değerlendirilirse Allah'ın varlığının ispatı olarak görülmek zorunda değildir.

Kİ İslami bakış açısıyla değerlenidirlirse evet, kötülük olmasaydı iyilik de olmazdı. Ateistler olmalı ki Müslümanlık olsun diye kişisel bir düşüncem var. İşte bu açıyla bakarsanız her şeyi olduğu gibi ateizmi de Tanrı'nın yaratması gayet mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

abvblizzard said:

Tanrı olmasa ateizm de olmazdı - -007-

Lafı aylar geçmesine rağmen anlayamayanlar için aylar sonra tekrar kişiye özel açıklama:

Ateizm felsefesi kendini var edebilmek için Tanrı kavramına ihtiyaç duyar.

Din felsefesi kendini var edebilmek için ateizm kavramına ihtiyaç duymaz.

Zira başlı başına kelime olarak bile bakarsanız ateizm kelimesinde tanrı kavramının geçtiğini görürsünüz kör değilseniz.

Bu Tanrı kavramının varlığının ispatıdır evet, ama birileri gelip bu bakış açısı Tanrı kavramını insaların yaratmadığını göstermez diyebilir, zira bu laf da eğer bu bakış açısıyla değerlendirilirse Allah'ın varlığının ispatı olarak görülmek zorunda değildir.

Kİ İslami bakış açısıyla değerlenidirlirse evet, kötülük olmasaydı iyilik de olmazdı. Ateistler olmalı ki Müslümanlık olsun diye kişisel bir düşüncem var.

LMFAO

ateistler kötü mü yani? Sith İmparator'unun karanlık askerleri mi? Onların zıttıda parlak zırhlı sakallı müslümanlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Kİ İslami bakış açısıyla değerlenidirlirse evet, kötülük olmasaydı iyilik de olmazdı. Ateistler olmalı ki Müslümanlık olsun diye kişisel bir düşüncem var. İşte bu açıyla bakarsanız her şeyi olduğu gibi ateizmi de Tanrı'nın yaratması gayet mantıklı.

şahsen benim için müslümanlığın olmasına gerek yok, hristiyanlılada idare edebilirim.

Tanrı kanıtı muhabbetinede hastayım. Bu sırada

Theism in the broadest sense is the belief that at least one deity exists.

ona göre :)
Sosyal ağlarda paylaş

O laf yanlış bir laf, senin anlatmak istediğin Tanrı kavramı da olsa ona bakan cahiller "hahaha Allah'ın kanıtı sizin varlığınız bre kafirler" falan diyebilir.

"Tanrı kavramı olmasaydı ateizm de olmazdı" dersen doğru bir cümle olur. Ha kurulması çok gereksiz bir cümledir, amacı nedir bunu anlamadım. Bu cümleyi kurmaktaki amacı da anlatabilirsen güzel olur. Çünkü kafası azıcık çalışan insan "Tanrı'nın var olmadığını" düşünmek için Tanrı kavramının var olması gerektiğini bilir. Bu yüzden de bu cümleyi kurmak gidip bir insana "sen nefes alıyorsun" demek kadar saçmadır bence. Dediğim gibi, bu cümleyi kurmadaki amacını açıklarsan sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...