Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanet'ten 15 milyon dolarlık cami projesi

escape

Öne çıkan mesajlar

abvblizzard said:

İşte ben de diyorum ki yoruma açık da bu adam hangi değer yargısıyla yorumlayıp kendine pay çıkaracak o kitaptan?
O kitap zaten kaotik bir topluma o değer yargılarını öğretmek için inmedi mi?
Niye 3. bir şahıs açıklamak zorunda?
Doğrudan şunu yap bunu yap diyip dünyanın ağzına kakazlamasa olmuyor muydu?

Doğrudan şunu yap deseydi çok daha fazla karışıklık olurdu emin ol. Yüzyıllar boyu biçok şey değişiyor insan yaşantısında, esnek olması lazım. Her yüzyılda yorumlanabilmesi lazım.

Yorumun değer yargıları da islamın temel değerleri, temel değerleri de gösteren elçi sıfatındaki Hz. Muhammed, ve ayetlerden bazıları. İslamiyetin cidden örnek alınacak çok güzel yaklaşımları var biçok konuya. Ama olay şu ki, çok fazla insan temel değerlere bakmaksızın yorumlamaya kalkıyor artık kur'an ı. Ben de görüyorum atrefta çok çarpık düşüncelere sahip olan ve "kur'anda böyle böyle diyo bizde de şöyleböyle oldu e yakın olaylar hede hödö yapabiliriz" diye düşünen. Yok öyle birşey işte. Bi yorumun sonucu islamın temel değerleriyle ters düşüyorsa tekrar bakacaksın dönüp. Onu anlamıyor insanlar artık.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

İşte bizce o bilgi boşluğu araştırılması gereken bir bilinmezken dünyanın diğer yarısı o boşluğa egoist bir tanrı koyup tapınmayı seçiyor.

Sana egoist geliyor, başka birilerine değil. Seçimler. Sana karışmadıkları sürece seni niye rahatsız ediyor ki o insanlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl daha çok karışıklık olabilir yoruma açık olmayınca.
En basidinden domuz yasak. Niye yasak çünkü hayvanın boynunu kesemiyorsun acı çekiyor ölürken. Yasak çok güzel.
E peki kurban bayramında kaçtı diye döve döve öldürdüğün hayvan helalken elektrikle bayıltılan domuz haram mı şimdi?
Niye alkol yasak diye içmeyen adam sigara içebiliyor?
Niye covert edemediğin adamın katli vaciptir diye dolaşan insanlar var?

Okuma bilen en angut insan bile anlayabilse o "enfes" öğretileri
bugün bile varolan soytarılara lüzum olmasa nasıl daha fazla kaos çıkabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

abvblizzard said:

İşte bizce o bilgi boşluğu araştırılması gereken bir bilinmezken dünyanın diğer yarısı o boşluğa egoist bir tanrı koyup tapınmayı seçiyor.

Sana egoist geliyor, başka birilerine değil. Seçimler. Sana karışmadıkları sürece seni niye rahatsız ediyor ki o insanlar ?

Çünkü karışıyorlar?
Çünkü bilimsel ilerlemeyi baltalayıp önüne geçemeyince kuranda yazıyo zatenyeaa bu diye çıkıyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

İşte ben de diyorum ki yoruma açık da bu adam hangi değer yargısıyla yorumlayıp kendine pay çıkaracak o kitaptan?
O kitap zaten kaotik bir topluma o değer yargılarını öğretmek için inmedi mi?
Niye 3. bir şahıs açıklamak zorunda?
Doğrudan şunu yap bunu yap diyip dünyanın ağzına kakazlamasa olmuyor muydu?

Kur'an zaten herkesin okuyabileceği basitlikte, aman herkesin herşeyi çok açık ve net her şeyi göreceği bir basitlikte değil. Ciddi anlamda bir ilim.

Sen şurda anlaşamayız, ben şimdi diyorum ki bu konuda kendini yetiştiren ve allahın kendine ilham ettigi kişiler bunu yorumluyor, bizde yetemediğimiz yerde dogrudur diyoruz. Buda en kaba tabirle mezhep oluyor.

Yani sen sırf akılla kavramaya çalışıyorsun, bu olmaz hocam. Bu varken biz senle anlaşamayız. İşin içine gönlünde girmesi lazım.

Kaldı ki zaten gerekli olan herşey çok açık yazıyor ben anlamadım ?

Allah'a inan, birle, kulluk yap.
Peygamberlere inan.
Zina yapma
İçki içme
Ticarette hile yapma
Kötülük yapma, iyilik yap
Akrbayı gözet
vs vs

yani senin hocam açık açık yazmalıydı dediğin kısım nedir ? Temeli bu, buda açık, ha sen işin içine girdiğin zaman olay biraz daha değişiyor. Ama sen daha temelini atlıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

balon said:

abvblizzard said:

Çünkü karışıyorlar?
Çünkü bilimsel ilerlemeyi baltalayıp önüne geçemeyince kuranda yazıyo zatenyeaa bu diye çıkıyorlar?

Ben müslümanım hala okumaya devam ediyorum ve edeceğim.
Her kesimden çok fazla da arkadaşım da varsa böyle bir genellemeye varıp aha işte müslüman budur demen sence ne kadar doğru oluyo ki? Bana odunla vurdular, ben de öldüreyim şunları mantığı bu. Biraz çocukça kalmıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tekrar aynı yere geldik işte. Siz, gerçekten yanlış yorumlarla islamiyeti yaşayan insanları göz önüne alıyorsunuz. Hele ki islamiyetin bilimsel çalışmaların önüne geçtiğini düşünmeniz paha biçilemez bi komiklik. Unutmayın, cern deneyi hakkında papa ve -ek olarak birçok hıristiyan alimi- falan "şeytani şey bunlar dünyanın sonu gelecek" diye konuşurken ali bardakoğlu -ek olarak birçok islam alimi de- çıkıp "islamiyet bilimsel çalışmaları destekler" diye konuşmuştu. Ali Bardakoğlu dediğimiz adam da yani islam camiasında önemli bi yere sahip bi adam bilgisiyle şeyiyle cidden. Bakmayın sadece Türkiye Cumhuriyetinin Diyanet İşleri Başkanı sıfatı gözüyle bakmıyor dünyada pek çok kesim adama.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte niye yetemiyorsun diyorum ben de sana?
Senden zeki mi o?
Bilimsel bir öğretisi mi var bu işin
Deney ve gözlemlere dayanarak mı yorum yapıyor o yapan?

Ben hayatımda bir elektronik aletin kullanım klavuzunda mecaz ironik anlatımlar görmedim.
E hani insanın kullanma klavuzuydu bu? Ben bilmiyorum ki arkadaş tane tane yaz kullanayım.
Sosyal ağlarda paylaş

ekmek hukukta bile kanunlar soyut yapılır somut değil. anayasalar mesela soyut kurallar olmalı. daha sonra yorumlanmalı. yoksa herkesi tek bir kalıba sokarsın. dinin tek bir tane yorumununun olmaması da ne güzel işte. herkes istediği gibi yaşıyor dinini. kimse de diğerini suçlamıyor.

o suçlayanlar geri zekalı zaten ondan dine mal etme deniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

O bilimin yanındaki islamcıların çoğunun korkusu tapındıkları bilgi boşluğunun gün geçtikçe daralması.

Progresse açık mûmin kardeşlerimizle bir derdimiz yok zaten sürekli ufak bir azınlığı müslüman steryotipi olarak göstermenize gerek yok.

Olay 7.4 yetmedimi ciler
canlı bombalar
mahalle baskısı
Sosyal ağlarda paylaş

Zarif said:

ekmek hukukta bile kanunlar soyut yapılır somut değil. anayasalar mesela soyut kurallar olmalı. daha sonra yorumlanmalı. yoksa herkesi tek bir kalıba sokarsın. dinin tek bir tane yorumununun olmaması da ne güzel işte. herkes istediği gibi yaşıyor dinini. kimse de diğerini suçlamıyor.

Hah ama işte o yasaları yorumlayabilecek bir 3. kişi var.
Dinde 3. kişi yoktu hani? Tanrıyla kul arasındaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

Zarif said:

Hah ama işte o yasaları yorumlayabilecek bir 3. kişi var.
Dinde 3. kişi yoktu hani? Tanrıyla kul arasındaydı.

Abi olay çook farklı. Hristiyanlarda ruhban sınıfı var, imtiyazlı grup. Papaz var senle Allahın arasını yapıyor.

İslamiyette Allah ıle kul arasında bu anlamda kimse yok. Olay bu ?

Senin girdiğin nokta çok farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben bilimin yanındayım, müslümanım, bilimden korkmuyorum neler diyosun allasen. Harun Yahya korkar bilimden ben ve benim gibi inananlar korkmaz ki. Korkan bilimin yanında olmaz, saçmalamayın.

7.4 yetmedimi ciler, mahalle baskıcıları, yobazlar. Bunların hepsi adam gibi bilgiye sahip olmadan kur'an yorumuna kalkışan insanlar ve bu insanların etkisinde kalan bilgisiz kesim. Başından beri söylediğim şey bilgi sahibi olacaksın okuyacaksın anlayacaksın yorumlayacaksın. İnanırsın ya da inanmazsın, bilgi sahibi olamadan yargıya varmayacaksın. -hep sana doğru konuşuyorum da genel yargı belirtiyorum aslında sdf-

Bilgi sahibi olmadan inanmakla bilgi sahibi olmadan kötülemek arasında zerre fark yok. İnanmayan insan da birşeyler hakkında bilgi sahibi olsun abi. Benim en çok kötü hissettiğim nokta, ben ve benim gibi sorgulayarak okuyarak yorumlarayarak inanan ve bunları doğru yoldan giderek yapan, öğrenen insanların, hiç okumadan sorgulamadan öğrenmeden inanan cahil yobaz takımı yüzünden gerici dinci yobaz ilan edilmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşlar şimdi elimde istatistiki veri yok diye alkol aldı diye öldürülenleri başını kapamadı diye dayak yiyen baskı gören kızları felan sanki 3 5 taneymiş gibi göstermeyin.
Bu adamlar bunu dini inancı için yapıyorsa gönderdiğin kitap ne kadar muhteşem öğretilerle dolu olursa olsun bir problem var ortada.
Ya adam yanlış anlamış ya hiç anlamamış anlayan ve kendi çıkarı için çarpıtan adamların kontrolü altına girmiş.
Benim derdim 30 kere dediğim gibi o öğretilerle değil.
Kuran çok güzel demeyin o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi ben bilimin yanındayım, müslümanım, bilimden korkmuyorum neler diyosun allasen. Harun Yahya korkar bilimden ben ve benim gibi inananlar korkmaz ki. Korkan bilimin yanında olmaz, saçmalamayın.

Anlatamıyorum sanırım. Benim senle bir problemim yok.
Sorun harun yahya ve onun evrim teorisini çürüttüğünü inanan cahil kesim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...