Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanet'ten 15 milyon dolarlık cami projesi

escape

Öne çıkan mesajlar

Defensive said:

Heyecan yapmayın gençler. Atatürk'ü büyük ihtimal sizden daha iyi biliyorum. Üzerine 10.000 sayfa kitap okumadıysanız, mail forwardlarıyla gelmeyin bana.

Atatürk kadar ultra zeki bir adam, bana göre tam aksi dine inanıyordu. Şimdi;

İlk zamanlar annesinin dindarlığı nedeniyle dindardı, sonra dinin bir araç haline gelmesi ve avrupadan gelen, metaryelizm, darwinizim, pozitivizm etkisiyle, bunlara kaydı.

Sonra komutan olduğu sıralarda, askerlerinin ölümden bu kadar korkmaması ( Misal 3 dakıkada bir ilk siperdeki herkes ölüyor, sırası gelen gidiyor, bu esnada elinde kuran, okuyor yada tekbir getiriyor askerler ve tedirginlik) atatürkü etkiliyor.

Bu kısımda atatürk dinle tekrar tanışıyor fakat din öyle bir sömürü aracı ki o devirde atatürk allah dese yer yerinden oynar, yobazlar kazanırdı, belli bir dönem söylemlerinde dine karşı sert bir tutum alıyor.

Ama manevi kızına birçok kez yasin okuttuğunu ( sesi güzel ve sandalye tepesine çıkartarak, ve ezanda bittabi),ayrıca hafız yaşar diye kendine özel bir hafız olduğunu biliyorsunuzdur umarım.

Bunun dışında özel notları devlet arşivinde, Allah'ım sen büyüksün vs yazdığınıda görürsün. Burda bir söylem yok dikkatini çekersen, özel günlükde yazıyor.

Bunların birçogu sinan meydan da mevcut bir kısmı başka kaynaklarda var.

yeter mi ?

ahahah evet herkesten iyi biliyorsun sana bir HERKESİ DÖVDÜ kemeri de takalım
Sosyal ağlarda paylaş

Bu memlekette,

1-Kimliğinde müslüman yazan fakat, müslümanlıkla ilgilenmeyen insanlar var, (saygımız var)

2-Müslümanlığı kullanan, rant sağlayan adam var

3-Müslümanlığa inanan yerine getirmeye çalışan insanlar var

4- birde inanıp, biliinçli olan var.

Sizin muhatabınız en sonuncusu olsun abi. Kalan kısmı allah kerim =D
Sosyal ağlarda paylaş

Bak. Hakiki muslumani biliyorum. Hakiki musluman gerici degildir, iyilik icin calisir. 15 milyon dolarlik cami yapip protokol icin ozel oda falan filan yapmaz. Hakiki muslumanin yapacagi 1: halkin sagligi icin calismak, halkin sagligi bir yere geldikten sonra da, egitim. Egitimden sonra, halkin refahi icin calisir. (Guc kontrolu olan hakiki muslumandan bahsediyoruz.)

Halk icindeki hakiki musluman da bilime, vesaireye karsi cikmaz. Hakiki musluman zekiyse, insanlarin degismek zorunda oldugunu anlar, dinini modern dunyaya gore uyarlar. Sonucta, dinin belirli kurallari, iyilik icin yapilmistir. Iyilik derken, baskalarina zarar verme, eger yolunu kaybetmis insan gorursen, ona dogru yolu goster, vesaire.

Bilmis miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan kendi içinde ne varsa baktığı yerde onu görür bu yüzden kutsal kitaplar yorumlayanın işine göre yer yer direkt olarak yer yer meteforsal olarak yorumlanıyor "burada dövün derken aslında doğruları yüzüne vurun demek istemiş" falan gibi. Bununla bir sorunu olmayanlar da direk dövüyor zaten.

Hal böyleyken hiçbir kitabın derdini mükemmel bir şekilde anlatması, iletişimi 100% şekilde sağlaması mümkün değil.

Dinler için direkt olarak "amacı iyiliktir" ya da "paradır" ya da "güçtür" demek ne kadar doğru olur bilemiyorum, çünkü dini toprak kazanmak için, hükmetmek için kullanan peygamberler olduğu gibi dünyevi şeylerden elini eteğini çekenler de var. Direk "benim amacım şudur" dese bile öyle değildir, öyle olsa o kadar yazıya gerek kalmaz zaten. Birçok insanı etkisi altına alabilmek için onlara birşey sunar ama oluşturmak istediği tebaanın esas tarifi satır aralarında ve yan metinlerde gizlidir. "Ben bu konuya nötrüm" diyip "ama Türkler hakkaten barbar" diyen adam gibi, önce sende bir güvenilirlik intibası uyandırır ki bir sonraki sözü inandırıcı gelsin.

Kimisi buradan sadece sevgiyi alıyor, kimisi sadece nefreti alıyor, ucu böylesine açık bir oluşumun da uçlardaki insanları arasında dev bir uçurum oluyor haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitapda söylenen şeyler belli abi, zina yapma, içki içme, fala baktırma, allahı birle, peygambere inan, ticarette adil ol vs ot gibi yaşa diyo =D

bunlarda sorun yok, sorun anlamı yoruma açık ayet ve hadislerde, onuda aklına güvendiğin alimleri al oku ve beyinsiz değilsen bir süzgeçden geçir.

Dediğin olaya şu anlamda katılmıyorum yani istenen belli kitapta, yorum farkı olacak yerlerde bilen bir alim ve senin kendi aklım zaten yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Quiternoob said:

Direk "benim amacım şudur" dese bile öyle değildir, öyle olsa o kadar yazıya gerek kalmaz zaten. Birçok insanı etkisi altına alabilmek için onlara birşey sunar ama oluşturmak istediği tebaanın esas tarifi satır aralarında ve yan metinlerde gizlidir. "Ben bu konuya nötrüm" diyip "ama Türkler hakkaten barbar" diyen adam gibi, önce sende bir güvenilirlik intibası uyandırır ki bir sonraki sözü inandırıcı gelsin.

Şu kısmı bir daha oku o zaman.

Ne dediği açık olan, alimlerle akılla doğruya ulaşılabildiğini söylediğin bir felsefe için haddinden fazla farklı yorum var.
Sosyal ağlarda paylaş

bir adam var hristiyan normal bi yaşam sürüyor her hafta kiliseye gidiyor kendine göre günah işlemeden yaşamaya çalışıyor.diğer yanda da bi adam var bu adam dinsiz normal yaşantısını sürmek yerine diğer adamın inancına saldırmak için spagetti dinini uyduruyor.ve hala inançlılar aptal diyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:

bir adam var hristiyan normal bi yaşam sürüyor her hafta kiliseye gidiyor kendine göre günah işlemeden yaşamaya çalışıyor.diğer yanda da bi adam var bu adam dinsiz normal yaşantısını sürmek yerine diğer adamın inancına saldırmak için spagetti dinini uyduruyor.ve hala inançlılar aptal diyorsunuz.

çarmıha germesinden iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Heyecan yapmayın gençler. Atatürk'ü büyük ihtimal sizden daha iyi biliyorum. Üzerine 10.000 sayfa kitap okumadıysanız, mail forwardlarıyla gelmeyin bana.

Atatürk kadar ultra zeki bir adam, bana göre tam aksi dine inanıyordu. Şimdi;

İlk zamanlar annesinin dindarlığı nedeniyle dindardı, sonra dinin bir araç haline gelmesi ve avrupadan gelen, metaryelizm, darwinizim, pozitivizm etkisiyle, bunlara kaydı.

Sonra komutan olduğu sıralarda, askerlerinin ölümden bu kadar korkmaması ( Misal 3 dakıkada bir ilk siperdeki herkes ölüyor, sırası gelen gidiyor, bu esnada elinde kuran, okuyor yada tekbir getiriyor askerler ve tedirginlik) atatürkü etkiliyor.

Bu kısımda atatürk dinle tekrar tanışıyor fakat din öyle bir sömürü aracı ki o devirde atatürk allah dese yer yerinden oynar, yobazlar kazanırdı, belli bir dönem söylemlerinde dine karşı sert bir tutum alıyor.

Ama manevi kızına birçok kez yasin okuttuğunu ( sesi güzel ve sandalye tepesine çıkartarak, ve ezanda bittabi),ayrıca hafız yaşar diye kendine özel bir hafız olduğunu biliyorsunuzdur umarım.

Bunun dışında özel notları devlet arşivinde, Allah'ım sen büyüksün vs yazdığınıda görürsün. Burda bir söylem yok dikkatini çekersen, özel günlükde yazıyor.

Bunların birçogu sinan meydan da mevcut bir kısmı başka kaynaklarda var.

yeter mi ?

defansif seni elitist müslüman ilan ediyorum. Harbi necisin sen gerçek hayatta (IRL) ? Eğer din adamı veya onun kıvamında birşey değilsen ya boşa harcanmışsın ya da feci sallıyorsun.

ki öyleyim desen bile internet la burası isteyen istediğini der :)
Sosyal ağlarda paylaş

Niye geçmiş anlamadım ama Atatürk'ün de konusu geçmiş, Atatürk Kurtuluş Savaşı'nın başlarında birçok kesimin gönlünü hoş tutabilmek adına politik manevra olarak dinsiz birinin de yapmasında sorun olmayan, Müslümanlar'a hoş gelecek bazı şeyler yapmıştır. Ama Müslüman ya da teist birinin söyleyemeyeceği bazı sözleri vardır ki;

“Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum” Grace Ellison, Turkey Today (1928)

"Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de buna aldanmaya devam etmesinler.." Paşaların Kavgası, Kâzım Karabekir

"Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur." Afet İnan, Medeni Bilgiler

Bunlar Atatürk'ün dini görüşünü açık eder diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:

Diğerinin inancına saldırmak için değil, bir şeyleri anlatmak için o dini uyduruyor. Bir dinin propagandasının yapılması ne derece saldırıysa dinsizliğinin sebebini açıklamak için böyle bir yöntem uygulayıp insanları düşünmeye sevk etmesi o derece saldırıdır.

Ayrıca Atatürk'ün hayatı hakkında yazılıp çizilen o kadar çok şey var ki.. Daima tartışma konusudur Atatürk'ün hayatı, katakteri vs. Her tarihçi de kendisinin doğru bildiğini, diğerlerinin kaynaklarının yanlış olduğunu, değiştirilmiş olduğunu falan savunur. Ben Atatürk hakkında şu kadar okudum, Atatürk dindardır demenin bence bir anlamı yok. Ha dindar olmasının da pek bir anlamı yok, Atatürk'ün dindar olması Allah'a kanıt değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...