Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanet'ten 15 milyon dolarlık cami projesi

escape

Öne çıkan mesajlar

Bir şeyin yokluğunu iddia edenin ispatlaması gerekmez, görülmeyen, seninle konuşmayan, duyulmayan vs. birin varlığını iddia edenin ispatlaması gerekir.

Benim sana uçan spaghetti canavarının olmadığını ıspatla, aa yapamıyosun demek ki var röh röh röh demem ne kadar saçma olursa, bu da o kadar saçma
Sosyal ağlarda paylaş

Ateizm inançsızlık ötesinde bilip bilmemekle alakalı diyen sen, iddia ya da inanç ispatla demiyorum bak. Bilgiyi merak ediyorum sadece.

Farinal said:

olmadı aslında çünkü sekülerizm laiklikle yüzde yüz aynı şey.

In French, laïcité (pronounced [la.isiˈte]) is a concept of a secular society, connoting the absence of religious involvement in government affairs as well as absence of government involvement in religious affairs

Secularity (adjective form secular) is the state of being separate from religion.[1]

Secularisation is the transformation of a society from close identification with religious values and institutions toward non-religious (or "irreligious") values and secular institutions.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

dinlerin amacı para basmak? hmm..

ee öyle ama düşünsene ne kadar büyük bir parasal güç dönüyor işin arkasında. Araplar işi biliyorlar dinin getirdiği paralar inanılmaz boyutlarda.

Her zamanda böyleydi, kilisenin eski dönemlerine bak. Hacca gitmek için ödenen deliler gibi paralara. Din parasal bir güçtür.

daha da uzun yazacaktım ama afk asdfsadf
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

-007- said:

dinlerin amacı para basmak? hmm..

ee öyle ama düşünsene ne kadar büyük bir parasal güç dönüyor işin arkasında. Araplar işi biliyorlar dinin getirdiği paralar inanılmaz boyutlarda.

Her zamanda böyleydi, kilisenin eski dönemlerine bak. Hacca gitmek için ödenen deliler gibi paralara. Din parasal bir güçtür.

daha da uzun yazacaktım ama afk asdfsadf

Yani dinin siyasetten farkı yok. Eski Roma'da para 2 şekilde vurulurdu biri politika öbürü din :D
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

Din parasal bir güçtür.

din kimi yerlerde dolaylı getirileriyle parasal güç de amacının para olduğunu söylemek saçma.

sonuçta din savaşları var bugün ve bu yüzden milyarlarca dolar gidiyor, insanlar ölüyor falan.

ekonomiye katkısı var mı bilmiyorum ama bazı kesimlerde din savaşlarının büyük kayıplara sebep olduğu bi gerçek. dinin amacı para değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

@-007-

Savaşanların amacı huriler yada cennette arsa satın almak filan olabilir. Burdaki cenneti mahfederken. Ama savaştıranların hepsinin prejtij. Dolayısıyla para. Sonuçta nihayi amaç yine para. Koyunlar'a değil çobanlara bakıcan. Çoban düşünebiliyor koyun değil. Burda öne çıkanda çobanın amacı.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

SenariouS said:

Din parasal bir güçtür.

din kimi yerlerde dolaylı getirileriyle parasal güç de amacının para olduğunu söylemek saçma.

sonuçta din savaşları var bugün ve bu yüzden milyarlarca dolar gidiyor, insanlar ölüyor falan.

ekonomiye katkısı var mı bilmiyorum ama bazı kesimlerde din savaşlarının büyük kayıplara sebep olduğu bi gerçek. dinin amacı para değil yani.

abi savaşta yenen taraf herzaman karlı çıkar dediğin gibi olsa neden savaş çıksın ki.
Dİn savaşları çıkması çok doğal hadi bak basit bir şekilde anlatayim. Age of da bile relicler için hemen oyun başında kavga olur ki reliclerde para getirir.

Sonuçta dinin para kazandıracağı gün gibi ortadadır, neden insanlar bu parayı elde etmek için savaşmasınlar. Dinin ekonomiye olan katkısı göz ardı edilecek bir büyüklük değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yapmayın, kur'an ne diyor : İyiliği emredip, kötülüğü yasaklıyor. Zaten inancın temeli bu dünyanın geçici olduğunu, allaha kul olunup, her zaman iyiye güzele gidilmesi gerektiğini anlatıyor. Yani bu dünya geçici ise, insanlar gerçekten para pul, karı kız nasıl hayatın ortasına koyabilir. Yapmayın abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...