Nomak Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Merhaba 6 aydir kullanıyorum Ubuntuyu pek pro olduğum söylenemez internetde açılış logosunu çözünürlüğünü değiştiren bir makale okudum. Terminalden gerekli işlemleri yaparken /etc/default/grub dosyasına ulaşamıyorum permission denied veriyor açıkcası bunu ilk verdikten sonra (administrator accountum) girip root bölümüne eklemeyi denedim kendimi user and groups menusünden ama başaramadım. Bir türlü dosyayı görüntüleyip değiştiremedim bunu nasıl yaparım herhalde policy ayarlarında birşeyi atlıyorum.Yardım needed :D /hugs :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 sudo vi /etc/default/grub Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 @sharky vi güzel bir editor ama karmaşık gelebilir. Yönetici hakları olmadan dosyayı açarsan salt okunur olarak açılırlar. Alt + F2 ile uygulama başlatısına gksu gedit /etc/default/grub yada terminalden sudo gedit /etc/default/grub veya sudo nano /etc/default/grub veya Alt + F2'den gksu nautilus yada terminalden sudo nautilus & yazarakta pencere yöntecileriyle istediğin dosyaya ulşabilir ve istediğin şekilde açabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Sağol dostum baya yardımcı oldu bu bilgiler peki policy ayaryı yokmu bunun yani administrator iken direkt kendim girip root dosyaları ustunde oynama yapamıyormuyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 man chown man chmod :) Yuksek ihtimalle 600 onun privilege leri. Dolayisi ile sadece kendisi okuyup yazabiliyor. Kendi grubundaki ya da diger gruptakiler bisey yapamiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Eyv beyler çözdüm sorunu boot screen şık oldu.Geç cevap yazabildim kusura kalmayın @şantiye beach club 36degree Başka bir sorum daha var iso olarak football manager 2010 var bunu dvde kayıt etmeden playonlinux yada winer ile kurabilirmiyiz çünkü install esnasında dvdyi istediğinde iso yu locate edemiyorum kabul etmiyor prrrr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alante Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 gISOmount'u kurarsın daemon tools gibi isodan kurum yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 mount -o loop image.iso /path/to/mount/point Wine olmayabilir de, Cedega ile falan oynarsin muhtemelen. Denemek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar