Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Data Structures Kitabı

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Önümüzdeki döneme hazırlık amacıyla data structures çalışmayı planlıyorum. Diskrit dersinde big-oh gördük ama algoritma analizinde tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Hem bunu öğrenebileceğim(buna kitap şart değil, tuto falan da olur) hem de ülkemiz okullarındaki data structures dersinin müfredatına uygun, tercihen C kullanılmış bir kitap ya da benzeri bir şey aramaktayım.

Var mıdır şunu takip et diyebileceğiniz bir kaynak?
Sosyal ağlarda paylaş

biz Big-o omega falan filanı analysis of algorithms diye bi derste gördük sanırım. sizde data ile nası beraber anlamadım ben?

aslında bu dersi geçmeny pek kitaplar yardımcı olmadı , sınavı da biraz ezbere yönelikti bizde. assignmentlar olur 5lik 10luk . orda yaptığımız functionlar falan filan çıktı sınavda da.
Sosyal ağlarda paylaş

Dersi almadım daha tam bilmiyorum ama hocanın sayfasındaki notlara baktım, ilk pdf'te big oh ile algoritma analizine biraz giriş yapmışlar. Dersi sonraki dönem ilk defa alacağım için tam olarak nasıl ve ne kadar kullanıyorlar bilemiyorum.

@seele Sınav için değil. Sonraki dönem alacam dersi, yazın boş boş oturacağıma çalışayım dedim. Merak da ediyorum açıkcası.
Sosyal ağlarda paylaş

c++ ile basla derim örnekler cok. ilerde profun notlari ile felan cok rahat anlarsin/gecersin. Zaten bir insan heves ettigi zaman daha iyi kavriyor olayi.
kitap olayinda tek gecerim hangi kitabini aldiysam süper cikti.
cok iyi bir yayin evi Addison Wesley.
http://www.amazon.com/Data-Structures-Other-Objects-Using/dp/032119716X/ref=sr_1_6?ie=UTF8&s=books-intl-de&qid=1276809221&sr=1-6
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Dersi almadım daha tam bilmiyorum ama hocanın sayfasındaki notlara baktım, ilk pdf'te big oh ile algoritma analizine biraz giriş yapmışlar. Dersi sonraki dönem ilk defa alacağım için tam olarak nasıl ve ne kadar kullanıyorlar bilemiyorum.

@seele Sınav için değil. Sonraki dönem alacam dersi, yazın boş boş oturacağıma çalışayım dedim. Merak da ediyorum açıkcası.

o big oh'lar felan dersin başında veriliyor.Data structures'a çalışmak istiyorsan stack,linked list,double linked list,binary search tree,heap tarzındaki şeylere bakman daha yararlı olucaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

data structures da big o yu falan göstericekler sebebi de algoritmaların zamanlamasıyla ilgili fikir vermek ama o notationları falan kapsamlıca algoritma analizi dersinde göstermeleri lazım.

data structuresda daha çok sorting algoritmaları ne bileyim stack, queue, linked list, search algoritmaları vs. görmeniz gerekmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...