Deacon Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Önümüzdeki döneme hazırlık amacıyla data structures çalışmayı planlıyorum. Diskrit dersinde big-oh gördük ama algoritma analizinde tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Hem bunu öğrenebileceğim(buna kitap şart değil, tuto falan da olur) hem de ülkemiz okullarındaki data structures dersinin müfredatına uygun, tercihen C kullanılmış bir kitap ya da benzeri bir şey aramaktayım. Var mıdır şunu takip et diyebileceğiniz bir kaynak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 c ile veri yapilari ibrahim akman sas yayincilik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 mark allen weiss data structures böyle google'la c++ olanı var. paran varsa kitabı al, yoksa da e-book olarak indir bir yerlerden, iyi kitaptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 DS icin veri cok internette kitab sartmi bilemicem. Sirf sinav icinsi alma ebook iyi bir secim olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 biz Big-o omega falan filanı analysis of algorithms diye bi derste gördük sanırım. sizde data ile nası beraber anlamadım ben? aslında bu dersi geçmeny pek kitaplar yardımcı olmadı , sınavı da biraz ezbere yönelikti bizde. assignmentlar olur 5lik 10luk . orda yaptığımız functionlar falan filan çıktı sınavda da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Dersi almadım daha tam bilmiyorum ama hocanın sayfasındaki notlara baktım, ilk pdf'te big oh ile algoritma analizine biraz giriş yapmışlar. Dersi sonraki dönem ilk defa alacağım için tam olarak nasıl ve ne kadar kullanıyorlar bilemiyorum. @seele Sınav için değil. Sonraki dönem alacam dersi, yazın boş boş oturacağıma çalışayım dedim. Merak da ediyorum açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 c++ ile basla derim örnekler cok. ilerde profun notlari ile felan cok rahat anlarsin/gecersin. Zaten bir insan heves ettigi zaman daha iyi kavriyor olayi. kitap olayinda tek gecerim hangi kitabini aldiysam süper cikti. cok iyi bir yayin evi Addison Wesley. http://www.amazon.com/Data-Structures-Other-Objects-Using/dp/032119716X/ref=sr_1_6?ie=UTF8&s=books-intl-de&qid=1276809221&sr=1-6 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Dersi C ile verdikleri için ve ben de C bildiğim için C kullanan bir kitabı tercih ediyorum. C++ öğrenmeyi istemekle beraber şu an zamanı değil sanırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Deacon said: Dersi almadım daha tam bilmiyorum ama hocanın sayfasındaki notlara baktım, ilk pdf'te big oh ile algoritma analizine biraz giriş yapmışlar. Dersi sonraki dönem ilk defa alacağım için tam olarak nasıl ve ne kadar kullanıyorlar bilemiyorum. @seele Sınav için değil. Sonraki dönem alacam dersi, yazın boş boş oturacağıma çalışayım dedim. Merak da ediyorum açıkcası. o big oh'lar felan dersin başında veriliyor.Data structures'a çalışmak istiyorsan stack,linked list,double linked list,binary search tree,heap tarzındaki şeylere bakman daha yararlı olucaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 data structures da big o yu falan göstericekler sebebi de algoritmaların zamanlamasıyla ilgili fikir vermek ama o notationları falan kapsamlıca algoritma analizi dersinde göstermeleri lazım. data structuresda daha çok sorting algoritmaları ne bileyim stack, queue, linked list, search algoritmaları vs. görmeniz gerekmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 evet data structures'ın yanında search & sort algoritmaları ve bunların analizleri (big-O notation vs.) gösterilir. hatta bize DS'i java ile verip içinde OOP konseptlerini(inheritance, interface, polymorphism vs.) vermişlerdi. çok da yararlı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 hiç açıp bakmadıgım kıtabımın adını verıyorum data structures using c and c++ second edition yedidyah langsam moshe j. augenstein aaron m. tenenbaum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 tanenbaum efsanedir yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 o tanenbaum değil o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 ha onu bilemem o zaman :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Data structures ile Algorithms derslerinin bir alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 evet de algorithms de bazi algoritmalarda ise yarar ya, B+ trees gorurken tree nedir balanced tree nedir falan bilmek iyidir mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar