Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çipli pasaport alan var mı?

smash

Öne çıkan mesajlar

İşyerinde alan 1-2 arkadaş var, hepimizin ortak kanaati yine pasaport yapmayı beceremediğimiz. Elin 3. dünya ülkelerinin pasaportu bile bizimkinden kat kat daha iyi. Yeni pasaportun sayfa dikişleri dandik, kabı karton. Pasaport geçişlerinde scannerdan geçirdikleri sayfa sanki bilerek ince yapılmış ki, 3. taramada yırtılsın, kopsun diye. Dünyanın parasını veriyoruz. Açıkçası daha fazla para vermeye de razıyım, yeterli bir halta benzesin şu pasaportlar.

Ayrıca Türkiye pasaport kontrol halen yeni pasaportlu sisteme geçmemiş. Yeni pasaportta Giriş-Çıkış sayfası bulunmadığından görevli memurlar affallıyorlarmış. "Bize öyle emir gelmedi, damga basmamız lazım" diye bir arkadaşın gitmiş vize sayfasına giriş-çıkış damgası basmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
bu devlet sitelerine bitiyorum ya çok hoşuma gidiyor her şeyi güzel güzel açıklıyorlar falan

hele fotoğrafla ilgili bir sayfa var ki takdire şayan :D
alttaki örnekler çok açıklayıcı. Her neyse,

izmir'de karşıyaka epey yoğunmuş, emniyete gidip lazım olan şeylere bakmıştım ve ikametgah nerdeyse ordan alınabilir falan yazıyordu. halbuki ikametgahla ilgili bişey istenmiyor ben de korkmuştum karşıyaka yoğun olur diye. Netten randevu alayım dedim 16 ağustos çıktı en erken karşıyakada. foça'ya bakayım dedim ve bingo hemen yarın için bile randevu alabiliyormuşum. Cuma'ya aldım. Artık diğer haftaiçinde alabilirim sanırım pasaportumu.

Bu arada harçları herangi bir vergi dairesine yatırıyoruz değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

harci ziraat bankasina yatirabilirsin. gittiginde orada da yatirabilirsin.

bir de randevundan 1-2 saat once filan git, parmak izi aliminda sirada cok bekleyebiliyorsun. ama yakin zamanda ehliyet filan aldiysan parmak izi almaya gerek duymuyorlar.

sonrasi zaten randevun oldugu icin 15 dakikani bile almaz.
Sosyal ağlarda paylaş

hüe yea bu yeşil paşaport işi çok güzel oldu.

annemden dolayı yeşil paşaport alabiliyorum. illa onun olduğu şehre gitmem lazım mı?
yoksa direkt istanbulda halledebilir miyim işimi?
sitede vatan caddesindeki binadan veriliyor demişler yeşil paşaport için var mıdır istanbulda alan?
Sosyal ağlarda paylaş

işe bak yav
tam yatırdım 3 yıllık harç 220 TL randevu aldım ve gideceğim günün sabahında bu haber çıktı :P
İyi oldu tabi de 1 gün önce çıksaymış da boşuna parayı geri isteme olayıyla falan uğraşmasaydık.

Yeşil almak için kim sayesinde alıyosan onunla birlikte gitmen gerekiyor. Ayrıca annen/baban'ın çalıştığı veya emekli olduğu kadrodan derecesini/kadrosunu belirten bir kağıt almanız senin de öğrenci belgesi alman gerekiyormuş...

Yarın inşallah halledicez biz umarım hemen çıkar8-)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...