Befounder Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 merhaba, elimde bir adet çoook eski packard bell p133, 32mb ramli min. hard disk'li bir alet var. OS sanırım "windows 95 with Internet Explorer". Çok yavaş çalışıyor kanımca, ve pek bir işlevi kalmadı. Ben tekrar yaşamasını istiyorum. Benim sorum; bu bilgisayarı bilgisayarda sadece solitaire oynamasını bilen biri kullanıcak (sekreter). İşlevi arada excel, word kullanmak yada email atmak/kontrol etmek webde hafif surf olacak. Bu yüzden kullanımı çok kolay, internete girmesi windows gibi 2 tık'a bakan, bu hurda yığınında çalışabilecek bir linux çözümü gerekiyor. Neden linux'a geçirmek istiyorsun derseniz bilgisayarı şu anda windowslu haliyle pek bir işe yaramıyor, çooooooook yavaş çalışıyor. Linux daha az sistem yiyen, böyle bir bilgisayarda daha hızlı ve efficient çalışabileceğini düşünüyorum. Kısacası; yukarıdaki özellikleri göz önündeki bulundurarak bir linux çözümü önerir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 çözüm linux ancak yine de mucizeler beklememek lazım, o sekreter kardeşimize linuxu açıp kapamayı, kullanmayı vs. yi öğretmekle harcanacak olan vakit yerine ikinci el p3 makina alıp, win98 kurulabilir ... ha illa bu sistemde kalınacaksa, redhat yada mandrake gibi windowslaşmış linux paketlerini tavsiye ederim. ancak yine de çok büyük beklentiler içinde olmamak gerekli baştan uyarmalıyım. benim p2 300 / 128 ram makinada netscape'in açılması 25 saniye sürüyor misal :) en minimalist çözümlere yönelmeniz gerekecek, örneğin windowmaker yada fluxbox kullanmanızı tavsiye ederim pencere yöneticisi için ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 ben şimdi senin için win95 optimizasyonu ile ilgili araştırma yapcam ya da olmadı bi win98 yüklersin onun için optimizasyon daha rahat bulurum çünkü :)[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem maykıl ceksını çok severim ama aslında metalciyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 o makine ağlar windows 98 de ayrıca windows 98 düşman başına windowmaker lı bi mandrake çok daha iş görür[signature][hline]Here I'll stand on the firing line Here I'll walk through the field where I died I will fight and let the voice ring true I am the ghost.Standing next to you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar