Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eski bilgisayarı linux ile hayata döndürmek

Befounder

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

elimde bir adet çoook eski packard bell p133, 32mb ramli min. hard disk'li bir alet var. OS sanırım "windows 95 with Internet Explorer". Çok yavaş çalışıyor kanımca, ve pek bir işlevi kalmadı. Ben tekrar yaşamasını istiyorum.

Benim sorum; bu bilgisayarı bilgisayarda sadece solitaire oynamasını bilen biri kullanıcak (sekreter). İşlevi arada excel, word kullanmak yada email atmak/kontrol etmek webde hafif surf olacak. Bu yüzden kullanımı çok kolay, internete girmesi windows gibi 2 tık'a bakan, bu hurda yığınında çalışabilecek bir linux çözümü gerekiyor. Neden linux'a geçirmek istiyorsun derseniz bilgisayarı şu anda windowslu haliyle pek bir işe yaramıyor, çooooooook yavaş çalışıyor. Linux daha az sistem yiyen, böyle bir bilgisayarda daha hızlı ve efficient çalışabileceğini düşünüyorum.

Kısacası; yukarıdaki özellikleri göz önündeki bulundurarak bir linux çözümü önerir misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

çözüm linux ancak yine de mucizeler beklememek lazım, o sekreter kardeşimize linuxu açıp kapamayı, kullanmayı vs. yi öğretmekle harcanacak olan vakit yerine ikinci el p3 makina alıp, win98 kurulabilir ...

ha illa bu sistemde kalınacaksa, redhat yada mandrake gibi windowslaşmış linux paketlerini tavsiye ederim.

ancak yine de çok büyük beklentiler içinde olmamak gerekli baştan uyarmalıyım. benim p2 300 / 128 ram makinada netscape'in açılması 25 saniye sürüyor misal :)

en minimalist çözümlere yönelmeniz gerekecek, örneğin windowmaker yada fluxbox kullanmanızı tavsiye ederim pencere yöneticisi için ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...