Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CAD / CAM konusunda bilgili Mak. Müh. vs. vs.


Thalion

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar geliştirmekte olduğum bir proje konusunda aranızda mühendis olan kişiler varsa bazı konularda yardımlarına ihtiyacım olacaktı..

CAM kullanan bir fabrika vs. diyelim, makinalarda oluşabilecek sorunları mutlaka bir merkeze iletiyordur, herhangi bir interface üzerinden.. Bu konuda bilgisi olan birileri varsa, üretim bantlarında sorun yaşandığı zaman sorunlar nasıl bildirilir, hangi teknolojiler kullanılır, Türkiyede uygulamaları varmıdır gibi konularda bilgi verirseniz sevinirim. veya en azından bilgi alabileceğim kaynaklara ulaşmamı sağlarsanız bende gerekli araştırmaları yapabilirim....

Amacım monitoring sistemleri üzerinde çalışacak ve ilgili kişilerin sorunlardan anında haberdar edilebilmesini otomatik hale bağlıyacak bir sistem o nedenle bu tarz sistemlerin çalışma yapıları ile ilgili bilgilere ihtiyacım olacak..

Şimdiden teşekkürler...

P.S. konununyeri burası olmayabilir ama yazılım donanım kısmı'da değil sanırım.. absurd kaçarsa taşırsanız sevinirim...[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
icq : 566413 msn : [email protected]
There is no darkness, only ignorance..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CAM sistemlerde eskiden ağırlıklı iletişim RS232'den yapılıyordu, dahayla RS232'yi kullananlar var. Ama gelişen teknoloji ile CNC kontrol bilgisayarı eskiden kullanılan desktop pc'ye yaklaşınca üzerine 98 kurup satmaya başladılar. Durum böyle olunca istediğin herhangi bir interface üzerinden iletişim yapabilir hale geldik. Yani utp, paralel, seri hatta CNC kontrol bilgisayarında yoksa bir interface kart ile USB bile kullanabilirsin. En nihayetinde UTP komple sistem kontrolünde fazlası ile yetecektir kaldı ki RS232 bile yetiyordu.

Taşıma bandında ise belirli peryotlarda kullanılan sensörler vasıtası ile durum kontrolü yapılıp hata anında emergency shutdown ve kullanılan interface ile, ki burada yine RS232 fazlası ile yeterli oluyor (optimum koşulda sn'de 16KB), hata sinyali yollanıyor. Durdurulacak sistemler kompleksin yapısına göre önceden belirlenmiş oluyor ve durduruluyor. İmalatın tamamen durmaması için eğer mümkün ise alternatif sistemler devreye giriyor. Mümkün değilse de sistem tamamen duruyor. (Safety first!)

Donanımın gönderdiği hata sinyali üreticiden üreticiye değiştiği için sabit bir sinyal şekli yok ama yine üretici tarafından verilen uygulama hata kodunu kabul edilir bir standarta çevirip kullanıcıya sunuyor. Misal register x'deki değer kabul edilebilir değil, Türkçe meali parça palete sıkıştı yada matkap platforma temas edecek, programda bunu söylüyor. Yorumlamak sana kalıyor böyle bir durumda.

Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan yerler var elbette, misal arçelik, vestel, otomobil fabrikaları, bazı tersaneler (gerçi tersanelerde taşıma bandı kullanılmıyor parça çeşitliliği çok fazla değişken).

Site olarak kompleksi oluşturan makinaların üreticilerinin sitelerini tavsiye ederim. Yazışmalar ile en güzel cevapları onlar sana vereceklerdir.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...