Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araştırmalarıma rağmen bulamadıgım bir sorun.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bilgisayarımda 2 tane harddisk mevcut birini torrent ler için kullanıyordum 1 ay sonra 2. hdd den klik kluk sesler gelip alet acayip yavasladı bilgisayarın acılısını bile etkiler oldu onu cıkardım tek harddiskle idare etmeye calıştım oda şimdi arada eskisi gibi yavaşlıyor, bende hdd den anakarta giren baglantının yerini değiştirerk tekrar calıstırıyorum düzeliyor
bu hep böyle devam ediyor bios uptade imide yaptım
sorun hdd denmi ankarttanmı anlamadım
windwos hdd öle arızalı duruma geçince deneyim bilmemnesi 2.0 puan veriyor şimdi 5.9 ama hep tekrarlıyor bu olay, hdd islem ısıgı hep yanıyor ama geç cevap veriyor.
formatlar defraglar chckdsk ler faydasız sorun nedir sizce?
Mesaj tarihi:
Kötüsünü düşünmeyerek; yedekle hddlerini bi zero fill çek. Sürekli birşeyler yükle sil şişirmiş olabilirsin hddyi sonuçta normal formatlar verileri tamamen silmiyor. Birde boşlukların oluşması falan filan muhabbetleri var ama önce bunu bi dene sen.
Mesaj tarihi:
yeni denemedim ama harici var 2 tane zımba gibi onlar,
zero fill naifle yaptım onuda,
işin garip yani yardımcı bir kaç program saglık durumu %100 diyor.
anakartmı acep sorun anlamadım
hatta power supply mı az kacıo 300 watt
2 ay önce acıp kapanıordu alet arkdan bişiler soktugumda sonra vurdum komple yandı ps yenisini aldım adamlar ısrarla 300 watt veriyor bunla ilgili olabilirmi acaba?
q8400 quad core
9600gt ekran
2X2 gb kingston 800 mhz
2X320 samsung hdd
asus p5g41t-mlx anakart
Mesaj tarihi:
O sistem için 300W gerçekten aşırı az gibi gözüktü bana anlamasam da bilgisayardan. Tüm sorunlarının kaynağı olabilir hatta. Eski makinalarda 300W kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

edit:
http://www.antec.outervision.com/PSUEngine
Böyle bir şey buldum. Sadece senin yazdığın parçaları yazınca bile 546W falan gibi bir PSU tavsiye etti. Ne kadar doğru, güvenilir bilmiyorum ama göz kararıyla bile 300W'ın az olduğunu söyleyebilirim.
Mesaj tarihi:
sorun büyük ihtimalle güç kaynağında, anakartın hdd bağlantı yuvalarını kabloları vs de kontrol et.
nette güç kaynağı gereksinimini hesaplayan siteler vardı oralara bi bak bence
  • Yeni Oluştur...