Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kalibrasyon

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Gördüğüm kadarıyla forumda son zamanlar feci bir şekilde kalibrasyon konusunda yardıma ihtiyaç duyan insanlar var.

Diğer taraftan dişçilerin başlattığı yardım konusu trendi de var.

Ben de dedim ki pekaziz, kalibrasyon konusunda referans bir kişi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsun, tecrübelerini halkla paylaş, dertlerine derman ol.

Bana çekme-basma test cihazı, ekstansometre, çentik test cihazı, videoekstansometre, sertlik test cihazları, terazi konularında dilediğiniz soruları sorun, tüm içtenliğimle yanıtlayayım.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk soruyu ben sorayım da ayağınız alışsın.

F2 sınıfı ve üstü test ağırlıklarını sentetik eldivenle tutmamak kalibrasyon sonuçlarını etkiler mi?

Bu sınıf ağırlıkların kullanıldığı cihazların toleransları 100g - 5kg arası değiştiği için ağırlıkları çıplak elle tutmak belirgin bir fark yaratmaz, güvenle kaldırıp indirebilirsiniz çıplak bir şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi pekazizcim, şu, taşınabilir sertlik ölçme cihazları var ya. Bunlarda hani ufak bi bilya düşüyor, daha sonra derinlik ya da yüzey alanı falan diye hesabını yapıyor cihaz. Şimdi mesela kalibrasyon yaparken mastara şaapıyoruz, o çük kadar bilya ne kadar sert düşüyor ki mastarda iz bırakıyor lan.

Abime sordum enseme vurdu iz bırakmaması anormal olmaz mıydı sence dedi sdfgh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...