Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneş gözlüğü sorıunu

Ra_d

Öne çıkan mesajlar

ya arkasdaşlar bi sorunum var.bugün gittim kendime bi güneş gözlüğü aldım.polarize camlı denilenlerden.sonra taktım bunu yolda yürüyorum.yere bakarak yürürsem sanki her adımda bi tümseğin üzerine basıyorum.sonra farkettimki yer olduğundan daha uzak gözüküyo.ve benim her adımım umduğumdan daha kısa sürede yere değiyo.

şimdi bu normalmidir.yani en hayatımda daha önce hiç gözlük kullanmadım.birileri polarize camın özelliği diyor. kullanma kılavuzundada bu gözlük araba kullanmak için uygun değildir diyor. yardım lütfen[signature][hline]Benim Şirket
Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama,
işte şimdilik kendini idare ediyo.
Sosyal ağlarda paylaş

araba kullanmak için uygun değildir diyorsa, zaten ışınları göze kırarak düşürüyor demektir. adımlarının erken bitmesi falan normal bu yüzden..

rahatsız oluyorsan yada araba kullanırken gözlüğü takacaksan mutlaka değiştir... araba kullanmayı deneme bile.. zira kırmız ışıkta bile birilerine arkadan çarpabilirsin :)[signature][hline]Profocio Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 06 Ağustos 2004 00:17 tarihinde demiş ki:
ya çok özür diliyerek söylüyorumda
ray-ban2in numaralısı varmı?

var mesela bnmkı...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"

"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 06 Ağustos 2004 00:18 tarihinde demiş ki:
Polaroid camlarda kırılma farklılıkları var ve aldatabiliyor. Saatimin camında hiç olmayan yanık izini çıkarmak için 5 dakika uğraştığımı bilirim.

poloroidle onun ne ilgisi var canim . gozluk caminda leke falan vardir . ya da camda uretim hatasi vardir . ya da gozlerin cok yorgundur o gun. hem zaten camda yanik izi ne arasin ki ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KarafatmaMan, 06 Ağustos 2004 00:20 tarihinde demiş ki:
var mesela bnmkı...

ya bana gözlükcü bi arkadaş demiştiki "türkiyeye rayban kendi camlarını numaralısını göndermöiyo ama istiyosan numaralı cam taktırabilirsin ama o zaman pek bi özelliği kalmıyo."

hayır şimdi o arkadaşa soracam herif telefona cevap vermiyor.[signature][hline]Benim Şirket
Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama,
işte şimdilik kendini idare ediyo.
Sosyal ağlarda paylaş

ne kazıklanması Ra_d gerı goturursun problemı solıyıp deıstırp aynı paraya ıstedıın bısey alırsın dı mı bn yapmıstım..Ray-banlern duz cam modellerı nolu oluyor vardı bnde nefret ettm ondan takmıorum pek ...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"

Sosyal ağlarda paylaş

Dov desem...=) ole sey olur mu ya alla alla gozluuge bısey olmadıysa(cızık ,kırık ,dokuk) ztn olamaz herhalde=) o zmn aynı paraya baska gozluk alırsın dıgerını verıp ... sınırlendırmsn bnı o kadın gelır operım onu=P[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"

Sosyal ağlarda paylaş

Hımm ilginç.. ben geçen sene EXESS almıştım bayaa pahalıydı yani 90 milyondu. ama geçen ay bodrumda çaldırdım. geçen haftalarda Topten aldım metal saplı onuna idare ediyom baya bir güzel.... ben güneş gözlüğünde cam tavsiye etmiyorum hem çok pahalı oluyor hem çok ağırlık yapıp insanın başını ağrıyor....[signature][hline]yaşasın bambular...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 06 Ağustos 2004 00:36 tarihinde demiş ki:
hayır bide polarize camlar daha pahalı nası oluya anlamadım.
kullanışlılığı çok az olan bişeye niye fazla para istiyolarki

cunku zararli gunes isinlarini filtre etme ozellikleri vardir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 06 Ağustos 2004 00:23 tarihinde demiş ki:
poloroidle onun ne ilgisi var canim . gozluk caminda leke falan vardir . ya da camda uretim hatasi vardir . ya da gozlerin cok yorgundur o gun. hem zaten camda yanik izi ne arasin ki ?

Camda leke olsa kafamı haraket ettirdiğimde leke kafamla birlikte haraket ediyor olurdu. Camda üretim hatası olsa her noktada aynı hatalı görüntü oluşmazdı.(tekdüze hata??) Hadi diyelim ki benim gözlerim yorgun gözlüğü verdiğim herkezin mi gözü anında yoruluyordu? Türkçe'de saat camı diye geçer ama bu onun üretildiği maddenin mutlaka cam olması demek değildir bu. Saatimde mika(sert plastik) kullanılmıştı, pekçok dijital saatlerde kullanıldığı gibi.

Polaroid camlar ışığı farklı bir şekilde ışığı kırar. Bu teknolojinin diğer kullanım alanı da 3 boyutlu gözlüklerdir. Bu kırılma farkını gözlükçüler ispatlamak için (aynı zamanda müşteri ilgisini çekmek için) müşteriye sarı bir tabloyu gösterirler. Çıplak gözle birşey göremez müşteri. Ne zaman ki polaroid gözlüğü takar o sarı tablo içinde polaroid yazısı belirir.

Saatimin camı uniform bir yapıda değilmiş demek ki bir noktada ışık farklı yansıyor ve "v" şeklinde garip kahverengi(ki bu rengin sebebi camın kendisidir) bir görüntüye sebep oluyordu ve ben bunu yanık olarak algıladım. Sigara ile kazara yakmış olabileceğimi düşündüm.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...