Pdz Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Kapı çaldığı zaman açmakla açmamak arasında kalıp, kapıyı açmak için geç kaldığını düşünürken bunca zamanın ardından doğru olanın kapıyı açmak mı açmamak mı olduğuna karar vermek gibi olur yaşamak ara sıra. İki hareket de doğru görünmez ama birisini seçmek zorundasındır. Seçmek istemediğin zaman göstermiş olduğun eylemsizlik de seni otomatik olarak kapıyı açmamış kabul eder. Bunların hepsini yönlendirmek 'sadece' senin elindedir. Zil ise zararsız bir uyarandır; sana kapının çaldığından başka bir şeyi söyleyemez. Kararsızlığının içinde hiç bir seçim yapmadan bir anda yok olmak, hiç yaşamamış olmak istersin. 'Onlar' da sana en içten ve küçümser kahkahalarını atarlar. Alınırsın başta ama başkalarının gözlerinin seni nasıl gördüğünün pek önemi kalmamıştır artık. Hepsine lanet okuyup en güzel dileklerini belirten sözcükleri söyleyip 'mantık' denen olguyu bir süreliğine yok sayıp küçük çocuğu dinlersin inadına. Dediklerinin yalan olup olmadığını da en yakın arkadaşın olan 'zaman', vakti geldiğinde söyleyecektir. Yalan olmadığını umup yapmadığın 'diğer' seçimin seni götüreceği yerleri düşünmekten vazgeçersin. Çünkü o, seni farkına varmadan öldürebilme yetisine sahip tehlikeli bir zehirdir. Sigaranın perde üzerinde bıraktığı islerin her gün azalması umuduyla yoluna devam etmek zorunda olmanın bilincine varan 'gerçek' bir sanallık olan zihninle yarını düşünmek kalır uykunun bölündüğü yerde.
Hebrew Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Yazıda bir sitem var dostum ama açık söyleyim zilden sonra koptum. (Gülme manasında değil, bildiğin bağlantı kesildi.) Bir de diğer yolun neden insanı öldürmeye götürsün ki, yani o kısımı çok anlayamadım. Sembolik olması güzel de anlayamadım abi. :)
Pdz Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Kişisel olarak anlamlar yükleyip ortaya bir "diğer seçim" koyduğum için başkaları tarafından anlaşılmaması çok normal. Saydamca bakılarak tamamı anlamlandırılabilecek bir yazı değil bence de, o bakımdan çok başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim, kişisel yönü fazla işte, zaman ayırıp okuduğun için teşekkürler ama tabiy ki :)
Öne çıkan mesajlar