Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nikon D90 vs Canon EOS 50 D

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

aptal aptal gazlara getirme evladım.

canon alıp 100 dolarlık lenslerle takıldıktan sonra ne anlamı var?
nikon alıp 100 dolarlık lenslerle takıldıktan ne anlamı var?

lense eşşek gibi para verecekse adam, neden 50d veya d90 alsın?
demek ki lense çok para vermeyecek, ucuzdan gidecek.

e o zaman d90 alsın da video falan çeksin canı istediğinde.
Sosyal ağlarda paylaş

mirrorless makinelere baktın mı hiç? giriş seviyesi dslr almaktansa , aynı sensöre sahip , ama ayna olmadığı için çok daha küçük olan ve adaptör kullanımında odak sorunu olmadığı için BÜTÜN lens markalarını kullanabildiğin makineler..

http://www.samsungimaging.net/mirrorless-camera-nx10/

http://www.dpreview.com/news/1005/10051102sonynex.asp

şu ikisi mesela.. hem ÇOK daha küçük , hem aynı kalitede çekim.. daha ne ister bu gönül? :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben d90 kullaniyorum kit lensle aldim memnunum genel olarak ama alipta cekmeye basladigimda neredeyse herseferinde en az bi f hatasi veriyo. sikistiriyorum lensi geciyo ama gicik ediyor surekli olunca. netten baktim genel bi sikintisi diyorlar bunun icin, yasiyormus epeyce bir insan, bazisi cok sik oluo diyor bazisi cok nadir diyor sans isi biraz sanirim. bide tipleri biraz komikmis aynasizlarin =)
Sosyal ağlarda paylaş

18-105mm kit lens parasini hak etmiyor bence, o paraya ya da biraz fazlasina eger ne cekecegini biliyorsan cok daha iyi lensler alabilirsin. mesela portre icin 50mm f1/8 lens parasina gore alinacak en iyi lenstir. o kadar para verilen bir lensin (18-105mm kit lens) plastic mount olmasini aklim almiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kitlens'i alırım. öylesine çekilecek, arkadaş ortamlarında filan kullanılır. biz kitlens'e iş yapmıştık d70 le. iyi değil ama kötü de değil o kadar.

kitlens'in yanına zamanla daha iyi objektiflerde alırım ama mesela ben geniş açı seviyorum. ne kadar balık gözüne yakınlaşırsa o kadar hoşuma gidiyor benim. ama işte dijitallerde ki crop size olayı geriyor beni. dijital alınca kaçarı yok tabi hiç bi türlü. analog'umdaki gibi olmayacak hiç bir şekilde ama ne kadar ona yakın o kadar iyi
Sosyal ağlarda paylaş

amaç o evet
evet de ben anlamıyorum plastik mount olsa nolur olmasa nolur
daha ucuz olcaksa plastik olsun?

bu arada neden xxD serisine bakıyosun?
mesela bi 550D var ki yakıyor ortalığı
altına da grip takarsın mis gibi olur işte

çıktı kalitesi olarak 550D kendi seviyesinin baya üstündeki makinelerle kapışıyor sağdan soldan takip ettiğim kadarıyla

bi tek gövdesi küçük ve plastik işte. küçüklüğü griple halledilir. plastik olması da fiyat farkından alıncak lens ile ikame edilir vicdani olarak

ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Admin
Zaytung super :)

Bu arada

KHaRoN said:

o zaman; canon 50d + tokina 11-16 f2.8 (tu)

tokina 11-16 nikon icin tavsiye ediliyor

canon makine var ise Canon Zoom Lens EF-S 10-22mm f/3.5 - 4.5 USM daha iyi tokina dan

nikon ise kesinlikle tokina 11-16

hatta onumuzdeki gunlerde bir tane tokina 11-16 aliyorum karar verdim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...