Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zuzu'nun tüy dökülmesi

fizban

Öne çıkan mesajlar

bilen bilir. 15 yıl toby ile yaşadı fizbangiller ailesi, yaklaşık 2 yıl önce aramıza zuzu ferdi katıldı. başlarda çok şirin minicik fıçıcık içi dolu turşucuktu zuzunun:

Uploaded with ImageShack.us

sonra biraz büyüdü, topla oynarken canı sıkılır karanlık yerlerde uyur oldu:

az daha zaman geçti, zıbıtık bişe oldu iyice, yataklardan inmez oldu:

gördüğü tüylü herşeyi arkadaşı sandı, evdeki bütün peluşları parça pinçik edene kadar yanında taşıdı:

sonra da "ben bişey yapmadım ki valla masumum ben abi ya" pozuyla yattı:

şimdi bu resimleri niye koydum ? biz zuzu'nun ne olduğunu bilmiyoruz türünü. bi tanıdığımızın tanıdığının tanıdığı vs vs yavrulamış, bizimkiler de "yenir ki bu" diyip alıvermişler.

yalnız zuzu çok tüy döküyo. yani dökülen tüylerini silerken tekrar dökmüş oluyo. "ne yesem göbeğime gidiyo" muhabbetini tüyleri için yapıyo zuzu, valla günde 500 gr yiyosa 200 ü tüy.

veteriner bi ilaç verdi, bundan yidirin her gün dedi ama, biçare. napcaz biz bu tüy dökme sorununu ya, bi çare bilen var mıdır ?

Sosyal ağlarda paylaş

toby de (papilon - pekinez kırma idi) SIRF ev yemeği yerdi, ölmeden önce bile tüyleri dökülmüyodu canavar gibiydi valla.

zuzu'ya kuru mama yedirmek mümkün değil ki. hayvan kapları kaseleri deviriyor sevdiği yemek önüne konmazsa.

bi de bizimkinin cinsi ne yahu ? vallahi bilmiyoruz ehue. hayvan 2 yaşına geldi, arada soruyor "fizban amca, benim sülalem ne işle meşgulmuş" diye, cevab veremiyorum kalıyorum öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

hayatınızı kurtarıcak bi aletten bahsedeyim

adı furminator

şimdiye kadarki yapılmış tarakların en iyisi. taradığı kısım çelik, paslanmıyor. eğer doğru şekilde taranırsa topak topak kıl çıkıyor hayvandan. günde 15 dakika (ki ilk gün 1 saati bulabilir), 1 hafta içinde tertemiz oluyor it. ve bundan sonraki haftalarda, sadece bir gün yapılırsa ömür boyu tüysüz ömürler geçirirsiniz.

edit: benim köpek amstaff, kısa tüylü dedik, az tüy döker dedik. halılar sapsarı oldu, köpek tüyü olmayan çorabım kalmadı. bu aleti aldık, ev yemeğini de kestik mis gibi oldu hayvan. tüy fln yok resmen, mesela bazı giysilerim var kumaşından dolayı elektrik süpürgesi gibi tüy topluyor üzerinde. hayvanın üzerinde gezdiriyorum giysileri 2-3 tane kıl oluyor okadar. süper bişi kullanın
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca işin güzelliği, istediğiniz kadar tarayın köpeği rahatsız etmiyor. masaj yapıyor gibi, benim köpek kulağına ne damla damlattırır ne de ilaç sokturur ağzına. sabit kalamıyor uyurken bile, sürekli bi hareket. fakat bunu elime alınca kendinden geçiyor it.

ha son video extreme kaçmış olabilir fakat canlı tüyleri kesinlikle almıyor bu alet. o gördüklerinizin hepsi dökülmüş tüyler. o tüyleri siz almazsanız, iki silkelenip halıya, parkeye, koltuğa atacak.
Sosyal ağlarda paylaş

gabiotan süper ilaçtır ancak etkisi 21günden önce gözlenmez. tüy dökme pr0blemin sadece mevsim geçişlerindeyse s0run y0k d0ğal bir süreçtir yaz başında yazlık tüylerine kavuşur tüm haybangiller kış başında kışlık tüylerine kavuştukları gibi. eğer genele yayılan bir s0runsa tüy dökmesi 0 zaman vitamin mineral eksikliğindendir ve bu durumda kuru maması pr0fesy0nel seri değilse(markette satılan mamalardansa) devamlı 0larak ek vit.min. vermen gerekir. furminatör furmaster gibi ürünler işe yarar. hergün kullanımında faydasını görürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...