chambers Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 ardeth var bildiğim burda sadece . bu sene giriyorum sınavlara fizik hep idealim olucak ama gelecek kaygısı falan filan derken uzaklaştı(rıldı)m bu bölümden . okuyanlar anlatabilirler mi iş fırsatları neler nası bi öğrencilik hayatı yaşıyolar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 ardethin ne okudugu belli degil, butun bilimleri okudu o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 ardeth karıyı kızı götürüyo vala. bi foto koyuyo repler yağmur oluyo. ekonomik açıdan bilmiyorum ama rızkını çıkarıyodur. onun dışında okuması zor bölüm. meraklı olman lazım. böle bilimi, integrali seviyosan oku bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 okunmaz yaşanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 tanıdığım ne kadar fizikçi varsa ya clubber veya metalci yada conta yakmış gözü kapalı 3 boyutlu shrödinger dalga denkleminin çıkarılışını yazacak düzeyde insanlar. ülkemiz şartlarında hakkıyla fizik okumak eşiitir akademisyen olmak gerçekten buna hazırsan karar senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 ben okudum.. ne yazıkki diyorum şimdi.. zamanında girerken çok idealisttim.. sora fazlasıyla soğudum, bittikten sora bi dönem ekonofizik çalıştım baktım olmuyo.. özel sektördeyim şimdi, turkcell de çalışıyorum.. tamamen okuduğumla alakasız bi iş yapıyorum, bulunduğum konumada kendimi geliştirerek birazda para kazanıcam hırsıyla geldim.. geldim diyorumda hani bi bokta olsam yanmıcam neyse.. şöyle söyleyim çalıştığım çekirdek ekip 5 kişi, 1 işletme, 1 uluslar arası ilişkiler, 1 maliye, 1 çevre müh. mezunu bide ben varım... hani okuduğum bölümün iş hayatına olan katkısını çıkarabilmek adına söylüyorum. özel sektörde özel bir yeri hatta ve hatta fazla hatta hiç değeri yok... sadece insanlar ooo baba çok zor bölüm nası bitirdin yaa derler.. eğer akademik bir hayatın planlarını kuruyosan sabahtan akşama kadar denklem çözerim ve bunu severek yapabileceğine inanıyosan oku.. yok ben özel sektör, iş hayatı falan diyosan yanından bile geçme... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 abi yapma... ben daha fizik2'yi geçemiyorum bak kaç yıldır. bu yıl yine kalcam galiba bide, bok gibi geçti vize :( fizik fln okuma, illa fizik diyorsan fizik müh oku, annen oğlum müeendis der en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 patiye fazla zaman ayıramayabilirsen bak mesela ardeth hala cevap atamamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 fizik okumak için yurt dışına git? hoş ben iron mam i iziledikten sorna "ulan fizik mi okusaydım füzyon mu kassaydım" diyoeum ehe ama türkiye de bir fizik mezunu için yeterli firma yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 bizikçi arkadasım vardı o pişmandı mesela aslında fizik okuduğundan değil türkiyede okudundan pişmandı. çok idealisttim, cern mern falan dedi, şimdi içimde patladı dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 benim eniştem fizik mühendisi sonradan biyofizik-biyomühendislik tarzı bişeylere kaydı doktora moktora yapıyor maaşını tubitak veriyor bildiğin bilim adamı oldu adam amerikaya gönderdiler 1 hafta, şimdi danimarka'ya gidecek önümüzdeki aylarda uzun bir dönem çook para kazanmıyor ama kulağa hoş geliyo böyle anlatınca çok gereksiz çook zor olduğunu falan şikayet ettiğini hatırlıyorum bölümünden ama işte feyz al diye yazayım dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 aslında nükleer enerjiyi sırf bu fizikçiler iş bulsun diye isrtiyorlar yoksa nükleere gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 çift anadalda üstüne mühendislik okuyup üstüne de analiz programlarına dalarsan efsane olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 ya de elden hesapla o kadar kasmışken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 parmak hesabı ile halledilir o işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 forgiver said: çift anadalda üstüne mühendislik okuyup üstüne de analiz programlarına dalarsan efsane olursun efsane olmak için fizik+ mühendislik çift anadalına gerek yok.. mühendis ol zaten efsaneni yaratırsın kendin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 çalışırken imkan oldu mu çok daha kısa sürede yapabilirsin o ayrı ama teorik kısmı öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 chambers said: ardeth var bildiğim burda sadece . bu sene giriyorum sınavlara fizik hep idealim olucak ama gelecek kaygısı falan filan derken uzaklaştı(rıldı)m bu bölümden . okuyanlar anlatabilirler mi iş fırsatları neler nası bi öğrencilik hayatı yaşıyolar ? 4 senelik lisans hayatın boyunca ilk seneden itibaren bilinçli bir şekilde çalışman lazım çünkü henüz türkiye'de iyi bir doktora yapman çok kolay değil yurtdışına gitmen senin için daha iyi olur. 3. 4. seneden fark edersen bunu ve notların kötüyse geç olabilir zira master bile yapsan türkiyede lisans notlarına bakıyorlar alırken. bu ilk durum. eğer bölümünü seversek gelecek kaygısını çok sallamazsın. gelecek kaygısı derken de tabi havuzlu bir evden falan bahsediyorum, zira asistan maaşları bile 1.600 türkiyede. yurt dışında iyi bir burs alırsan çok daha az çalışarak daha iyi paralar alman mümkün. o parayla da rahat bir hayat sürmen mümkün lüks bir hayat olmasa bile. ama profesör olduğunda da 3 milyardan fazla alıyor olmazsın bir yerlerde danışman falan olduğunda. Ki profesör olacak kadar çalıştığın fizik gayretini özel sektöre versen o yaşa geldiğinde 20 milyar falan kazanıyor olabilirsin kendine ait bir iş yerin olmasa bile. Öyle farklar var tabi. Ama sevdiğin işi ya da şöyle diyeyim hobini iş olarak yapıyor olursun eğer fiziği hala seviyor olursan. Aynen maket hobisi gibi. Bigün düşünürken ulan şu maketi yapsam süper olur diyorsun ve o maketi yapmaya başlıyorsun iş olarak (maket dediğim fiziksel bir model bu durumda sdf). Ha ama fizikte öğrendiğin şeylerle özel sektöre akıp yine feci şeyler yapabilirsin. Fizikte özel sektörün bağımlı olduğu bir çok şeyi öğrenebileceğin spesifik dersler bulman mümkün (örnek detaylı bir fourier analiz dersi, iyi bilgisayar dersleri vs) ama tabi bunun için okulunun da iyi olması lazım yoksa standart fizik derslerinden ötesini alamazsın. Hatta odtü, boğaziçi, koç, bilkent vs gibi bir yere girmeyeceksen hiç girme fiziğe. Ayrıca özel bir okula da paralı giriyorsan o parayla avrupada bir okula git daha iyi bunu da belirteyim. Ama şimdi seviyor olman da 4 sene sonra seviyor olmana garanti değil. barnacle said: ardeth karıyı kızı götürüyo vala. bu da doğru değil sakın bu yönde beklentilerle girme bölüme üzülürsün sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 ha bu arada biri mühendislik demiş. bizim okulda elektronik okuyup fizik çapı yapanlar yurtdışına çok daha rahat gidiyor o da doğru. dünyanın mekaniği biraz o yönde ilerliyor gibi. yani somut ve fiziksel bir getirisi olan dalda bir yerlere gelmen çok daha kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 SPectre88 said: gözü kapalı 3 boyutlu shrödinger dalga denkleminin çıkarılışını yazacak yalnız çoğu zaman bu tarz problem isotropic ya da çembersel simetrili olduğu için (yönden bağımsız) tek boyutta çözdüğün zaman çözümü 3 kere biribiri ile çarpıp (aslen tensör çarpımı) x,y,z yazınca 3 boyutta çözmüş oluyorsun sdf (örnek hidrojen atomu sdf). Bi de tam tersine benim okulda tanıdığım fizik öğrencilerinin %80i falan tembel hocalar ders verme açısından iyi olmasına rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 barnacle said: integrali seviyosan oku bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 ben integrali sevmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 SoulCube said: çok idealisttim, cern mern falan dedi, şimdi içimde patladı dedi. abi türkiyede de iyi okullarda lisans okuyup yurtdışına gidebilirsin. türkiye lisans eğitim açısından bazı okullarda iyi yurtdışına kıyasla hatta bazı hocalar baya baya iyi ama araştırma hak getire o yüzden doktora yapılmaz. master da tercih edilmeyebilir ama ben ettim bölüm değiştirdiğim için sdf. ha bizim okulda master yapıp yarım dönemliğine cern'e giden öğrenciler var. devletten bağımsız olarak okullar sanırım bu deneylere üye olabiliyor o sebeple cern türkiyede bazı okullardan araştırmacı olarak öğrenci ve hoca alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AXU Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 ODTÜ de fizik okuyodum bu eğitim yılının başına kadar. Tavsiyem gerçekten çok iyi düşünülerek yazılması gerektiği. 2. sınıfta farkettim ne kadar uğraşırsam uğraşayım bitiremiyeceğimi ve dondurdum üniversiteyi. Tekrar öss hazırlıkları başladı. Tek bildiğim bi daha ne ODTÜ nede fizik yazıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Axu kotu olmus yaw, ama birakmani cok takdir ettim, cesaret ister. Umarim cok daha iyi yere gelirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar