Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fizik okumak


chambers

Öne çıkan mesajlar

ben okudum.. ne yazıkki diyorum şimdi..

zamanında girerken çok idealisttim.. sora fazlasıyla soğudum, bittikten sora bi dönem ekonofizik çalıştım baktım olmuyo..

özel sektördeyim şimdi, turkcell de çalışıyorum.. tamamen okuduğumla alakasız bi iş yapıyorum, bulunduğum konumada kendimi geliştirerek birazda para kazanıcam hırsıyla geldim.. geldim diyorumda hani bi bokta olsam yanmıcam neyse.. şöyle söyleyim çalıştığım çekirdek ekip 5 kişi, 1 işletme, 1 uluslar arası ilişkiler, 1 maliye, 1 çevre müh. mezunu bide ben varım... hani okuduğum bölümün iş hayatına olan katkısını çıkarabilmek adına söylüyorum. özel sektörde özel bir yeri hatta ve hatta fazla hatta hiç değeri yok... sadece insanlar ooo baba çok zor bölüm nası bitirdin yaa derler..

eğer akademik bir hayatın planlarını kuruyosan sabahtan akşama kadar denklem çözerim ve bunu severek yapabileceğine inanıyosan oku..

yok ben özel sektör, iş hayatı falan diyosan yanından bile geçme...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim eniştem fizik mühendisi
sonradan biyofizik-biyomühendislik tarzı bişeylere kaydı
doktora moktora yapıyor maaşını tubitak veriyor
bildiğin bilim adamı oldu adam
amerikaya gönderdiler 1 hafta, şimdi danimarka'ya gidecek önümüzdeki aylarda uzun bir dönem
çook para kazanmıyor ama kulağa hoş geliyo böyle anlatınca

çok gereksiz çook zor olduğunu falan şikayet ettiğini hatırlıyorum bölümünden ama işte feyz al diye yazayım dedim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chambers said:

ardeth var bildiğim burda sadece .
bu sene giriyorum sınavlara fizik hep idealim olucak ama gelecek kaygısı falan filan derken uzaklaştı(rıldı)m bu bölümden . okuyanlar anlatabilirler mi iş fırsatları neler nası bi öğrencilik hayatı yaşıyolar ?


4 senelik lisans hayatın boyunca ilk seneden itibaren bilinçli bir şekilde çalışman lazım çünkü henüz türkiye'de iyi bir doktora yapman çok kolay değil yurtdışına gitmen senin için daha iyi olur. 3. 4. seneden fark edersen bunu ve notların kötüyse geç olabilir zira master bile yapsan türkiyede lisans notlarına bakıyorlar alırken. bu ilk durum.

eğer bölümünü seversek gelecek kaygısını çok sallamazsın. gelecek kaygısı derken de tabi havuzlu bir evden falan bahsediyorum, zira asistan maaşları bile 1.600 türkiyede. yurt dışında iyi bir burs alırsan çok daha az çalışarak daha iyi paralar alman mümkün. o parayla da rahat bir hayat sürmen mümkün lüks bir hayat olmasa bile. ama profesör olduğunda da 3 milyardan fazla alıyor olmazsın bir yerlerde danışman falan olduğunda. Ki profesör olacak kadar çalıştığın fizik gayretini özel sektöre versen o yaşa geldiğinde 20 milyar falan kazanıyor olabilirsin kendine ait bir iş yerin olmasa bile. Öyle farklar var tabi. Ama sevdiğin işi ya da şöyle diyeyim hobini iş olarak yapıyor olursun eğer fiziği hala seviyor olursan. Aynen maket hobisi gibi. Bigün düşünürken ulan şu maketi yapsam süper olur diyorsun ve o maketi yapmaya başlıyorsun iş olarak (maket dediğim fiziksel bir model bu durumda sdf). Ha ama fizikte öğrendiğin şeylerle özel sektöre akıp yine feci şeyler yapabilirsin. Fizikte özel sektörün bağımlı olduğu bir çok şeyi öğrenebileceğin spesifik dersler bulman mümkün (örnek detaylı bir fourier analiz dersi, iyi bilgisayar dersleri vs) ama tabi bunun için okulunun da iyi olması lazım yoksa standart fizik derslerinden ötesini alamazsın. Hatta odtü, boğaziçi, koç, bilkent vs gibi bir yere girmeyeceksen hiç girme fiziğe. Ayrıca özel bir okula da paralı giriyorsan o parayla avrupada bir okula git daha iyi bunu da belirteyim.

Ama şimdi seviyor olman da 4 sene sonra seviyor olmana garanti değil.

barnacle said:

ardeth karıyı kızı götürüyo vala.


bu da doğru değil sakın bu yönde beklentilerle girme bölüme üzülürsün sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SPectre88 said:

gözü kapalı 3 boyutlu shrödinger dalga denkleminin çıkarılışını yazacak


yalnız çoğu zaman bu tarz problem isotropic ya da çembersel simetrili olduğu için (yönden bağımsız) tek boyutta çözdüğün zaman çözümü 3 kere biribiri ile çarpıp (aslen tensör çarpımı) x,y,z yazınca 3 boyutta çözmüş oluyorsun sdf (örnek hidrojen atomu sdf). Bi de tam tersine benim okulda tanıdığım fizik öğrencilerinin %80i falan tembel hocalar ders verme açısından iyi olmasına rağmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:

çok idealisttim, cern mern falan dedi, şimdi içimde patladı dedi.


abi türkiyede de iyi okullarda lisans okuyup yurtdışına gidebilirsin. türkiye lisans eğitim açısından bazı okullarda iyi yurtdışına kıyasla hatta bazı hocalar baya baya iyi ama araştırma hak getire o yüzden doktora yapılmaz. master da tercih edilmeyebilir ama ben ettim bölüm değiştirdiğim için sdf. ha bizim okulda master yapıp yarım dönemliğine cern'e giden öğrenciler var. devletten bağımsız olarak okullar sanırım bu deneylere üye olabiliyor o sebeple cern türkiyede bazı okullardan araştırmacı olarak öğrenci ve hoca alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ODTÜ de fizik okuyodum bu eğitim yılının başına kadar.
Tavsiyem gerçekten çok iyi düşünülerek yazılması gerektiği.
2. sınıfta farkettim ne kadar uğraşırsam uğraşayım bitiremiyeceğimi ve dondurdum üniversiteyi. Tekrar öss hazırlıkları başladı.
Tek bildiğim bi daha ne ODTÜ nede fizik yazıcam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...